Отговори
# 75
Никакви интереси не обслужват и нищо не планират,
отдавна се предполагаше, че тези изведнъж скочили доходи и осигуровки преди майчинството ще се прекратят.
Това си е чиста доза прецакване на държавата.
Когато обществото я прецака си може  и си траем, а когато тя ни прецака вдигаме олелия до Бога.
Всеки иска да плаща малки осигуровки и данъци, а да реве за големи заплати и пенсии, не ставааа .
Дано се приеме този закон за 1,5год., че и за две и три дори.

# 76
Хи-хи, ама тази промяна на 18 месеца отново е в полза точно на тези, които са плащали по-високи осигуровки точно последните 6 месеца! Какво се правите, че не можете да смятате!?

# 77
Хи-хи, ама тази промяна на 18 месеца отново е в полза точно на тези, които са плащали по-високи осигуровки точно последните 6 месеца! Какво се правите, че не можете да смятате!?

Според мене се бъркате, много яко.
И в ущърб на кого, на онези, които сега разбират, че са бременни и от утре започват да си плащат по-високи осигуровки  Laughing Laughing Laughing

# 78
Според мене се бъркате, много яко.
И в ущърб на кого, на онези, които сега разбират, че са бременни и от утре започват да си плащат по-високи осигуровки  Laughing Laughing Laughing

Имам предвид тези, които вече са в майчинство, поне за някой ще е от полза, но пак прецакват майките без  стаж.  Peace
Всъщност, промяната хич не е лоша.  Wink

# 79

Според мен тези промени въобще не са случайни и както казах и преди те обслужват точно определени интереси, със сигурност нито моите, нито на обикновените майки, защото законите не ги променяме ние. Явно определена групичка съвсем целенасочено си е планирала 4 години напред майчинството и хич не им пука за майките, които се чудят и 6 месеца стаж откъде да изкарат. Сега тук умишлено се шуми, създава се уж противопоставяне срещу това, да се взима дохода за майчинство 18 месеца назад, за да може това да се приеме с цел определена каста да се облагодетелства, нищо ново под слънцето.  Laughing Ние да си чешем езиците колкото искаме, всичко вече е предвидливо измислено.  Wink Вече почти съм сигурна ще променят срока точно на 18 месеца и бъдете сигурни, че това не е въобще случайно! Нас тук ни използват за парлама, ако все ще някой не се е усетил.  Peace

Laughing Знаех аз, че ББ иска да има дете!

Ама той си знае, че аз стаж си имам!

# 80

О, той не може да прозре подобен замисъл!  Wink Затова и са налапали въдицата без проблем. Шапка ви свалям!

# 81
  • Sofia
Съгласна съм, също съм учила в университет. Почнах да се размножавам, когато се почувствах сигурна. Тъй като досега се взимаха 12 месеца назад, повечето хора, които си планират според това раждането ще го отложат с още 6месеца само - не е голям проблем.
Не успях да прочета цялата тема, защото това ме вбеси просто! Ти може и от въздуха да забременяваш, но някои хора - не. И да, голям проблем е да отложиш едно забременяване (пардон - раждане) с 6 месеца! ooooh!

# 82
Съгласна съм, също съм учила в университет. Почнах да се размножавам, когато се почувствах сигурна. Тъй като досега се взимаха 12 месеца назад, повечето хора, които си планират според това раждането ще го отложат с още 6месеца само - не е голям проблем.
Не успях да прочета цялата тема, защото това ме вбеси просто! Ти може и от въздуха да забременяваш, но някои хора - не. И да, голям проблем е да отложиш едно забременяване (пардон - раждане) с 6 месеца! ooooh!

Съгласна съм напълно, но хората, които внасят предложенията имат други сметки.  Peace

# 83
  • Софиянка в Пазарджик :)
Вие децата според майчинството ли си ги планирате  Thinking ?????????????

# 84

О, той не може да прозре подобен замисъл!  Wink Затова и са налапали въдицата без проблем. Шапка ви свалям!

Каква е драмата, Заек? Да, държа да бъде увеличен срокът за изчисление на майчинството.
Елементарна справка в НОИ показва, че огромния процент от онези с високото майчинство всъщност реално са се осигурявали на 2000 лв. около 6-9 месеца преди раждането. Някак бие на очи как от заплатка 500 лв. изведнъж дамата скача на 2000.

# 85
  • Пловдив
Ще припадна Joy  ИМАМ хормонални проблеми, децата ми не стават от въздуха, планирани са, след лекарствена терапия. Ако не можех да си ги позволя финансово - нямаше да раждам. И на 23-24 повечето жени не се сещат въобще за евентуални проблеми със забременяването.

О, той не може да прозре подобен замисъл!  Wink Затова и са налапали въдицата без проблем. Шапка ви свалям!

Каква е драмата, Заек? Да, държа да бъде увеличен срокът за изчисление на майчинството.
Елементарна справка в НОИ показва, че огромния процент от онези с високото майчинство всъщност реално са се осигурявали на 2000 лв. около 6-9 месеца преди раждането. Някак бие на очи как от заплатка 500 лв. изведнъж дамата скача на 2000.
Мафани как тъй сме на едно мнение? Shocked

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 17:48 от AnMary

# 86
Сори за спама- ние повечето пъти сме на едно мнение, но много различно се изразяваме.  Peace

# 87

О, той не може да прозре подобен замисъл!  Wink Затова и са налапали въдицата без проблем. Шапка ви свалям!

На теб може да ти звучи невероятно, но аз точно като разбрах, че съм бременна, научих, че са ме одобрили на интервю за нова работа, която беше на реални осигуровки, 3 пъти по-високи от предишната ми. Познай какво направих, рискувах, въпреки изпитателния 6 месечен срок, без да знам дали бременността ми няма да е проблемна, защото първата беше, а и малко преди това имах една неуспешна, но поех риска и смених работата. Обаче на интервюто излъгах, че дори не планирам бременност, а бях бременна! Казах им в 6-я месец, когато изпитателният ми договор стана автоматично безсрочен. Добре че случих на работодатели, които не ми направиха проблем, а и имах късмета да карам безпроблемна бременност, станаха много акота, едва ли обаче повечето майки имат моя случаен късмет!  Peace

# 88
  • Софиянка в Пазарджик :)
little rabit сама го каза,едва ли всички са като теб!

# 89
Хм, все едно аз да кажа, как така от 15 години плащам данъци, а ще взимам майчинство колкото жена, която е работила само 1 година или година и половина?  

Общи условия

Активация на акаунт