Варицела

• 413 376
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 2 325
  • Пловдив
Благодаря Ви за съветите Hug

utro77, повече пъпки има от батко си, противно на това което очаквах. Днес й е 5-ти ден от първите пъпки и избиха нови на ходилата. Надявам се това да е последната вълна и повече да няма, че то чисто място не й остана  ooooh!. Поне вече спря да вдига висока температура.  А сърбежите явно наистина трябва да се изтърпят, както и всичко останало. Ще мажа с Джинджира, ще обливам със смрадлика, за да ги облекча доколкото може и да не се инфектират, пък дано най-лошото вече да е минало.

Kölsches Mädel , още от първата вечер я къпя във ваната, без сапун и я обливам със смрадлика, но явно при нея ефекта е краткотраен, защото вече втора нощ не спи. При батко й много помогна, при нея не. Ще се търпи, при нея явно друг вариант няма.
 Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам от тук нататък  Hug

# 2 326
Ох, милото детенце! Да му минават по-бързо, че като знам, какъв ад са тези сърбежи! Cry

Когато всички пъпки станат с корички не си заразна вече.
Това сигурно ли е? Защото лепнах варицелата от сина ми 16 дена след като му се появи първата пъпчица. При него на 3-ия, 4-ия ден нямаше следа от пъпките. Изобщо нямаше гнойни, но въпреки това очевидно е бил заразен.  Thinking

# 2 327
  • София
Нещо не ти разбрах въпроса. Варицелата е заразна 2-3 до 5 дни ПРЕДИ да избият пъпките, до появата на корички(освен ако човек няма имунни някакви заболявания май беше, но приемаме, че при нормален здрав организъм това е правилото). Инкубационния период е от 10-21 дни след контакт, т.е. твоя 16 ден, влиза напълно в  този период.

# 2 328
  • София
Варицелата освен типичното протичане, може да има и такова
-рудиментарна форма-с единични обриви,нормална температура и запазено общо състояние.
Винаги може да си пуснете изследване за антгитела, за да провериш, дали не я е изкарал.

Благодаря  Hug Ще пусна, беше контактен. Доста деца в неговата градина боледуваха...

# 2 329
Нещо не ти разбрах въпроса. Варицелата е заразна 2-3 до 5 дни ПРЕДИ да избият пъпките, до появата на корички(освен ако човек няма имунни някакви заболявания май беше, но приемаме, че при нормален здрав организъм това е правилото). Инкубационния период е от 10-21 дни след контакт, т.е. твоя 16 ден, влиза напълно в  този период.

Мерси! Сега ми се изясни.   bouquet

# 2 330
Момичета, нали знаете, че смрадликата е отровна??? Надявам се, че не прекалявате с нея. Правете по-слаби отвари за малките деца и не повече от два пъти дневно - т.е. сутрин и вечер!

# 2 331
  • Бургас
Да, не се гълта, помага и за афтите в устата, но не трябва да се пие - това първо. И второ - някъде назад бях писала, отварата да се прави лека, т.е. ври 5 мин, кисне 20-30 максимум - по принцип така е за гаргари и т.н. За бани е дадено да ври 20 мин и да кисне 1 час, но особено за малки деца или бременни е много според мен. И по-слабата отвара действа прекрасно и има същия ефект.

# 2 332
Може ли да стартира варицела с болки в гърлото и ниска температура?
7 случая има вече в групата ни, но аз се притеснявам за недай Боже! скарлатина, а опит с варицела нямам.
Оплаква се от болки по средата на гърлото, там, където на големите мъже е адамовата ябълка, за да съм по-точна. В момента температурата е 37.3.

# 2 333
  • София
Може Сърчи, при Филип така почна 2-3 дни  гърлобол, хремичка... даже Т нямаше.(огледай за някоя единична пъпка някъде.)
Но пък и сегашната му болест, която нищо общо нямаше с  варицела протече с гърлобол, Т до 37,2 и него го удари и в очите, на 3 ден, та може и нещо такова да се разхожда...

Последна редакция: чт, 18 апр 2013, 08:08 от Angel_Dust

# 2 334
Ейнджи, благодаря ти мила Hug!
7 варицелчета имат в групата, но се притеснявам тъй като скарлатината започна така при него преди 2 месеца и ми е напечено.
Няма хрема, кашлица, но пък пълно безапетитие.

# 2 335
  • София
Ами до тук както го описваш, наистина много прилича и на нашето...и аз не знам какво да го нарека, така и не се и закашля и хрема нямаше, а беше почти напълно спрял да яде 7 дни.
Иначе ако е скарлатина там бързо се засилват и болките и Т... но дано не е тази неприятница.

# 2 336
  • Бургас
Искам да попитам как избива Варицелата. Днес е последния ден на карантината в групата на Стефи, тя си дойде с болки в гърлото, ухото, 37,5 и според мен са и леко надути лимфните възли и я болят. Дадох и малко червено винце. Аз не съм карала и свекъра чака в стартова позиция да идва да я вземе, но те живеят в Плевен. Не исках да я пращам там, че тъкмо започна да слуша. Много често я пращаме там, когато ми е трудно с бременност, работа ...

# 2 337
  • София
Виното не помага с нищо. Детето е заразно 2 дни(понякога и повече), преди да избият пъпките... Вашето какво е... повече към момента прилича на  вирусче. Не разбирам защо ще отпращате детето ако е болно, пък дори и варицела да е... newsm78

# 2 338
  • Бургас
Защото не съм карала и кърмя бебе на 4 месеца.

# 2 339
  • София
Ако това в момента е началото на варицела, а то е възможно да е, то детето ти вероятно вече те е заразило. Не виждам и аз смисъл да се изолира детето.

Общи условия

Активация на акаунт