Варицела

• 413 263
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 2 235
  • Бургас
Anais, лилавото най-вероятно е Пиоктанин, обикновено най-напред него изписват при инфектирани пъпки. Цапа много, но пък казват, че уж помага, така че не го спирайте щом имате проблемни пъпки.
В смрадлика може да потопиш/полееш цялото тяло, не само дупето, помага против възпаления и облекчава сърбежа поне малко.

# 2 236
Мерси Мон, леко раждане ти пожелавам и да не е много скоро де. Crazy

# 2 237
Елена Иванова, четох, че е нормално да се подуят лимфни възли по цялото тяло. При малкага ми дъщеря се подуха 5-6 отзад по вратлето. После спадат много бавно, това да не те притеснява. Ако няма Т или да казва, че го боли дори в покой, няма нищо тревожно.

Днес е 3-4 ден от болестта на каката. Тя е на 13 години. Засега не е вдигала Т. Оплаква се от болки в гърлото. Оплаква се и от болки в кръста. Първите й пъпки вече завяхват. Дано спират вече да излизат, че да започне да се възстановява.  Praynig

Бързо оздравяване!

# 2 238
Дъщеря ми също беше с доста надути,да не кажа огромни лимфни възли,особено зад ушите, там не са и спаднали още, при нея много много бавно минават тези пъпки, днес и е 8-ден, а по ръцете  и корема няма и изглед скоро да хващат корички, стоят си,кат омехурчета и това е- поне на лицето всички пъпки до една вече са с кафяви корички.

# 2 239
Ох, ами много бавно минават. На малката днес й е 20-ти ден, но само някои от пъпчиците им паднаха коричките, другите все още нямат изгледи да падат. А до скоро бяха зачервени.

Каката се оплаква от интимен дискомфорт. Очевидно и там има обрив. Там вече нямам идея с какво да мажа. Моля някой да сподели. Със смрадлика ли да прави промивки...  newsm78

Ние също сме с ларингит, дразнеща кашлшца и гърлобол. От снощи давам сироп Синекод и се повлиява добре. Той е точно за суха и дразнеща ларингитна кашлица. Преди сиропа вчера се скъса да кашля по едно време. Всяко вдишване я дразнеше.

Другото, което е при нас - боли я кръста много. Доколкото четох и това е от варицелата... Но поне няма температура.

# 2 240
Utro77, ами понеже и при дъщеря ми имаше и все още има към 20 пъпки отдолу, правя и вече 4-та вечер, баня със смрадлика, сяда в един леген с разтвор от смрадлика и се кисне 2-3 минути, поне вече не я сърбят там долу.

# 2 241
Днес ни е трети ден, цял ден няма Т,обаче опреди 1 час пак започна да вдига. За промивки смрадликата е супер. За ларингита аз давам Димекс и Саностол, сироп витамини. И инхалации с физ разтвор. Пъпките като че ли не са много, има на лицето, в косата, зад и около ушите/ може и вътре да има/ оплаква се че я боли ухото та почнах да капя фураталгин.... Има и на корема, гърба, малко по ръцете и краката. Боли я гърло. Обаче така я наклепах с лилавото запащо.... индианците пасти ще ядат. Много ми е сладка..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 2 242
Ужас ви казвам... Започват да не ми държат нервите....  Sad явно малката е изкарала супер леко със своите 100 пъпки. Каката има 100 само на лицето. А по корема и гърба просто не ми се разправя... Страшно е. Днес по мои сметки й е пети ден и сякаш трябва да спират да излизат и да започнат да завяхват. Гърлото ощея боли. Има и доста афти. Пъпките я сърбят и болят. Направо не е мигнала през нощта. За отдолу правихме промивки със смрадлика и сякаш има лек ефект поне за малко. А горкичката ни е тийнейджърка и направо се разплаква като се види в огледалото. Добре поне, че температура няма.
Това мазило Вирасут се убедих, че е пълен боклук.

Ох, кажете нещо окуражаващо...

# 2 243
  • Бургас

Ох, кажете нещо окуражаващо...

Oт утре /ако е 6-ти ден/ или най-много до 2 дни ще започне да става по-добре... Hug

# 2 244
Благодаря ти, Мон! Дано!

# 2 245
И аз ползвам вира суд... ами нищо особено не е. На на днес ние 4 ти ден. Няма Т. И пъпките са спокини, сякаш се надявам от утре да е по добре, ама да не дърпам дявола. Много неспокоино спи...булннува, мята се...... оф.... а да ви питам, снощи доста се изпоти като заспа, това добре ли е????

# 2 246
  • Бургас
...да ви питам, снощи доста се изпоти като заспа, това добре ли е????

За пъпките не е добре, защото потта ги разлютява и възпалява допълнително. Почиствай ги добре - с розова вода примерно /не е така неприятна като спирта, а пак върши работа/, може и с памук със смрадлика да минаваш... направо най-добре го полей цялото детето - хем за дезинфекция, хем за облекчаване.

Вирасут не действаше нито на сина ми, нито на мен. Само парите са му много и рекламата голяма  Whistling
Добре че беше Джинджира-та при нас.

# 2 247
Смрадликата е заредена в тенджерата и ни чака. Обливам я и сутрин и вечер, обаче да ви кажа, това студено време и затворени вутре сме като затворници. Направо си е мъка... и за детенцето и за мен. Дано се оправи скоро времето че да излезем поне в градината ни. А Да ви питам имате ли застраховки за инфекциозни болести бо?

http://www.novini.bg/news/102316-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%89%D0%B0% … %D1%82%D0%B0.html

# 2 248
  • София
Утро, успокояващото е, че днес ви е 5-ти ден т.е. утре ще се успокои кожата около пъпките и изобщо вида ще е по- приемлив за тинейджър  Grinning
Моят мъж вече е със завяхващи пъпки, но не виждам как ще му паднат до вторник, до когато е и болничния, а него не мога до магазина да го накарам даа иде така  Grinning

# 2 249
На Ацикловир сме. Вече толкова ми дойде в повече, че звънях отново на докторката и го назначи. Чувствам се адски виновна, че не посмях да дам на детето Изопринозин още от началото, а го оставих така жестоко да го тръшне варицелата. Но какво да правя като Изопринозина не й се отразява добре на лимфната система- забелязала съм го преди. А тя по принцип си има проблем с лимфната система и си умирах от страх понеже бях чела, че от варицелата също си обострят тези проблеми.
И уж си викам като няма температура, значи изкарва добре. И само се благодарях, че лимфните съдове са спокойни.
Но много ми се измъчи горката. Снощи за поредна нощ е спала само три часа. От сърбеж не може да спи. А като се има предвид, че пъпките са хиляди, направо стига до лудост милата като е будна.

Дано Ацикловира да подейства скоро!  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт