Отговори
# 405
  • Пловдив
Янтра, Ами не, не го проверяват дали продължават обучението после.
Поне с такова впечатлние останах, четейки в темата за студентките.
Замислям да пратя мейл с линк към темата, още не съм измислила на коя точно институция да го пратя.

# 406
Янтра, Ами не, не го проверяват дали продължават обучението после.
Поне с такова впечатлние останах, четейки в темата за студентките.
Замислям да пратя мейл с линк към темата, още не съм измислила на коя точно институция да го пратя.
Сега ще те поръсят с катран Crazy
И аз съм се замисляла за това, и да кажа искренно се възмутих на наглостта на някой хора.
Нямам нищо против да се помага на майките - студентки, защото това са хора които са отишли да се усъвършенстват и да инвестират в себе си, с цел после да "произвеждат" качествен интелектуален продукт, който ще е само и единствено от полза за Държавата и всички нас, и те наистина имат нужда от помощ. И е редно да я получат.
Ядосах се на тези - другите, които се записват с цел да вземат парите.
Както и да е, сега ще изчета тази тема отново - за студентките има предвид, за да съм сигурна, че е точно така, както го пиша.

# 407
  • Пловдив
Идеята е да ги проверяват, всички! По изосновно.

# 408
И да ги проверяват - всичко е ОК.
То и за това говоря почти цялата тема: в условията да се получат тези пари, не е написано че трябва в 4 годишен срок да получат диплома. Трябва да са: редовни студентки, родили, бебето да не е по-голямо от 6м. (не знам точните условия). Реално не са нарушили закона. Това, че е така направен да предразполага към "източване" е отделен проблем.

Затова и завишените осигуровки на бременните не са престъпление и трябва да си получат обезщетението. Не бременните са измислили тези условия, а правителството (и не бременните, а правителството не спазва условията).

# 409
Идеята е да ги проверяват, всички! По изосновно.
Така е Янтра, обаче и vicimici е права. Правилата са направени така, че предразполагат за източване.
Правилата трябва да се променят, и ако това се случи ще се опищи света пак, гаранция.

# 410
  • Пловдив
Затова и завишените осигуровки на бременните не са престъпление и трябва да си получат обезщетението. Не бременните са измислили тези условия, а правителството (и не бременните, а правителството не спазва условията).
Добре, ето, променят условията, за да има по-малко злоупотеби. И има буферен период - 3 месеца. Ще бъде валидно от НГ.

# 411
Добре, ето, променят условията, за да има по-малко злоупотеби. И има буферен период - 3 месеца. Ще бъде валидно от НГ.
Не, внасят промените за обсъждане и то 2 месеца по-рано. Залагат го в бюджета. Приема се  (бюджета)и влиза в сила от момента на променянето. Няма официално обявен буферен период. За да има, той трябва да покрие всички, засегнати от промените.

# 412
  • До хладилника, който обичам
Четейки ви, виждам, че не правите разлика между социално слаб, неосигуряващ се и осигуряващ се, решил да си завиши внезапно осигуровките.

# 413
  • Пловдив
Не, внасят промените за обсъждане и то 2 месеца по-рано. Залагат го в бюджета. Приема се  (бюджета)и влиза в сила от момента на променянето. Няма официално обявен буферен период. За да има, той трябва да покрие всички, засегнати от промените.
Факт е, че сме предупредени 3 месеца по-рано.

Четейки ви, виждам, че не правите разлика между социално слаб, неосигуряващ се и осигуряващ се, решил да си завиши внезапно осигуровките.
Ами.. всъщност разликата социално слаб и неосигуряващ се ми е леко размита.

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 14:09 от AnMary

# 414

В смисъл?

# 415
ок

предупредени сме от....ЕЖК?
 Grinning

# 416
  • До хладилника, който обичам
Ами.. всъщност разликата социално слаб и неосигуряващ се ми е леко размита.
"Социално слаб запетайка неосигуряващ се" и "осигуряващ се запетайка решил..."

НиноТино, в прекия.

# 417
  • В полите на Пирин планина
Тъййй
От вчера ме глождят изчисленията за вноските във фонд ОЗМ, та ето:
1. Вноската е 3.5% общо върху осиг. доход от работник и работодател, съотв. самоосигуряващо се лице.
2. Ако се осигуряваш на 240 лв *3.5% = 8.40 лв на месец * 12 мес = 100.80 лева на година, а за 34 години трудов стаж - 3427.20 лв.
3. Ако се осигуряваш на максималния осиг. доход - 2000 лв в момента *3.5% = 70 лв на месец*12 = 840 лв на година, а за примерните 34 години - 28560 лв

Та не знам защо по-горе ме репликираха, че не е вярно изказванто ми за нееквивалентността на получаваните и дадените суми във фонд ОЗМ. При осигуряване на МРЗ например ще получаваш за майчинство 24 месеца *240 лева, което прави 5760 лева ...

# 418
Е и , това и преди си е така, и сега
Този фонд, както и останалите, се пълни постоянно, и се изпразва постоянно, тоест от вноските на работещите този месец се плаща на майките този месец, и е важно колко вноски влизат в момента- да е равно на изразходените в момента. В този смисъл е  важно колко деца под 2 години има в момента в страната и дали стигат вноските за тях.
Тов ане е банков заем, та да трябва да внесеш колкото си взел, няма и индивидуални партиди.
Въпроса е, ако има лица в момента, които укриват доход и осигуровки- заради тях не стигат парите.

# 419
  • В полите на Пирин планина
Е и , това и преди си е така, и сега
Този фонд, както и останалите, се пълни постоянно, и се изпразва постоянно, тоест от вноските на работещите този месец се плаща на майките този месец, и е важно колко вноски влизат в момента- да е равно на изразходените в момента. В този смисъл е  важно колко деца под 2 години има в момента в страната и дали стигат вноските за тях.
Тов ане е банков заем, та да трябва да внесеш колкото си взел, няма и индивидуални партиди.
Въпроса е, ако има лица в момента, които укриват доход и осигуровки- заради тях не стигат парите.

Тъкмо, де. И аз това пиша. Само, че ако се върнеш по-назад в темата ще видиш едни доста по-различни изчисления, в които излизаше, че едва ли не осигуряващите се на МРЗ цял живот издържат спокойно нуждите си от обезщетения, което не е вярно.
Вноските във фонда се разпределят за нуждаещите се в момента, според схемата на изчисление на съответното обезщетение.

Общи условия

Активация на акаунт