Варицела

• 413 327
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 2 310
  • Бургас
Благодаря ви много!
Абе аз знам, че е най-добре да седят възможно най-дълго, ама... А дали да не ги мажа с джинджира коричките????

При сина ми първо ги мазах с Джинджира, после с Медикасол /по-точно Джинджира Медикасол се казва, представлява пречистен екстракт от Centella asiatica за зарастване на рани и премахване на цикатрикси, в модерна фармацевтична форма – специална емулсия във вид на спрей./

Копирам, че не се отваря линкът: http://apteka.-временно недостъпен-/30022655/%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%BB-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B5%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%81%D0%B8%D1%8F-30-%D0%BC%D0%BB-

Стимулира фибробластите да синтезират избирателено “добрия” колаген (тип 1)

Ускорява епителизацията на раната

Ускорява образуването на нови капиляри (ангиогенеза)

Оказва противовъзпалителен и антимикробен ефект

Възстановява увредените нервни окончания

Приложение

За бързо и правилно заздравяване на рани и заличаване на стари белези и келоиди.

При:

Травми, операции и изгаряния

Целулит, фурункули, акне, козметични процедури

Стрии от бременност, белези от Цезарово сечение, епизиотомии и др

Варицела и ваксинации

Венозни язви и декубитус

След него минахме на Цикабио и така до днес. Аз белези нямам, но синът ми има 2 на носа и 1 на гърба, има ефект от мазането, но трябва много търпение и постоянство.

# 2 311
Мон, благодаря! Ще помисля.
Ох, вече мога да отворя аптека у дома с лекарствата, които накупих последния месец...

# 2 312
  • Бургас

Ох, вече мога да отворя аптека у дома с лекарствата, които накупих последния месец...

Не ми говори ... около 150 лв /може и повече да са, не съм ги смятала точно/ ми се събират само за мазила, кремове, спрейове и т.н. Цяла аптечка с шишенца, тубички и спрейчета събрах  Mr. Green Дано поне има добър резултат в крайна сметка  Mr. Green

И пак да повторя - трябвало с Контрактубекс и подобни да се изчака поне 2 месеца /по въможност и малко повече/ след края на шарката, не било добре да се маже по-рано. Аз не съм го ползвала, споменавам го само да не се засили някой да го маже прекалено рано в стремежа си да се спаси от белези.

# 2 313
Малката ми дъщеря баш на челото има един белег.  Confused Уж толкова я пазих. Дано с времето да се изличи! Мажа с Цикабио, но дали ще помогне...
Голямата още не са опадали коричките, за да установим пораженията. Но ми се струва, че при малката заради нежната кожа се получи. Гледам на други места по тялото не остават такива следи.

# 2 314
  • Бургас
Надявам се да помогне, при сина ми е точно в средата на носа между веждите  ooooh!
Ще пробвам и с Cicaplast на Ла Рош, макар че той не е точно за белези, но на мен ми се отрази добре...
При дъщеря ти дупка ли е или друго белегът?

# 2 315
Оф, ами дупка е.  Sad В първия ден, в който възобнови ходенето на градина, ми се върна с обелена пъпка. Хвана си коричка повторно - пак я свали. И сега сме си с дупка.  Sad

# 2 316
  • Бургас
И при моето дете е дупка, те уж не се запълват изцяло, но все пак има шанс да се позаличи. В началото, преди да започна да го мажа всеки ден, беше два пъти по-голяма. Та има ефект, въпреки че доста малко време е минало.
Но се нанася сравнително дебел слой, поне два пъти дневно.

# 2 317
Ще мажа и аз, пък дано да има ефект!

Станаха ли 20 дена от твойто боледуване?!

# 2 318
  • Бургас
Да, на 7 април.  Hug Вече дишам доста по-спокойно, макар че се надявам бебето още малко да си постои на топло и сигурно.

# 2 319
Браво! Дано постои още някой и друг ден!

# 2 320
  • Бургас
Браво! Дано постои още някой и друг ден!

Благодаря ти  Hug

# 2 321
  • Пловдив
А нещо ефикасно за сърбежите? На сина ми му помогна много Джинджира-та, но давах вечер и Фенистил, за да спи спокойно. Дъщеря ми не приема никакви лекарства през устата, повръща ги на секундата, а много я сърби  Sad Измъчи се горкото, дано да свършва вече  ooooh!

# 2 322
За съжаление нищо кой знае колко ефикасно не мога да препоръчам. Аз мажех с ментоловия спирт и малката казваше, че е студеничко, а голямата пък се оплакваше, че я боли - иди разбери кой как му харесва. Давах и аз 2 вечери Ериус, след като будувахме една нощ. Струва ми се, че я поуспокои. То всъщност толкова е и сърбежа - 2-3 нощи. Освен да се изтърпи, друго май няма ефикасно на този етап.  Thinking

А много пъпки ли има детенцето? Виждам, че е на годинка и нещо. Дано леко да изкарва!

# 2 323
Аз съм вече доста по-добре. Пъпките станаха на ранички.
Кога вече наистина не съм заразна и мога да излизам без проблем?
Моята лекарка ми каза на 10-ия ден след първата пъпка. Обаче искам да отида на фетална, която трябва да се направи най-късно до 32-а седмица, а там естествено ще има други бременни, които не искам да застрашавам. По-вероятно ще се откажа от феталната.

*RiRi* , противно на това, което казват много лекари, аз си взимах душ, хладък, когато сърбежите бяха непоносими. Страшно облекчава. Първо душ, после един леген със смрадлика и се поливах в банята. От всичките мазила: Вирасут, Джиндира, спирт:  душът и смрадликата най- ми облекчиха сърбежите!

# 2 324
  • София
Когато всички пъпки станат с корички не си заразна вече.

Общи условия

Активация на акаунт