Варицела

• 413 377
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 2 340
  • Бургас
Голямата ми дъщеря, когато се разболя, я изолирахме като избиха пъпките и не се разболях.

# 2 341
  • Sofia
И щерката е с варицела в момента Wink

Да попитам - ние с баща й сме я изкарали като деца, като сме в контакт с нея, опасни ли сме за околните, които не са боледували от вируса?

# 2 342
И аз с въпрос - синът ми е със скарлатина и пие АБ, преди 2 вечери забелязах херпес на едната му гърдичка, днес обривите са много повече.
Колко дни избиват пъпките и кога може да се смята, че окончателно е приключило изриването?

# 2 343
  • София
Сърчи различно е, избиват...докато избият, при някои 2 дни, при някои 5-6 може. За стандартно се води 3-4 дни.
Той милия двете заедно ли ще ги кара...ужас...дано е възможно най-леко  bouquet

# 2 344
  • София
И щерката е с варицела в момента Wink

Да попитам - ние с баща й сме я изкарали като деца, като сме в контакт с нея, опасни ли сме за околните, които не са боледували от вируса?
Не сте опасни за околните. Peace

При дъщеря ми и мъжа ми точно 5 дни излизаха нови обриви. Много неприятно, че е в съчетание със скарлатина. Бързо оздравяване!

# 2 345
  • Sofia
Mерси, Geraldine  bouquet Аз се обадих да питам и лекарката, че да съм спокойна.

Леко боледуване на малки и големи Peace

# 2 346
Ейнджи, мерси много Hug!
Четох, че 3-4 дни избиват, но явно, че може и повече да е. Вече една и над веждата има и само го дебна да не се чеше.
Едно на ръка, че сърби от скарлатиненият обрив, а сега и херпесите...

# 2 347
  • София
Ох,горкото Sad
При нас избиваха цели 6дни,дотогава беше и с висока температура Rolling Eyes
Бързо оздравяване Hug

# 2 348
Кали, никаква температура няма и е див, див. Няма човек да каже, че е с 2 тежки болести...
Коремчето тази сутрин е обсипано с червени точици, има и по глезените и единия палец на стъпалото Confused. Не можах да си убедя педиатъра, че е варицела, защото нямаше херпеси в косата, но вече са 2.
Явно е рядко срещано да се съчетаят скарлатина с варицела, а по думите й още по-рядко е преболедуване от скарлатина, както на нас се случи в рамките на месец и половина.

# 2 349
  • София
Хубаво е, че няма Т и не се чувства зле. Една приятелка на Фил кара и двете заедно, но наеистина ги изкара много тежко Simple Smile Дано при вас така и да отминат, само с неудобството от сърбежите.
А скарлатината напълно ли бяхте излекували? В смисъл това рецидив или ново заразяване е...

# 2 350
Напълно здрав беше, докара я пак от градината. Знаеш, че много родители са абсолютно безхаберни и аз бера плодовете от това. Моля се повече никога да не го хваща!

# 2 351
  • София
Дано  Hug

# 2 352
Sourcherry , леко изкарване на двете болести!

Голямата ми дъщеря два пъти кара скарлатина в детската градина. Да не кажа, че и трети път тръгна да се разболява, но беше 1-2 седмици след втория път и по-скоро го броя като връщане на симптомите заради недоизлекуване. Втория път не й бяха оцелили АБ и мая заради това така стана.

# 2 353
Утро, знаеш, че един куп изследвания има след преболедуването, а аз лично чакам да минат 5 дни от 10-дневния прием на АБ и едва тогава пускам отново гърлен секрет. Отделно слушалка и ЕКГ за сърцето, урина, кръв, ATS.
Здраво ми беше детето, но разни кретени, които при носителство се запъват и не дават АБ - те ръсят заразата и друг страда от това.
Скъсах си нервите да търся начин това да се промени, но никой по никакъв начин не може да го предотврати. РЗИ издават предписания, правят проверки и толкоз. Вършат си работата хората съвестно, бързо, но вината не е там.
Ужасящото е, че този бетахемолитичен стрептокок става все по-резистентен.

Оплаках ви се, но ми е тежко много.

Реших да не го къпя, че май се отразява недобре на раничките от херпесите. Туширам непукнатите херпесчета с ментолов спирт, като мисля, че това е напълно достатъчно. Ериус пие през устата, Изопринозин - също.
Баси и тровенето+Зинат-а, но няма начин.

Бързо оздравяване на всички ошарили се Hug!

# 2 354
Sourcherry , напълно разбирам гнева ти относно болните деца по градините. Това е една друга безконечна тема.
Не се коси, че пие детето толкова лекарства. Понякога няма друг начин. Важното е да оздравява, пък после ще го закрепиш с добавки. Аз лично бих те посъветвала да не го къпеш докато не позавехнат пъпките. Някои са на противното мнение, но всеки сам си решава. На мен ми се струва, че по-безпроблемно хващат корички, ако не се мокрят.
Тези, които вече са се спукали/завехнали освен ментоловия спирт, ги обработвай и с прахче сулфатиацол. Че са много подли тия пъпки. Мнооого бавно минават. Дълго време изглеждат зачервени и доста страховити. Аз направо имах чувството, че никога няма да минат. Времето тук е основният фактор. На петия-шестия ден вече спират да излизат нови пъпки. След това поетапно започват да завяхват. До десетия ден би трябвало всички вече да са с корички. Но самите корички си седят дълго време. Някъде на третата-четвъртата седмица вече се обелват всичките.

Общи условия

Активация на акаунт