Високо AST

• 1 362
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте! Пиша нова тема за AST тъй като другите са много стари и нямат активност. Та да започна с нашата история. Вече 9 месеца се борим с високо АST.За първи път е хванато Януари месец. Изследвано поради болки в ръчичките и после в колената. Първо начално беше 787 пихме Аугоментин не пада . Бяхме на ревматолог уж всичко е ок но изписа Далацин пихме 10 дни след далацина болките изчезнаха няма ме вече никакви болки но уви AST не пада а се качва .1600 последно измерен приеха ни в Токуда при доц. Лисички изследвания всичко ок но в гърления секрет този път откриха стрептокок но не от група А а от група Б . Там ни вливаха венозен антибиотик и после имаме Оспен 3 месеца което ме притеснява но трябва да се доверя .Та въпроса ми е ако някой от вас се е сблъскал със същия проблем нека сподели . Благодаря от ♥

# 1
Моето дете беше с високо АСТ, към 500, но без оплаквания. Не предприехме нищо. Но тогава ни насочиха при нужда към детски ревматолог във Варна/ не знам от къде сте/. Лекаря, който ни насочи каза, че обикновено изписва Кл@цид за 14 дни. И каза, че пада много бавно.
Редактирам се, защото погледнах изследванията, 290 е било.

# 2
Ние също няколко месеца пихме антибиотици по 10 дни прием и чакахме да падне но не пада а се покачва. При нас е и много високо 1600 най вероятно поради това сега ще пием по дълъг период антибиотик .Пък и ни откриха носителство на стрептокок в гърлото.

# 3
  • Terra incognita
Вижте дали има антитела за мононуклеоза.
Иначе ако преди време не сте обърнали внимание на възпалено гърло, стрептококът може да удари в черния дроб. Но това вероятно го знаят лекарите

# 4
Нямаме никакви други отклонения в кръвната картина.Чернодробни всичко си е ок само високо АST. Дори през тези 8 месеца е вземано носен и гърлен секрет няколко пъти беше чист но сега последно засече стрептокок от група б

# 5
Да няма огнище в сливиците?
Ако не се намери огнището, ако има такова.
Изчакайте 5- 6 седмици след последен прием и тогава тествайте.
Аз бих потърсили специалист, детски ревматолог, ако има такъв.

# 6
Били сме при двама детски ревматолози .Сега последно при доц. Лисички в Токуда. Това с което я лекуваме в момента е предписано от него . След приема на антибиотика който ще е три месеца ако не пода ще вадим сливиците. Но според лекаря сега ще се лекуваме и ще видим дали ще вадим сливици . Също така сме били и при трима специалисти УНГ според един от тях е препоръчително да ги извадим сливиците защото са възможно огнище.

# 7
  • София
Детето имаше високо АСТ, пи антибиотик 10 дни, но след това започна полека лека да спада.
Беше 520 при референтни до 200, влезе под 200 след 2 години. Наистина много бавно пада. Всеки месец или през месец пускахме кръвни изследвания специално за АСТ.
Странното е, че при вас хем пие АБ, а пък АСТ се повишава.

# 8
За 8 месеца сме пили два пъти по 10 дни един път Аугоментин другия Далацин. Но сега последните 4 месеца не сме пили и се е покачил ударно и поради тази причина лежахме в болница венозен антибиотик и после дълъг курс на лечение с Оспен.

# 9
Синът (14 год.)ми август месец имаше странен обрив по тялото, като по ръцете, стъпалата и седалището беше по- изразен. Първо го лекува педиатъра с антибиотик като каза че не е шарка. После ни изпрати на дерматолог. След кръвни изследвания всички в норма само AST 926 пи Ауглементин за 10 дни. След края на приема изчакахме 2 седмици и повторихме AST 825. Спаднало е малко и дерматолога препоръча гърлен секрет. За съпоставка го правихме в 2 различни лаборатории и излезе Pseudonomas aeruginosa. Но дерматолога ми каза че не може да избере подходящ АБ като едните са за лица над 18 г. Даде ни направление за микробиолог. След обрива му се обели кожата на ръцете , стъпалата и дупето. И на ноктите получи вдлъбнатина. Но това било нормално след кожни проблеми. И ни изписа мултивитамини и крем за ръце и нокти. Между двата гърлени секрета го боля за ден два гърлото и имаше хрема. Може ли това да е повлияло на резултатите. Незнам какво да правим.

# 10
Според мен трябва да отидете и на ревматолог. Препоръчвам доц. Лисички. Наистина професионално отношение и висока класификация в ревматологията и високо АST.Не отлагайте прегледа при ревматолог тъй като високите стойности на AST са опасни вредят на стави ,сърце и др

# 11
  • София
С този обрив по ръце и стъпала и след това цепене на ноктите силно ми прилича на Коксаки.
Имайте предвид, че дори и след АБ AST спада много много бавно. При детето отне почти 2 години да смъкне от 550 до под 200.

# 12
Моето е с АСТ 320, последно пи АБ заради стрептокок преди три седмици. Мненията на лекарите са различни, тъй като тя често хваща стрептокок, какви са били вашите съвети при такива стойности? Няма оплаквания, досега не сме пускали при предходните, но понеже вече е поредната реших да проверя на своя глава какво се случва. Референтната горна на лабораторията е 250.

# 13
Тези стойности въобще не са високи. Просто следете ако се покачва тогава преглед с ревматолог.

# 14
Моето дете беше с високо АСТ, към 500, но без оплаквания. Не предприехме нищо. Но тогава ни насочиха при нужда към детски ревматолог във Варна/ не знам от къде сте/. Лекаря, който ни насочи каза, че обикновено изписва Кл@цид за 14 дни. И каза, че пада много бавно.
Редактирам се, защото погледнах изследванията, 290 е било.
  Здравейте,кой детски ревматолог посещавате във Варна?

Общи условия

Активация на акаунт