Отговори
# 210
  • Пловдив
Ако 8месеца се осигуряваш на 2000лв трябва да плащаш приблизително 950лв. = 7600лв.
Значи имаш 4 месеца на 240лв. + 8 на 2000лв. Ще взимаш около 1000 - 1100лв. 12 месеца. Реално около 12000лв. Държавата се запъва за 4000лв, които 100% се удържат от заплата на бащата....и така нататък.

Така, не са 4хил, ако взимаш по 240, ще ти дават 240 по 12 месеца - 2880лв.

# 211

Това на око ли го сметна, питам защото за да се реши това явно има достатъчно данни за подобни практики. И заради този така минимален процент внасящи осигуровки в последния момент трябва да си затваряме очите ли? И да си казваме - айде да е хайрлия, голяма работа,правят ме на проста, ама аз ще си мълча и съм съгласна. Нали не са много.
Не, аз не съм съгласна.Щом аз мога, значи и другите могат да се постарят да го постигнат.
Не, това е на база статистика. Всъщност няма толкова данни за такива практики, да не говорим, че те са "включени" в процента на вноските.
Нека да изкарат цифрите, колко пари са платили за 2010, колко са получили по този фонд за 2010 и да докажат, че са платили повече, отколкото са взели. Само за 1 година, не говорим, че цял живот ще плащаш.

Заяждате се на дребно, за неща които криво определяте като "лоялност", без да си правите сметка, че сега спират плащанията за майчинство, преди време спряха плащанията за болнични, спират плащанията на пенсии, а след време ще спрат и плащанията на нещо друго (щото сме лоялни).
В същото време не спират взиманията за никое от тези неща.

Не разбирам ти какво можеш, което другите не са направили, защото те видимо могат да внасят по-високи.
И като си толкова против, защо тогава да ми плащат майчинството на база заплата преди него, а след като изтече и продължа да плащам вноските да е на база след майчинството? Т.е. на по-високи? Защо държавата да взима високите ставки, само когато има да прибира пари, а не когато дава?

# 212
  • Бургас
Какво значение има колко ще взимаш. Важното е на колко се осигуряваш. Не вярвам да им дреме дали реално ги вземаш тия пари. Нали си внесъл 7600 за осигурвоки. Какво им дреме дали реално си взел тези пари. Да не говорим, че няма семейства с мин. заплати дето се чудят де да дянат 1000лв. на месец.
Ако се осигураваш 12 месеца на 240 ще всесеш в държавата 12*113.74=1364лв. Това е малко по - различно от 7600 нали?

# 213
  • Пловдив
Commelina не ми слагай в устата думи, които не съм изрекла, много моля.
Ти въобще прочете ли какво съм писала?
Ти започна с дребанава ирония и упреците към някои от тук пишещите, колко било непостижимо,и не знам какво си.
КАзах ти, че за мен е е постижимо, и не защото съм придадък на някой мъж или продукт на тънки сметки към някой мъж.Неприятно ми е някой с лека ръка да хвърля ми обвинения, само защото не е успял на даден етап постигне нещо.
Апропо, въобще не ме интересува за какво те е взел мъжа ти.

Пожелавам ти да си все така успешна и да са ти живи и здрави дечицата!
Не виждам смисъл да се обяснявам или извинявам за нещо. Говоря принципно и си стоя зад думите. Към никой лично не съм се обръщала. Позволих си да отговоря на 2 мнения, които изрично ме цитираха. И теб, и другото момиче, не ви познавам и не бих могла да вложа злоба.
Всичко хубаво!

# 214
Може ли някой по на ти със счетоводството да направи план - примерно разбираш, че си бременна, от втория месец се осигуряваш на 2хил лева, колко осигуровки дължиш? (при фиктивно осигуряване поемаш и частта на работодателя). Колко ще получаваш при изчисление за 12 месеца, и при изчисление  за 18 месеца. Да речем преди това си вземала 240лв.

около 900лв при 12 месеца назад и около 670 при 18 (сметката е приблизителна и е при 6м на 2000лв и 6м на 240 - рядко има жени, които разбират още първия месец, че са бременни и да сключат договор още от втория)
Прецакват ги! Кеф, а?

# 215
  • Пловдив
Не смятам, че ги прецакват.

# 216
Оо да, все още не са приели да вземат доходи от 3г назад - нали такова беше предложението

# 217
  • София
Казваш, че разчиташ на мъжа си и родителите. Защо си сигурна, че след няколко месеца те ще имат работа и ще могат да помагат. Или във вашето семейство сте застраховани от риска безработица. Айде да не го обръщаме на лични нападки, естествено, че всяка жена, като тръгне да ражда, ще разчита на мъжа си, на кой друг Simple Smile

Какво лошо има да си прочел предварително осигурителното и трудовото законодателство и да знаеш какво можеш да очакваш от държавата и какво не? И не би ли следвало точно законите да са по-стабилни, а не да се изменят ежегодно според това как ще му хрумне на всеки следващ финансов министър да си пълни хазната?

Къде видя да те нападам лично?
Давам ти малко инфо, да се зарадваш - мъжът ми е безработен от около месец насам. Аз пък съм бременна с третото ни дете.

Няма нищо лошо да си чел осигурителното и трудовото законодателство и да знаеш, какво можеш да очакваш от държавата, но тази държава не се грижи за данъкоплатците си. Точно затова не разчитам на нея. Да, правилно е законите да не се преправят всяка година и правителството да спре с тъпите си идеи.

А останалите шматчици са пълни неудачници, неспособни да се спазарят за шефовете си за хубава заплата и пълни осигуровки. Яко укриват данъци. Решават да се размножават единствено с цел да ощетят държавата и горепосочените госпожи  Joy (И аз във втората група заедно със сестрите-мургавелки  Crazy)
Много остроумно! Но щом така се чувстваш...  

# 218
  • До хладилника, който обичам
12 месеца х 25 години (нищо, че са повече) х 60 лв осигуровки върху 240 лв (нищо, че са повече) = 18,000 лв.
Ако и бащата броим - още 18,000 лв за фонд ОЗМ.
Това е без там разни баби, дядовци и шуринайки, които също внасят, и без да се взема предвид, че все пак доста хора, дори да не са осигурявани на реални заплати, не са и на 240 лв, а примерно са на 400-500. И без да броим, както някой по-напред посочи, че държавни служители, работещи в големи фирми и т.н. се осигуряват на пълна заплата, каквато и да е тя.

Ако майката се е осигурявала ок. 6 месеца на 240 и следващите 6 месеца на 2,000, средно ще взима около 1,200 лв за първата година на майчинството, т.е. 12 х 1,200 = 14,400 лв. Няма да взима 90% от 2,000 лв, както някои тук посочват, защото това е целта на взиманите с 12 месеца назад заплати - дели се средно на общата цифра.

Ясно е, че чак ако забременее по тази схема повече от два пъти, вече ще надхвърли сумата с 7 хиляди. С до две деца - е ок.

И разбира се, ако се сметне същото за средно 30 до 35 години осигурителен стаж, колкото имат повечето хора в края на живота си, цифрата е 21,600 до 25,200 лв, това - за 240 лв, за повече - повече.

Мислете и смятайте, все пак. Щом аз с моите слаби познания в тая област мога, всеки може Naughty

# 219
Незнам,ама аз бях в Голямата далавера :35:6 месеца преди раждането да си внасям високи осигуровки и...накрая никаква далавера не беше.Тея пари да си ги бях заделяла,щях да съм по-добре,ама минало-заминало.

# 220
И пак не си сметнала правилно, защото се взема среднодневното НЕТНО възнаграждение за периода 6х240 и 6х2000, което в никакъв случай няма да достигне 1200лв майчинство. Аз ви писах каква е по-реалната цифра.

# 221
Бу, държавните служители не внасят, те теглят.
Simple Smile

всъщност за да се спре (вече) източването на държавата, чрез болнични именно от тях, приеха това с плащането на болничният от работодателя.....
...който оппа се оказа, че е пак държавата.

Но пък спряха да плащат болнични, на тези които внасят за болнични....
...както правят и сега с майчинството.

# 222
  • Пловдив
Lukasa, прочети ми поста към Dementia 5-6 мнения нагоре. 1 към 1 се отнася и за теб. Нищо лично.
Не съм изрод, че да се радвам на затрудненията на някой. Мъжът ти след месец може да си намери и далеч по-хубава работа. (Това за безработицата съм го споменала, защото съм мислила, какво ще правим, ако аз съм с 240 лв. майчинство и мъжът ми е без работа)
Преставам, че много се изроди спорът.

# 223
  • До хладилника, който обичам
И пак не си сметнала правилно, защото се взема среднодневното НЕТНО възнаграждение за периода 6х240 и 6х2000, което в никакъв случай няма да достигне 1200лв майчинство. Аз ви писах каква е по-реалната цифра.
Е, не съм много добре счетоводно, не крия Simple Smile Говоря с абсолютни цифри.

# 224
Има ли тук родители на 5-10-годишни?Wink

Общи условия

Активация на акаунт