Maichinstvo

• 3 021
  • 8
  •   1
Отговори
Zdraveite!Imam vapros svazan s polu4avaneto na maichinstvo i shte se radvam mnogo ako nqkoi bi mogal da mi pomogne,zashtoto ne sam naqsno.Razbrah,4e trqbvat 12 meseca staj za maichinstvo,koito nqmah i se registrirah v edna firma fiktivno,za da go napravq.No posle izniknaha i drugi vaprosi,koito ne moga da si obqsnq.Kakav e smisala da se pravi sled kato az 6te trqbva da si pla6tam nqkolko meseca osigurovki,otdelno po vreme na mai4instvoto sashto i taka pak nqma da moga da vzemam pove4e pari.A dokolkoto znam ako ne me vodqt na rabota maichinstvoto se spira.Interesuva me kakav e smisala ot tova fiktivno registrirane v nqkoq firma.Naqsno sam,4e trudoviq staj ne trqbva da e neprekasnat,no otnasq li se sashtoto i za osiguritelniq.Izobshto ne sam naqsno s nishtoi zatova tarsq pomosht.Ste sam mnogo blagodarna na vashite otgovori Simple Smile

# 1
  • Пловдив
смисъл да се запишеш фиктовно има-така ще взимаш 2 г пари иначе не
докато се водиш на работа си плащаш осигуровките,ако не искаш да плащаш си взимаш болничен докрая-пак ти се води стаж,но обезщетението ще е минмалнато
по време на двете години майчинство/болничен/неплатена-плащаш само 20,16 лв на месец,защото си фиктивно назначена

# 2
здр имам един въпрос ако не съм работила щте взимам ли маичинство или нещо от социалните ?и къде да ида

# 3
  • Пловдив
здр имам един въпрос ако не съм работила щте взимам ли маичинство или нещо от социалните ?и къде да ида

ако доходът ти е 350 лв бруто имаш право на социално майчинство-100 лв за една година-като родиш отиваш в социалните и кандидатстваш
45 дни преди термин-150 лв-пак има изискване за доход-45 дни преди термин лекрая ти издава бележка и пак в социалните
детски-пак доход,пак в социалните
еднократна помощ-без доход,пак в социалните като родиш

# 4
Маминки,
а да ви питам - какво мислите за новата "идея" на правителството сумите да се изчисляват не върху последните 12 месеца, а на база 18 месеца? Казаха, че искали да го въведат от 2011, за да престанели "злоупотребите" (разбирай това, което сте описали по-горе, което според мен далеч не е злоупотреба, защото ти така или иначе внасяш нещо в касата, а не точиш пари ей така от нищото). Аз смятам, че това е адски грозно - изправени сме пред проблема с демографския срив, всеки ден разни мошеници точат ДДС, еврофондове и не знам си какво и накрая искат да изкарат майките най-големите лъжци в държавата! Ако наистина приемат такова нещо, вече наистина не знам... Определено смятам, че не е редно! Най-малкото, много от майките са се осигурявали на ниски доходи не по свое собствено желание, а заради работодателя си и така или иначе нямат друг избор. И да питаме управляващите - как мислят, че се гледа дете с 200-300 лева на месец?!?  Crossing Arms

# 5
Много гадно е това с увеличаването на срока и до колкото разбрах вече е факт - гласувано е!
Другото ме подразни още повече за намаляване на майчинството, тая Първанова ми идва да и извия врата  #2gunfire

# 6
Не искате ли да организираме някакъв протест? Аз определено не съм съгласна заради проблемите в някои държавни учреждения, които не могат да си управляват нормално бюджетите и да работят ефективно, накрая бремето на "кризата" да пада точно върху майките! Смятам, че това е възможно най-гадното нещо, което може да направят и може би трябва да помислим за някаква реакция! Close

# 7
Аз съм ЗА въпреки, че на мен тази промяна не ми е проблем тъй като заплата ми е ок и 2 год. назад, но съм много против да ми взимат базата назад за 18 м. да ми плащат 12 м.на 90% и да не се взима предвид инфлацията.

# 8
Ами, да ти кажа, аз даже не съм майка, нито съм бременна, но просто смятам, че това, което се опитват да направят е абсолютно нечестно и гадно. И най-много ме смущава факта, че правителството буквално дава на онези, които "викат" най-силно. Сега ще бъдат огряти университетите, БАН и кой ли още не, но за сметка отново на някой, който с нищо не е заслужил това! И при положение, че всички сме наясно колко е трудно за младите родители, просто не мога да повярвам, че искат да натоварят точно тях! Иска ми се да направим нещо. Това може да не засяга всички жени, може и мен да не ме засяга лично в момента, но в крайна сметка е важно за всички. Ако ще трябва да се надвикваме с останалите "недоволни", за да получим справедливост, аз смятам, че трябва  да го направим. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт