eнергийни вампири

• 7 428
  • 121
  •   1
Отговори
# 30

Книгата е страхотна, винаги ми действа тонизиращо и ме зарежда с енергия, когато я чета!
Има си и продължения: "Десетото откровение" и "Пътят на Шамбала".

# 31
А когато се налага, защото ми е приятелка, докато тя се оплаква, се опитвам да си мисля за нещо хубаво.Опитвам се да не слушам и правя всичко възможно да не й съчувствам.

В момента, в който започне да ти тежи, не е приятелство... Аз пусках тема преди много време за една жена от тип "пиявица". Не ми е била приятелка, а контактувах с нея от съжаление. Дълго време мина, докато се усетя, че нещастията, които и се случват, не са временни, а вечни. Този човек беше обречен на вечно нещастие, независимо кой и как иска да му помогне. Нейната комуникация се състоеше в това ти да я слушаш и кимаш с думите "ах, горкичката", а тя да разказва. Когато прекъснах внезапно контакт, много хора от обкръжението ми ме критикуваха. Но след време и те се опариха и разбраха, че понякога е  нужно да си директен и да късаш безкомпромисно.

Нейната "тактика" беше много проста- докато играе ролята на жертва и я съжаляваш, просто не можеш да я откъснеш от обкръжението си и и вършиш всякакви услуги, за да не ти досажда. В момента, в който усети сериозния тон, започва пак със самосъжаленията, мрънкането и даже сълзи... Много трудни хора!

# 32
  • Tам през Атлантическия океан
Прочетох по диагоналллл   Sunglasses

Като се замисля и аз може да съм вАмпир за някой  Twisted Evil  
Може би и вие сте нечй вампир  Mr. Green

*връщам се да прочета мненията

# 33
Аз имам колежка ама още не мога да разбера вампир ли е или просто лесбийка.
 newsm78

# 34
А не мислите ли че ние сами си даваме енергията  Thinking а не той ни я взима насила  newsm78 вАмпИра  Whistling

Цитат
Никой не може да му бъде отнета енергията. Той, и само той може да си я "ДАДЕ". Затова е и клопката - избират се неща, които да отговарят на потребностите. нещо като подходящите "вратички". Като главната цел е да бъде "ДОПУСНАТО" вие да "ДАДЕТЕ ЕНЕРГИЯ", доброволно, по ваш избор - точно това е "ДОПУСКАНЕ ДО ВАС", по благовиден предлог - плявата през вашите собствени очи. И чрез тях вече се реализира магията. Толкова проста работа. Всеки един човек в живота си това го е правил или го прави - точно това. Опитва се да заобиколи едно естествено препяствие. И на вас самите също така се опитват да ви изхитрят - като ви накарат да приемете нещо под предлог че именно това е истината, смисъла, избора, силата, волята, потребността - въобще всеки си има своите си "вратички" към сделката си. И си има вътрешните си мотиви за нея. това се прави от вас - към децата ви, от вас, към приятелите ви, към познатите, към шефа или подчинените... Всеки всъщност е обзет да гони собствените си интереси (пардон "потребности"). На всеки от вас, неговите собствени интереси са единствени, важни и значими. за друг, същите, могат да са мижави, смотани или напълно безсмислени. Точно както вашия собствени страх ви изглежда най-истинското нещо на света, но някой друг би се засмял недоумяващо как е възможно въобще образа, който ще му опишете да е "страшен". на всеки неговите собствени неща му се струват истински, стойностни, важни, значими... заради едното ЕГО е всичкото това.

# 35
Човек ако не може да избяга от роднините си, то поне може да си избира приятелите.
Дотук някои от вас ми звучат точно като типа "жертва". Ами щом някой толкова ви смуче, намерете подходящ тон да разговаряте с него, или просто избягвайте честите срещи с него.
И аз имам сред познатите си такива, чиято главна цел сякаш е да те натоварят с проблемите си, след което спокойно да си продължат по пътя. Няма да давам примери, защото със сигурност ще се изнервя от самото им описване. Та с тези хора, след като се убедих, че наистина нямат конкретен проблем, а просто са си в перманентно положение на недоволство и то винаги пред не когото трябва, се старая да се срещам максимално рядко. Може и да ми се сърдят, но това е положението.  Така се сблъсквам само с вампирите, които няма начин да избегна в ежедневието си.
Но особено по отношение на приятелството, смятам, че за да е такова, наистина трябва да е поне малко приятно.

# 36
О, ние си имаме няколко екземпляра, които се пръскат от злоба и завист. Особено една изтрещела лелка. Съжалявам ги, само на себе си ще навредят ,защото омразата се връща като бумеранг.

# 37
Десс винаги много точно се изразяваш.  Hug Имах една колежка, която направо ме изцеждаше особено като се вторачи в мен. Но кой знае може и аз да действам на някой така. Старая се да стоя далеч от интригите защото преди известно време си изпатих много като се забърках, от това пострадах най-много аз и ми трябваше време да разбера, че на злобата трябва да отвърнеш с прошка и да се отдалечиш от човека за извесно време докато успееш да погледнеш на ситуацията трезво. сега отново се опитват да ме въвлекат, но си зная урока и  Peace не допускам.  Peace
Като почувствам,че някой ми влияе негативно бягам, стига да мога Laughing Точно така постъпих днес, като се спасих от човек който иска да ми навреди, просто го изтрих, бързо и лесно. Joy

# 38
ами има си вампири, няма нищо лошо в тях, приемаме ги че просто не са се научили да се зареждат. Има толкова много енергия  Peace

Аз обаче преди години още млада и зелена, не ги знаех тез неща и така си давах енергията, че си докарах много бели.

А тези дето сега ще се сблъскат с това явление ще им кажа нещо: представете си колко нещастен трябва да е този човек, за да звъни по телефона, да ви търси, да иска да пиете по едно, да вдига скандали, да върти интриги  Crazy с едничката Надежда да се зареди  ooooh! ма то толкова енергия ще изхаби , че има ли смисъл  newsm78   Недолюбвах ги преди, сега просто или давам или режа.

# 39

Недолюбвах ги преди, сега просто или давам или режа.

много точно казано   bouquet и аз така  Grinning

винаги съм била със слаба защита...така нареченото от народа„дете,дето хваща очи“ Peace
но ми се случи да пострадам много тежко от директен контакт,с познат човек,в собствената ми къща...след тръгването му не виждах,не чувах,не можех да ходя,повръщах като обезумяла,не ме държаха краката ми ... Sad 
тъкмо бях прочела „Енергийна медицина “на Дона Идън и с трите потупвания се съвзех /Благодаря на Бога,че се сетих в един момент  Praynig /

не е шега работа вампиризма,и само който не е пострадал може да си мисли,че са измислици това  Naughty
между другото-децата ми ревяха истерично,когато го виждаха въпросния човек.....отскоро го понасят малко повече в обкръжението си

# 40
О, ние си имаме няколко екземпляра, които се пръскат от злоба и завист. Особено една изтрещела лелка. Съжалявам ги, само на себе си ще навредят ,защото омразата се връща като бумеранг.

А защо си мислите че вАмпирите са задълже злобни и завистливи  Whistling има и много мили  Flutter не сте ли срещали "добрички" и държащи на всяка цена да ви помогнат за нещо си вампирчета , да ви налагат техния си мироглед и съвети на всяка цена   Mr. Green

А тези дето сега ще се сблъскат с това явление ще им кажа нещо: представете си колко нещастен трябва да е този човек, за да звъни по телефона, да ви търси, да иска да пиете по едно, да вдига скандали, да върти интриги  Crazy с едничката Надежда да се зареди  ooooh! ма то толкова енергия ще изхаби , че има ли смисъл  newsm78   Недолюбвах ги преди, сега просто или давам или режа.

А мислиш ли че тези хора повечето  осъзнават какво правят   Rolling Eyes ........
Гадното е когато е осъзнато и целенасочено  Crazy

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 01:26 от Desss

# 41
ами има си вампири, няма нищо лошо в тях, приемаме ги че просто не са се научили да се зареждат. Има толкова много енергия  Peace

Аз обаче преди години още млада и зелена, не ги знаех тез неща и така си давах енергията, че си докарах много бели.

А тези дето сега ще се сблъскат с това явление ще им кажа нещо: представете си колко нещастен трябва да е този човек, за да звъни по телефона, да ви търси, да иска да пиете по едно, да вдига скандали, да върти интриги  Crazy с едничката Надежда да се зареди  ooooh! ма то толкова енергия ще изхаби , че има ли смисъл  newsm78   Недолюбвах ги преди, сега просто или давам или режа.

Колко си права,  humanis   Hug

# 42

А защо си мислите че вАмпирите са задълже злобни и завистливи  Whistling има и много мили  Flutter не сте ли срещали "добрички" и държащи на всяка цена да ви помогнат за нещо си вампирчета , да ви налагат техния си мироглед и съвети на всяка цена   Mr. Green

Не е задължително да  са злобни и завистливи... но  пък задължително са  крайно изнервени, когато енергийните  им запаси намалеят... по това си личат. Mr. Green

# 43
Винце  Hug много хора на които ценя мнението се включиха.
Може би тези, които са мили са най-опасни защото ти е по-трудно да се освободиш от тях. От злобарите лесно можеш да се освободиш, а и не е задължително да са енергиини вампири те са просто хора, които няма кой да ги обича. Не мисля, че човек който получава любов може да е завистлив и злобен.

# 44
...
 Не мисля, че човек който получава любов може да е завистлив и злобен.

zari_a, много съгласна! Hug  Също така  не мисля, че човек който дава любов е завистлив и злобен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт