Отговори
# 105
  • София
Да не взема да всея смут, защото слушах новините с половин ухо, но ако имате стаж само 12 месеца, ще ви сметнат още 6 месеца по 240 лева, така че ще си взимате подобно майчинство. Дадоха пример с 750 лева майчинство които биха станали 675, не е толкова голяма разлика.

# 106
  • Софиянка в Пазарджик :)
Вие децата според майчинството ли си ги планирате  Thinking ?????????????
Определено не, но предвид, че са станали в момент, в който човек е спокоен, че ще може да си ги гледа спокойно без да се налага да поработва междувременно, е доста разочароващо да се окаже обратното.
На мен ще ми се вържат 12-13 месеца на по-високата заплата, без да съм планирала точно юни 2011 за раждане, а с новата промяна ми се хващат други 4 месеца на 2х по-ниска заплата, а преди това период на работа на граждански договори.
Сещаш се, че няма как да съм доволна. Първият път работех през цялото майчинство, искаше ми се поне сега да не побутвам с крак шезлонга с бебето, докато се зверя в компютъра.  Crossing Arms

А ако ще си сравняваме и мъжете - и моят от 5 год. внася ужасно много в държавната хазна, но к'во от т'ва!
Значи ще вземете толкова колкото ви се полага не виждам какъв е проблемът?

# 107
Да не взема да всея смут, защото слушах новините с половин ухо, но ако имате стаж само 12 месеца, ще ви сметнат още 6 месеца по 240 лева, така че ще си взимате подобно майчинство. Дадоха пример с 750 лева майчинство които биха станали 675, не е толкова голяма разлика.

То и сега е така. При 6 месеца стаж другите 6 назад се вземат на база 240 лв.
Важното е към момента на излизане по майчинство да се водиш на трудов договор.

# 108
Именно за това говоря. ДА го направят ако щат и 5г назад, но да влезе в сила от момента на приемане+ този период.

Така наистина ще стимулират осигуряване на реални доходи и няма да има смисъл от доплащане.

В случая променят условията със задна дата.

Нямаше да сте съгласни ако работодателя ви намали заплата с 6м назад нали?

И понеже не могат да съберат повече пари - отрязват разходите. Пробваха с администрацията - тя заплаши със стачки.
Пробваха със полиция и военни - стачки.
Пробваха с пенсионери и здравна каса - стачки.

Пробват с майчинство - ако мине.

Реално ефект няма да има, освен по-бедните майки да отгледат "бедни" деца.

Отделно или ще водим социална политика и ще стимулираме раждаемостта или ще отменим задължителните здравни, пенсионни и такива за майчинство и безработица осигуровки.

И разбира се, че не е редно да внесеш 1000 лв и да получиш 10 000.
Ама да се каже каквото било- било: който каквото. От утре приемаме нови правила и когато са възможни почваме да ги изпълняваме!

# 109
vicimici, до първи януари 2009 г. срокът беше 6 месеца.
Пак имаше такива с намалено майчинство.
Както виждаш не стана нищо особено....Пак имаше писаници като твоите....
К`ви стачки, к`ви пет лева. Тук е България. Не Гърция или Франция.

# 110
vicimici, до първи януари 2009 г. срокът беше 6 месеца.
Пак имаше такива с намалено майчинство.
Както виждаш не стана нищо особено....Пак имаше писаници като твоите....
И понеже тогава не е имало и сега да няма.
А 2012 ще решат, че 18м назад, а ще платят 80 ОТ ВНЕСЕНОТО еднократно!

Това ли да чакаме?

# 111
Бях бременна по това време и не, не ме засегна, защото години назад се осигурявах на една и съща заплата с малки разлики.
Които не се осигурява специално и нарочно заради бременността си на висок доход, а до преди това е вземал по документи 240 лв. не го засяга.

# 112
Бях бременна по това време и не, не ме засегна, защото години назад се осигурявах на една и съща заплата с малки разлики.
Които не се осигурява специално и нарочно заради бременността си на висок доход, а до преди това е вземал по документи 240 лв. не го засяга.
Повтаряте едно и също... по напред бях споменала на колко се осигурявам и колко вземам реално.
Тези промени не ме засягат. И ако разчитам на държавата да ми отглежда детето, значи съм тотално зле.

Въпроса е принципен. Против съм да ми налагат решения със задна дата и то защото няма да се съпротивлявам.

# 113
Ами на площада тогава. Какво друго да ви посъветвам?

# 114
И аз това мисля при положение,че плащат 90% какъв е проблемът 12 или 18 месеца.Засегнати са тези само които са осигурявани на минимална въпреки,че са взимали повече.

# 115
Въпроса е принципен. Против съм да ми налагат решения със задна дата и то защото няма да се съпротивлявам.
Ми съпротиви се, ей на , имаш сцена, пусни тема, набери съмишленици, извикай медии, и-пред Народното. Споделен личен опит. Ако ли не - се свържИ на ЛС с Калина, мама на близнаци, от която тръгна инициативата през 2006-та.

А иначе от плювки пред екрана-файда йок.

# 116
Засегнати са тези само които са осигурявани на минимална въпреки,че са взимали повече.
А те за съжаление никак не са малко Rolling Eyes

# 117
  • Sofia
Аз ли зле обяснявам, ти ли не разбираш?
Проблемът е в разликата на майчинството (което ми се полага) сега и след промените.
И дали в момента не ме подтикват 7 месеца да внасям по-високи осигуровки, за да изравня сумата?  Twisted Evil

Но както и да е, няма да умрем без тия пари.

# 118
Аз ли зле обяснявам, ти ли не разбираш?
Проблемът е в разликата на майчинството (което ми се полага) сега и след промените.
И дали в момента не ме подтикват 7 месеца да внасям по-високи осигуровки, за да изравня сумата?  Twisted Evil

Но както и да е, няма да умрем без тия пари.
Ако имате пари да внасяте по-високи осигуровки 7 месеца,значи имате пари,що се тръшкате тогава!!!Аванта да е а?

# 119
Е сега трябва да се чувства виновен и който има пари за осигуровки ли  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт