Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 76-та тема

  • 140 122
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 165
Момичета, страхотни неща сте показали   bouquet
Набързо пускам снимките, че малката ме вика  Simple Smile
соленки по рецепта от Гответе с мен, много лесни и вкусни

торта за вчерашната ни рожденничка
 
Отгоре имах друг замисъл, но се наложи да развалям всичко и скалъпих това, нямаше много вид, но стана много вкусна.
Лек ден!

# 676
  • Мнения: 38
martin4e, тъкмо щях да питам за рецептата на месеницата, но видях, че си я качила вече  Hug
всичси кте супер отново   bouquet  bouquet

от мен зелева салата с майонеза


меденки
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1715.msg28859#msg28859

# 677
  • София
  • Мнения: 6
колко вкусни и красиви ястия - до сега разглеждах и преглъщах
viv-miv , когато ти остане време, ще може ли рецептата за соленките - изглеждат страхотно

у нас вчерашната вечеря


а предните дни пекох гъби , които бяхме събрали на екскурзия в неделята


това са риженки и наденица на грил тигана


солени мъфини с шунка


и ябълков сладкиш

# 678
  • Мнения: 1 088
Това са наденички. Моят мъж много  се смя на креативността ми.   

# 679
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Madla  с тези гъбки направо ме изкуши Shocked

От мен днес


ДРОБ СЪРМА само с черен дроб

# 680
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
  "Забравени" сладки:



  Много са вкусни,май ще има повторение  Embarassed

# 681
  • Мнения: 847
Голям съм заплес, пропуснах да честитя рождения ден на Аелис. Embarassed С малко закъснение, ти желая много здраве, късмет и щастие и да продължаваш да ни очароваш с такива вкусотии!  bouquet И за да не е спам, ти честитя с един нежен розов сладкиш, който весело си нарекох Торта от цвекло:


Уточнявам, че засега не е опитван, затова го показвам и в такъв вид. Ако се е получил, ще покажа и парченце.
Венетка, какво има в тези очарователни Коледни палачинки?

# 682
  • Мнения: 43
Менюто ми от вчера.
- Принцеси със сирене и стафиди    - Яйца по панагюрски+октопода "Пол"
- Сълзици със сладко от сини сливи и с канела и захар - Добруджанска кавърма

Яйцата ми са по рецептата на пеп-4о и са нещо толкова обикновенно, а толкова  вкусно. Добруджанската кавърма е по рецепта на Цецето и също е нещо ужасно вкусно (макар че е леко прегоряла моята  Simple Smile ) Благодаря за хубавите рецепти   bouquet Сладкото от сини сливи е по рецепта на Вероника, невероятно е. 
А Пол го откраднах от един детски сайт. Синът ми ужасно много го хареса, а за мое очудване си хапна доста и от яйцата, може би защото не бяха пържени.
П.С. Вчера на обяд си правих един много вкусен... "бъркоч"  Laughing . Като бях малка това ми бяха специалитетите, странно но малко хора ми оценяваха готварския талант тогава, може би предубедени от недобрия вид на ястията ми. Та вчера на обяс бях сама, ядеше ми се нещо странно и реших да се върна в детството си. Запържих си картофки нарязани на кубчета, саламче пак на кубчета, нарязах наситно пресен лук , сложих върху него картофите и салама и всичко обърках с лютеница, подправих със самардала. Беше много вкусно  Mr. Green

# 683
  • Мнения: 1 685
pure elixir и аз за първи път правих козунак в хлебопекарната и определено заслужава внимание - препоръчвам  newsm10

Ето рецептата на mari_eta, малко промених съставките, в червено е моя вариант:
Основна рецепта за козунак

/за хлебопекарна/

3 яйца
125 ml пр. мляко
125 мл. разтопено кр. масло
150-200 гр. захар
600 гр. брашно
1 суха мая "Д-р Йоткер"
настъргана лимонова кора
2 ванилии
по желание - захаросани портокалови корички, стафиди, орехи, бадеми
*за любителите на по-сладкото може да се добави в млякото 1 ч.л. течен подсладител

Яйцата се разбиват леко, прибавя се прясното мляко и се изсипват в контейнера. В пресятото брашно се изсипват захарта, настърганата лимонова кора, ванилиите и се изсипват върху яйчено-млечаната смес. Вкладенче отгоре се изсипва маята. Пуска се машината и когато оформи топка от тестото по малко се налива разстопеното масло докато го поеме изцяло. На звуковия сигнал се добавят стафидите, орехите или бадемите.
Преди цикъл "печене" машината се отваря, козунакът се намазва с жълтък и се посипва обилно със захар.

3 яйца
115 ml прясно мляко и 10 ml тъмен ром
90 гр разтопено масло
150 гр кафява захар
600 гр. брашно
13 гр жива мая
настъргана лимонова кора и сок от 1/4 лимон
2 ванилии
стафиди, бадеми


Яйцата се разбиват леко и се слагат в контейнера, прибавя се прясното мляко и разтворената в него мая, рома, разтопеното масло, захарта, брашното, настърганата лимонова кора, ванилиите. На звуковия сигнал се добавят стафидите и бадемите.
Преди цикъл последно "втасване" извадих тестото, махнах бъркалките, направих три фитила и оформих плитката на козунака. Във всеки фитил сложих сладко от череши и вишни.
Преди цикъл "печене" машината се отваря, козунакът се намазва с жълтък и се посипва обилно със захар.
Програма "Сладък хляб".


Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 12:53 от Smiley*

# 684
  • Мнения: 0
здраейте,благодаря за милото посрещане  Hug
 Вчера направих едни панирани карфиол и броколи, Party,само толкова ,защото сме двама, Rolling Eyes Heart Eyes засега

# 685
  • София
  • Мнения: 146
От мен една салатка от снощи

# 686
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 051
Леща чорба

И чернокоп на пара с гарнитура от овес и зеленчуци

# 687
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Здравейте, момичета!
Venetta, Леля Ог, beniii, delicate, благодаря ви за милите думи! Blush
ЗИЧЕ, радвам се, че съм била полезна! Hug А питките ви на балончета с Djane са умопомрачителни! Smiley*, и кавърмата и козунакът изглеждат страхотни! Peace
Хареса ми и идеята на Леля Ог и Venetta за малките кексчета! Peace
ралка..., много весело и вкусно е при теб! Simple Smile
Аз снощи изправих на нокти мъжкото съсловие като заявих, че няма мръвка за вечеря! Подходиха с огромно недоверие, но в крайна сметка останаха доволни благодарение на страхотната рецепта на benii за карфиол с бешамел! Много благодаря, за което!  bouquet
И така:
Кашкавал на фурна                                                                                                    Карфиол с бешамелов сос                                                                 Кекс с боровинки



Приятни почивни дни!

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 14:03 от Гуинет

# 688
  • Мнения: X
Смайли,много благодаря и на теб,и на Мари-ета за рецептата,копирам си я  и ще я пробвам при първа възможност!   bouquet
Гуинет,отново вкусно меню при теб!И аз съм си набавила днес карфиолче,ще се прави с бешамел тези дни! Peace
Вив-мив,честита ти рожденничка,щастливо детство й пожелавам! Tada
diana lobodova,радвам се,че ти харесаха рулцата,наистина са много вкусни, ето рецептата! Hug

# 689
  • Мнения: 22 867
Сладка Муцунка, подскажи, моля те, рецептата на тия яйца от пеп-4о. Уж търсих, но нещо не я намирам..... newsm78   bouquet
Гуинет, как ме замамваш с тоя апетитен карфиол, че и имам една глава вкъщи. Heart Eyes  bouquet

И, понеже вчера само правих мъфини, днес пак Grinning - пробвах едни по рецепта на кейк, наречен "ангелски", но не само с белтъци. Използват се цели яйца, захар и нишесте. От типа на дунапреновите сладкиши е.

Общи условия

Активация на акаунт