Отговори
# 465
  • София
kadri4ka, много патетично слово. За една бройка да ме просълзи и да ме накара да се чувствам гузна, че си плащам данъците и осигуровките Laughing
Ей, ама за друго може и да не ставаме, но когато се налага да си оправдаем негодията сме отличници. Всеки адвокат може да се поучи ooooh!

П.С. В темата не става дума за горките неродени деца, а за безотговорните към обществото им майки, дето не им се плащат данъци, но пък им се получават обезщетения. И ползват горките си неродени деца за оправдание.

# 466
Абе пишете петицията да се дават по 2000 лева месечно за дете до 18 годишна възраст, без оглед на осигуровки, доходи и подобни глупости...или направо да се направят още домове, в които държавата да ни/ви гледа децата на пълна държавна издръжка  Tired
И аз съм си гледала децата с доста различен размер на майчинството, щото така беше преди години, пък сега внасям осигуровки за майките, които аз няма да ползвам- къде ми е справедливостта, а? Я си ми върнете парите  Crossing Arms като сме тръгнали да си ги мерим...осигуровките
И да, смятам че насърчавам икономиката, като отказвам да работя без осигуровки или не на реалната заплата...всъщност от години не са ми предлагали такава работа, така че мисля че това вече започна да става отживелица, която се практикува само в семейните фирмички, в които вуйчо осигурява цялата фамилия, която не работи  Tired
И да, смятам че на някои хор аим падна дохода доста напоследък, и че тази мярка би довела достатъчен брой хора на +, а не на -
Ноо...както казах, надявам се да измислят все пак нещо, което да стимулира изваждането дохода на светло...но дискутираните наскоро мерки да влизат в затвора р-ли и счетоводители, неплащащи осигуровки искрено ме потресе, то и 4 годишния ми син ще измисли нещо по-смислено от това

# 467
  • В полите на Пирин планина
Ако чакаме какво ще ни даде държавата, за да раждаме и отглеждаме децата си, то сме я втасали яко  ooooh!

И още нещо - като говорим за осигуровки гледам в нашата обща паница, защото осигуряването в България е задължително за всички, които реализират доходи и от тая паница някой се опитва да придърпа повече, без да е сложил полагаемото.

# 468
  • София
Е много прост народ има тук! Направо се потресох! Не е за вярване, че сред пишещите тук има МАЙКИ....

Много ми харесват подобни изказвания.
Прост народ имало тук, та дори имат наглостта и да са майки...

Ти си много умна и интелигентна, ама как да разбереш, че децата са ангажимент на родителите си, а не на държавата. Точно, защото майчинството все някога свършва. Много добре ти го е казала Karis .
Всички пишещи в темата са против взимането на подобни решения на правителството от днес за утре. Изказаха се много мнения, сметки се направиха... ама прости сме били.
Като не ти харесва в България - емигрирай там, където ще се чувстваш добре и държавата ще ти гледа детето до пълнолетие.

# 469
  • Варна
Аз не разбирам защо всички толкова беснеят, че, видиш ли, те плащали осигуровки, пък другите не плащали. Първо, осигуровките се плащат и от работодателя, и от вас. Второ, в 99% от случаите като постъпиш на работа, ти нямаш опцията дали да се осигуряваш на целия доход или на част от него - това е нещо, което работодателят налага и при сегашните трудности в намиране на работа повечето хора са принудени да се съгласят с условията, за да не останат без доходи. Та какво са виновни тези, които ги осигуряват на минимална, та така злобеете срещу тях, аз поне не съм чула някой по желание да се осигурява по този начин, това е наложено от работодателя в по-голямата част от случаите, разбира се, че всеки разумен човек би искал пълни осигуровки за сметка на по-нисък доход, но такива работодатели са единици и не всеки е късметлия да попадне на такива.

Ами какво ще кажете за тези, които работят на граждански договор? Те също плащат данъци и осигуровки, но за жалост гражданския договор не включва вноски за ОЗМ /и това пак не е личен избор, просто така е наложено от държавата/, какво, да се примиряват с минимума ли, кучета ги яли тях? Просто голяма част от майките са принудени да използват тази вратичка, защото положението им не е по техен избор.

Пак казвам, не съм против мярката, но тези промени трябва да тръгнат от подобряване на цялостното положение към дребните неща, защото по начина, по който правителството прави нещата, само се парализира допълнително икономиката.

# 470
За определяне на обезщетението справедливо ще е, ако се взема общият доход на семейството т.е. не само на майката, а и на бащата.
Вследствие на кризата работодателят ми вече ме осигурява на половин мин.осиг. доход за длъжността.
Обаче мъжа ми е свободна професия и доходите му са такива, че с годишното изравняване внася осигуровки на максималния размер на осиг.доход.

# 471
Гледа се твоя доход, защото неработоспособна ставаш само ти- мъжът ти ще си работи и ще си получава високия доход

# 472
  • В полите на Пирин планина
За определяне на обезщетението справедливо ще е, ако се взема общият доход на семейството т.е. не само на майката, а и на бащата.
Вследствие на кризата работодателят ми вече ме осигурява на половин мин.осиг. доход за длъжността.
Обаче мъжа ми е свободна професия и доходите му са такива, че с годишното изравняване внася осигуровки на максималния размер на осиг.доход.

При годишното изравняване се внася само за пенсии, ДЗПО и здравно.

Гледа се твоя доход, защото неработоспособна ставаш само ти- мъжът ти ще си работи и ще си получава високия доход

Това вече 10 пъти беше написано под една или друга форма ....

# 473
  • Пловдив
Аз искам да има семейно подоходно облагане, за семейство като нашето ще е много добре, обаче....

# 474

Мъжът ми внася всичко за своя сметка, тъй като е свободна професия. Няма работодател, който да му внася половината. Нали се сещаш, че той внася двойно повече от която и да е тук работеща по трудов договор и осигурена на максимален праг! И когато му се роди дете мисля, че полагаемите се средства за него от държавата, трябва да са съобразени с това.

# 475
здр.мами.
бременна съм в нач.на 6м. и от 3м.си плашам осигуровки.преди това имам чак преди 3г.след това съм безработна.чух че от 2011 осигурителния стаж става 18м. назад за платено майчинство.искам да питам има ли такова нещо ,прието ли е и мен ще ме хване ли ,аз излизам 45 дни от 4.01.мерси

# 476
  • София
Според мен идеята е, че се увеличава п-да за изчисление на размера.
Т.е. средноаритметично 18 месеца назад. А 2 годишното платено майчинство ще го имаш, ако имаш сключен ТД към 04.01.2011 г.

# 477
  • София
това за тези 18 месеца решено ли е или само се обсъжда, някой знае ли?
а иначе, Веси, ако се приеме сигурно ще те хване...но това просто значи че 18 месеца ще се вземат за да ти се изчисли майчинството

# 478
  • София
Мъжът ми внася всичко за своя сметка, тъй като е свободна професия. Няма работодател, който да му внася половината. Нали се сещаш, че той внася двойно повече от която и да е тук работеща по трудов договор и осигурена на максимален праг! И когато му се роди дете мисля, че полагаемите се средства за него от държавата, трябва да са съобразени с това.

Точно затова, всички са съгласни да се въведе семейно подоходно облагане. Както беше преди няколко години, например. Или да се вземат други мерки за стимулиране на редовните и честни данъкоплатци, отглеждащи децата си без да натоварват социалната система.

# 479
  • Пловдив
Точно затова, всички са съгласни да се въведе семейно подоходно облагане. Както беше преди няколко години, например. Или да се вземат други мерки за стимулиране на редовните и честни данъкоплатци, отглеждащи децата си без да натоварват социалната система.
Явно не са всички, щом не го въвеждат. Така биха стимулирали хора с средни и по-високи доходи да имат повече деца, тоест по-образованите и по-успели. А не да се дотират хората на социални помощи, които не работят и общо взето нямат образование.

Общи условия

Активация на акаунт