Високо AST

• 1 363
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Проф. Върбанова посещават почти във Варна. Поне това съм установила  от всичко което съм прочела за ревматолозите в България.

# 16
  • Димитровград
Ние сме такъв случай с много високо АСТ и предстои премахване на сливици. Детето е на 8,5 години, АСТ беше 1200. Оказа се стрептокок в гърлото.

# 17
Ох, моят син.. израсна го, не махахме сливици.
Изключително благодарна съм на доц. Михайлова.

# 18
Здравейте,пиша в тази тема по повод трета ангина на малката ми дъщеря.През март тази година беше първата,с много лош дъх и подути навън сливици,пи Аугументин,но останаха като бели налепи по гърлото и много лош дъх.Личният не обърна внимание,каза,че това били джобове с храна.След месец отново направи ангина.Пи Пенклак,пак беше с подути навън сливици.И сега за 15 септември отново втаса,този път я заведох на УНГ и той се усъмни за мононуклеоза.Направихме изследването и показа,че е карала такава и сега няма.Той изписа Клацид,защото Аугунентина незнам защо нещо си пречел при Мононуклеоза .Писнахме и AST което е 238 .Доктора каза,че ако е над 200 ,завиди колко де да ходим да вадим сливиците.Аз четеейки темата,мисля,че не е толкова много завишено и трябва ли да ги вадим или можем да изчакаме?И трябва ли да потърся ревматолог?Тя е почти на 12 активен спортист(тричасови всекидневни тренировки по художествена гимнастика),не се е оплаквала от някакви болки в колена или другаде.Ще бъда благодарна на вашето мнение.Иначе предисторията е-между 2 и 3 годишна има 4-ри парацентези,множество отити и вадена носна сливица на 3 години.
На 4-ри години й сложиха и дренажи(макарички) в ушите,защото 3 месеца от носа и ушите течеше гной.
Една година беше с тях и от тогава не сме имали проблеми.Та сега ми е малко спечено,ако трябва да махаме и другите.

# 19
По принци АST не ви е въобще високо. Може да направите консултация с ревматолог . Но водене на сливици при това ast не мисля. Ние сме вече 1 година и половина с високо ast, и то наистина високо 1640 ни беше сега пада на 800 е вече. Но сливиците са си ни още там и почти никой не препоръчва вадене.

# 20
  • София
То зависи и от сливиците, и от предисторията. Такива подути навън няколко пъти... Проблемите с ушите..
На детето ми АСТ беше 520 (или 580, не помня точно), но не са ѝ вадили сливици. Не са се подували така.

# 21
То зависи и от сливиците, и от предисторията. Такива подути навън няколко пъти... Проблемите с ушите..
На детето ми АСТ беше 520 (или 580, не помня точно), но не са ѝ вадили сливици. Не са се подували така.
Подуването е резултат от мононуклеозата,а проблем с ушите сега нямаме.Имаше като малка преди да извадят третата сливица.Според докторите сега лекуваме последиците от мононуклеозата(много падал имунитета след нея)
Сабиятка,вие правите ли ангини в такъв случай?

# 22
Не ние не правим ангини. Високото AST се установи че е от бактерия загнездила се в гърлото. След нейното откриване детето бе лекувано с антибиотици 6 месеца , сега вече 6 месеца почиваме. Иначе за мононуклеозата съм  слушала че Аst не се покачва а има покачване в някои от чернодробните показатели.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 13:23 от Сабиятка

# 23
  • София
АСТ при нас се беше завишило от скарлатина. Имаше няколко пъти в детската градина. И детето като не прояви симптоми така и не знаехме, че може да е преносител. Явно бактерията се е загнездила в гърлото. Гърлен секрет също показа наличие.
А иначе разбрахме след оплаквания от болки в краката, няколко месеца по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт