eнергийни вампири

• 7 428
  • 121
  •   1
Отговори
# 45
  • София
   Ще ви дам пример с една колежка!Тя беше болнава и вечно се оплакваше. Сутрин идваше едвам влачейки се на работа и започваше с оплакванията си.И така цял ден, все до някой залепена, все на някой ревеше или се оплакваше.Уникално мрънкало,във всеки виждаше враг, всеки и правеше магии, всеки искал да я убие.
    Вечер ние, другите и колежки, си тръгвахме буквално изцедени, без сили, размазани,с главоболие, а тя сияеща и щастлива!Незнайно защо, аз и бях любимия слушател. Честно ви казвам, тръгвах с такова огромно нежелание на работа, не ми се ходеше изобщо, като знаех какво ме чака.
     Всички се радвахме, като излизаше в болнични, защото това беше почивка и възстановяване за нас.Отдъхнахме си,като реши да напуска и да се върне в нейния си град.Родихме се направо. Изчезнаха умората, главоболието, желанието да ревем и куп други неща!

# 46
Добре де, Тайна, а вие защо я слушахте ?
Не можеше ли просто да се скараш с нея, ей така, щото не си е измила чашата за кафе примерно, изобщо да си намериш претекст да й се разкрещиш и да и тегиш една напук на боледуването й. Така няма да има повод да ти мрънка.
Съжалявам, но не мога да приема, че някой ще идва постоянно и ще ми досажда, и аз ще си седя и ще го слушам, въпреки че не ми е приятно.
Аз съм цар на отрязването на досадници. Обикновено мълча известно време и гледам невиждащо и накрая изтърсвам: "А, кво каза ? Не те слушах, извинявай, ти така досадно мрънкаш, че почти заспах  Mr. Green"

ПП Да допълня нещо, според мен има и случаи когато става въпрос за нещо като доброволно даване на енергия на някой, комуто е нужна. Случвало ми се е сестра ми или приятелка да ми се обадят и да се видим като през цялото време на срещата отсреща се оплакват, без да искат съвет, просто да си излеят натежалато, да се оплачат и да срещнат разбиране, съчувствие и подкрепа т.е. енергия. Тогава доброволно давам, знам че е нахалос, то един проблем ако не се реши просто се отлага във времето, ама давам енергия за да има сила съответния човек да продължи напред. Това също е някакъв вид енергиен вампиризъм, но доброволен.
Аз също съм имала такива изблици, сривове, помагали са ми по същия начин да събера сили, тъй че в тоя смисъл и аз самата съм енергиен вампир.

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 11:45 от rosy_bosy

# 47
Ами аз не го умея. Изпаднах в тих възторг, когано една колежка само махна с ръка, все едно отпъжда муха,  и каза на такава Млъкни.

# 48
Аз в случаи като на Тайна реагирам както humanis е казала  Hug  Давам до известни време после режа...Да си търсят друг донор  Mr. Green

Хич не се заседявам дълго с мрънкалници. Като видя, че положението  почва да става "много смучещо",/ по моето състояние си го усещам/...то веднага променям темата. Ако от другата страна  пак се продължава с оплакванията и мрънканията , то ставам  от масата, изивнявам се, че имам да правя други неща...и така прекъсвам "нишката".

Тайна
, хич не сте били длъжни да я слушате. Може ли сте  деликатно  да я "отрежете".  Mr. Green

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 13:41 от Винце

# 49
Ами аз не го умея. Изпаднах в тих възторг, когано една колежка само махна с ръка, все едно отпъжда муха,  и каза на такава Млъкни.

Научих се. С времето се научих да ги режа. Не знам дали са били чак вампири, но аз бях като магнит за досадници, ако чакам на автобусна спирка, и там има някой странно облечен, говорещ си сам човечец, то той задължително ще заговори мен  ooooh!
Ужас  Tired
Това е нещо, дето може да се научи, как да отказваш и да казваш: "НЕ !"  Peace

# 50
Авторът е психолог.

# 51
Миналата седмица имах неблагоразумието да изкажа съчувствие и съпричастност към проблемите на една дама. И се видях в приключение: в рамките на 3 /три дни/ тя ми звънеше през половин час, за да обсъждаме, и обсъждаме, и обсъждаме въпросния проблем.
На четвъртия ден, когато ми звънна телефона, направо се разтресох като желе - нито исках, да я чувам, нито да я виждам. Чувствах се като с промит мозък и без грам сили.
 Още на следващото и позвъняване и обясних, че от непрекъснатите ни разговори аз не мога да си гледам нито работата, нито кефа.
 Реши ли пак да ме занимава със себе си, мога да бъда и крайно нетактична. Crossing Arms

Такова нещо не ми се беше случвало.

# 52
  • София
   Имате ли представа, колко може да е досаден и нахален такъв човек?Беше ни докарала до там, че бяхме подали молба за преместването и, на друго място!Когато тя дойде при нас, всеки който чу за нея, ни съжаляваше!Бяха пропищели от нея, на абсолютно всички места,където беше работила.
     А най-наглото беше,че ходеше да се оплаква на директора от нас, че сме я отбягвали и пренебрегвали, биели сме я Joy, искали сме сме да я убием  hahaha! И всичко това беше в следствие че, един ден, не можах повече да и търпя цивренето и, треснах с юмрук по масата и и креснах,да вземе да се стегне и да ми се маха от главата!

# 53
Май всеки ден всички взаимно се "вампирставаме"- дори една среща с приятел, познат или колега е форма на взаимен обмен на енергии. Много полезна в това отношение е Селестинското пророчество- дава отговори и по тази тема.

# 54
  • загубено
Някой напред беше писал,че най вероятно самите
енергийни вампири не знаят че са такива.
Аз си мисля същото.
Не че няма и манипулиращи нарочно.

Леле,Винска от кога не съм те засичала Hug

# 55
Май всеки ден всички взаимно се "вампирставаме"- дори една среща с приятел, познат или колега е форма на взаимен обмен на енергии.

Така е... Но има хора, с които ти  е приятно да имаш енергообмен..не те изтощават. Много е приятно общуването...и е взаимно и от двете страни. Но когато става въпрос  за смучене на енергия, която действа отрицателно , то трябва да се предприеме нещо, все пак. Не може  да си седим ей така, докато ни източат цялата енергия...нали!  Mr. Green

# 56
Не може  да си седим ей така, докато ни източат цялата енергия...нали!  Mr. Green
даам,още повече,че повечето не го правят умишлено/в смисъл на съзнателно/и дори няма да ти влязат в положението колко зле се чувстваш от „енергообмена“с тях
далеч съм от мисълта да обвиня един вампир,че го прави нарочно Peace според мен много малка част от хората съзнават енергийната си същност

# 57
аз  чакам съвет какво да правя, как да се защитя, проблема, е че силните натури не обръщат внимание на вампирите и те идват право към нас, усещат ни, че ставаме слаби, при мен проблема е  моят вампир не ми се оплаква, даже не е лош човек, може би е просто по грубоват, но защо ме изцежда тогава. Непрекъснато се старая да не го ядосам, много е досадно.   
Не може да се игнорират, ако е шеф примерно или мъж на сестра, роднини абсурд   

# 58
Непрекъснато се старая да не го ядосам, много е досадно.    

Това пък защо? Агресивен тип ли е?  Confused

П.П. Сега се сетих нещо.. Как постъпвате с хората, които постоянно ви говорят за болести и са все болни от нещо, ходят по лекари, четат медицинска литература... ?

# 59
  • София
   Всъщност колкото и да се стараеш да не го ядосваш, той винаги ще си намери начин да те ядоса, та да свалиш гарда и да се зареди с енергия!

Общи условия

Активация на акаунт