Варицела

• 413 252
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 2 265
  • Бургас
Зависи колко дълбоки и големи са коричките - синът ми имаше няколко, които още не бяха паднали и повече от 20 дни след варицелата. Моите бяха по-малки и повърхностни и паднаха за около 2 седмици всички.
Аз го мажа с крема. Но не очаквайте чудеса - трябва много дълго и упорито мазане Peace

# 2 266
  • София
Мон...  Hug А да започвам ли да го мажа или да изчакам да паднат коричките?

# 2 267
  • Бургас
Аз мазах на няколко места и върху коричките, не е попречило, но мисля най-голям смисъл има да се маже след като паднат.

# 2 268
  • София
Уф,помагайте:(
от четвъртък сме с пъпки(малко и малки,личната не беше сигурна)
от петък вече сме сигурни:( освен,че се нашари яко(има много и по лицето и в очите)има и висока температура,стига до 39... и вече днес е 5-ти ден от петък вечерта започна да я вдига.Чак сега прочетох,че Нурофена не е за препоръчване.Вчера виках личната,след което тя беше говорила с инфекционист,обяснила какво е видяла,температури работи и жената е казала да започнем антибиотик-Зинат и една пудра(направиха я в аптеката) и в четвъртък сутринта,ако няма промяна да го водя при нея в инфекциозна:((((
доста съм се стреснала,днес следобяд ще дам антибиотика за 3-ти път,за момента си подържа все още температурата!Много се надявам да започне да отшумява...прочетох,че не сме единствените с тежък обрив и висока температура,все пак ще съм ви благодарна ако ме успокоите малко.

# 2 269
  • София
Вътре в очите ли са пъпките или по клепачите?
Иначе ако всичко е нормално температурата ще започне да спада. Обикновено на 5-6 ден е свършло избиването на пъпките, а темп. има докато избият всички. За антибиотика предполагам, че лекарите имат повод да го изпишат.

# 2 270
  • София
По клепача(единия)обаче от вътрешната страна smile3514 smile3514

# 2 271
  • София
Моето дете също имаше по клепача и в ушите. Минават сами тези неща аз също бях притеснена. Ако окото се зачерви т.е. направи конюнктивит е нужна консултация с очен лекар. Мъжа ми имаше много пъпки, за щастие без очите. Божа работа дето се казва.

# 2 272
Прочетох, че при повечето пикът на пъпките е 5-ия ден и се разревах! Днес ще ми е 4-и ден и положението е нетърпимо. Не съм мигнала цяла нощ. Очаквах, че ще почнат да завяхват, а се появяват нови. Откачам!
Мажа се с ментолов спирт и Вирасут, не помагат. Като отворят аптеката ще пробвам с Фенистил, но трябва да видя дали става за бременни.
Най-големият ми ужас е, че ще ми останат белези. Имам безброй пъпки, в лицето съм като Квазимодо. Пиша и рева...
Смрадликата дали има по-голям ефект, че този Вирасут ми го препоръчаха като много ефективен, а все едно се мажа с вода?

# 2 273
  • Бургас
 Kölsches Mädel , знам какво ти е, че минах, през същите безсънни нощи от сърбеж, шок и ужас  Hug
След 5-ия ден нещата започват да се оправят обикновено, спират да излизат нови мехури, а старите пъпки завяхват и спират да сърбят.  Hug Сърбежът е докато са на мехури и се спукат, после като станат на корички не сърби, спокойно Hug
Вирасут не ми помагаше и на мен.
Добре ми се отразяваше розова вода и след нея Джинджира спрей. Помогнаха ми и да няма гнойни пъпки и други усложнения по кожата. За съжаление, за сърбежа нищо не ми помогна. Просто и мен ме избиваше на рев от гадост, стисках зъби и чаках да мине.
Аз се притеснявах, че заради опънатата кожа на корема /в 33г.с./ я изкарах аз, ще ми останат белези и пигментирани от бременността петна, но слава Богу, това не се случи. Имам само малки розови петънца, обичайно като паднат коричките под тях така изглежда и те с времето се заличават напълно щом няма дупки по кожата и дълбоки рани.
И да, смрадликата при мен имаше безброй пъти по-голям ефект от Вирасут /от него всъщност никакъв нямаше/.
Т имаш ли?

# 2 274
Мон,  успокоително действа като те чета.  Hug
Т не допускам да се повиши. Следя я, но и аз се усещам: като почне да ме тресе и взимам парацетамол. ЛЛ ми каза, че най- важно е да не се повишава.
Ще пробвам с тези неща, за които каза.  Peace
Хванах гадорията от сина ми, той обаче я изкара супер леко, без никакви гнойни пъпки, без сърбежи, без Т. Имаше 5, 6 пъпчици. Не мога да си представя малко дете да мине през този ад, какъвто минавам в момента.  ooooh! Къде ли нямам. В ушите, веждите, устата, гениталиите, целият ми скалп е покрит, гърба, корема, направо...
Да питам: усещам и подут лимфен възел зад ухото. Това проблем ли е? В смисъл, прочетох, че е един от сипмтомите, но трябва ли да се лекува с нещо или също просто минава?

# 2 275
  • Бургас
За лимфния възел - мен ме наболява леко даже. Често се случва, мисля, че няма нужда от лечение ако не е нещо кой знае какво. Тъпото е, че лимфните възли бързо се подуват, а после трябва доста време, за да върнат обичайния си размер.
Може да питаш и ЛЛ какво мисли все пак.

Ще мине, спокойно, вече си на финалната права Hug

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 08:27 от Мон...

# 2 276
Мерси много за отговора!  bouquet

Дано наистина да е финалът, че... ooooh!
На теб леко раждане ти желая! Hug

# 2 277
  • Бургас
Благодаря Hug Подобно, като му дойде времето Hug
Поне после децата ще имат имунитет уж  Mr. Green Тя повтаряла гадостта, ама все пак не винаги.

# 2 278
  • София
И да добавя Мон.. Мъжа ми имаше много пъпки по лицето. Почти опадаха коричките, белези няма засега.
Дъщеря ми имаше 5-6 по лицето, общо 30 и в момента има два белега на лицето. Надявам се да изчезнат де.
Леко раждане и на двете ви пожелавам! Kölsches Mädel, бързо да минава!

# 2 279
Прочетох, че при повечето пикът на пъпките е 5-ия ден и се разревах! Днес ще ми е 4-и ден и положението е нетърпимо. Не съм мигнала цяла нощ. Очаквах, че ще почнат да завяхват, а се появяват нови. Откачам!
Мажа се с ментолов спирт и Вирасут, не помагат. Като отворят аптеката ще пробвам с Фенистил, но трябва да видя дали става за бременни.
Най-големият ми ужас е, че ще ми останат белези. Имам безброй пъпки, в лицето съм като Квазимодо. Пиша и рева...
Смрадликата дали има по-голям ефект, че този Вирасут ми го препоръчаха като много ефективен, а все едно се мажа с вода?
Търпение, имай повече търпение. За варицелата трябва време, не минава за ден. По моя опит най-зле е положението между 5-ти и 10-ти ден, при нас пъпките избиваха около 8-9 дни, сърбежа беше основен проблем само  началото. После като започнат да избиват пъпки на вече избивалите места, тогава повече боли отколкото сърби. Като се смъкне кожата от пъпките от първата вълна, следващите вълни избиват по крайщата на вече избилите и спукали се пъпки, абе разкош направо. Добрата новина е, че все пак не остават толкова много белези, след 3-4 месеца като позараснат пъпките, човек вече излежда долу-горе нормално.
Един спомен, аз като се ошарих беше лято, след 10-тия ден като спряха да избиват нови пъпки едва се престраших да изляза вечер по тъмното на разходка, беше ме срам как изглеждам а и не исках да плаша хората. После свикнах и дори ми стана забавно как се стряскаха хората като ме видят и не очакват да ги гледа някакво чудовище, тип зомби ... На работа се престраших да отида след почти месец, още с една камара белези ...
Сега вече е добре, имам 3-4 белега и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт