Варицела

• 413 301
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 2 295
Явно наистина си отслабва имунитета.  Sad Малката ми дъщеря прекара варицелата преди 3-4седмици и от няколко дни е с хрема, подути сливици и кашлица. А дори не е била на градина. И не съм спирала да давам коластра и витамин С.

Голямата пък взеха да й се белят пъпките по лицето. И уж повърхностни, но доста си личат. Надявам се с времето да се нормализира кожата. Започнах да мажа с Цикабио, пък дано да има ефект.

Айде да свършват тия болести, че ми омръзнаха!!!

# 2 296
Здравейте,бих искала да попитам,след поставяне на ваксина срещу варицела и рубеола,дали трябва да има някакаъв период за изчакване,преди да започнем с пробите за бебе?Някой зпознат ли е?Мерси предварително   bouquet

# 2 297
  • Бургас
Със сигурност какъв точно трябва да е периодът не знам, но е добре да го има, при всички случаи е по-добре.

# 2 298
  • София
До колкото си спомням страничните ефекти след ваксина срещу рубеола, паротит и морбили, която слагат на децата на 1г, и 3м, се оакват до 45 ден след ваксината.. Не знам точноо заради коя компонента, но от шарките  е някоя.Аз бих изчакала два мецеа, за да ми е спокойно.

# 2 299
Аз си мисля, че си е до дете. Синът ми кара преди месец варицела много леко. 5 пъпки на кръст, температура 37.5 само първата вечер...може да се каже, че изобщо не усетихме. След това изкара един лек вирус, после един тежък с усложнения, но тежкия го карахме всимки в къщи със все усложнения и групово бяхме на АБ. Иска ми се да мисля, че усложненията са били от варицелата, но ние няма как да сме с понижен имунитет от нея  Thinking Гадния вирус си беше подъл  Crossing Arms А за кекавостта на децата си мисля, че е до ген. Аз съм била свръх болнаво дете с постоянни бронхити, една две пневмонии, чести АБ...дупчеха ми д-то като за световно  ooooh!
 Дано с пооправянето на времето и дечицата закрепнат и се окажат изненадващо устойчиви на противните бацили  Hug

# 2 300
Искам да попитам дали е възможно варицелата да не стане на мехури? Синът ми на 2,3 и 4 сутрин и вечер вдигаше температура до 39,6 без нищо друго беше си жизнен. А от петък му излезе доста голям обрив по гърба и корема бледорозов и не особено релефен. Дали е възможно ако има силен имунитет да я изкара така?

# 2 301
  • На един клон
По-скоро може да е било Розеола или т.нар. шеста шарка. Три дена висока температура, на четвъртия температурата спада,но избива  обрив. Сега прочетох, че от нея боледували само децата до 3 годишна възраст. На колко е твоят син?
Другият вариант е алергия от температуропонижаващите.
За варицела може по-късно да  се направи изследване за антитела, ако държите да знаете със сигурност.
На лекар водихте ли го? Какво казват?

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 08:55 от Кукумявка под прикритие

# 2 302
  • София
Момичета, а възможно ли е да е карал варицела големия само с една пъпка на лицето. Тя си беше класическа варицелна такава. Но не е имал температура, нищо.  Rolling Eyes

# 2 303
Две седмици от началото на болестта голямата ми дъщеря все още има ужасно много пъпки по лицето, а и навсякъде. Завехнали са, но коричките си седят и не може да се покаже навън. Няма да ходи на училище тази седмица.
Някой има ли идея как по-бързо могат да паднат тези корички?!?!?!
Да ги мие ли, да не ги ли мие, да ги маже ли с нещо определено?
Засега мажем само белезите с Цикабио, както тук ми препоръчахте.

Еndira , не е задължително да се вдига температура. Но само с една пъпка... Нямам представа дали е възможно... По-скоро си мисля, че не.

# 2 304
  • София
Варицелата освен типичното протичане, може да има и такова
-рудиментарна форма-с единични обриви,нормална температура и запазено общо състояние.

Винаги може да си пуснете изследване за антгитела, за да провериш, дали не я е изкарал.

# 2 305
Две седмици от началото на болестта голямата ми дъщеря все още има ужасно много пъпки по лицето, а и навсякъде. Завехнали са, но коричките си седят и не може да се покаже навън. Няма да ходи на училище тази седмица.
Търпение, пъките варастват бавно, все пак кожата се е смъкнала и трябва време за да зарастне. Ако ЛЛ дава болнични, добре е дъщеря ти да си остане вкъщи за още поне седмица, не че положението с вида ще се оправи за това време, но поне да поукрепне организма и да не лепне някой нов вирус. Положението с външния вид се оправя бавно, много бавно, след още 2-3 седмици ще е по-добре от сега, но за пълно оправяне трябва към 2-3 месеца поне, това по моя опит го казвам. Корички може да има да падат почти месец след завяхване, просто трябва време да порасне нова кожа отдолу, а това че пъпките са много определено забавя целия процес. Може да ги мие без проблем, мазането не оказва вляние, аз пробвах няколко мазила, но те са си глаявно за белези след операция, а тук я няма кожата, т.е. ако не зарастне и изникне нова кожа да покрие, с каквото и да мажеш винаги остава една дупка.

# 2 306
  • София
Утро, според мен е добре да се къпе детето и би спомогнало за падането на коричките. Мъжа ми му е 16-ти ден, със нито една коричка на лицето, има съвсем леки червеникави петънца, там където са били пъпките , които се виждат на силна светлина.
Полина, "смъкванео на кожата" е силно казано за нормално протичаща варицела. Изглежда си карала някаква с много големи усложнения на обривите...

# 2 307
  • Бургас

Не ги бързайте коричките!!!
Колкото по-дълго останат коричките, толкова по-малка е вероятността да има белег и дупки под тях. Не бързайте да ги махате, нека кожата отдолу да зарастне добре. Може да ги мие, но без да ги мокри дълго, защото като се накиснат добре, падат лесно, под тях се разранява и положението се усложнява.
Добре е като паднат, под тях да е само розовата нова кожа, да няма прокървяване, разраняване и т.н.

Polina82 , пак да ти кажа, явно при теб е било много тежко положението, не говори на всеки, че
ще му трябват 2-3 месеца, за да се оправи. Не винаги е така  Peace И не е вярно, че мазането не оказва влияние. Ако се нанася мазен крем, коричките падат рано под негово влияние, я отдолу остава раничка... А ако кремът е подходящ, само допринася за по-бързото възстановяване на кожата.

# 2 308
Благодаря ви много!
Абе аз знам, че е най-добре да седят възможно най-дълго, ама... А дали да не ги мажа с джинджира коричките????

# 2 309
  • София
Не виждам защо да не, тя все пак е и противовъзпалителна.

Общи условия

Активация на акаунт