Хемангиом при бебе

• 237
  • 8
  •   1
Отговори

Здравейте! Дъщеря ми се роди с хемангиом на устичката! В момента е на 8 месеца! Не знам как да процедирам и към кого изобщо да се обърна, някой от вас дали се е сблъсквал с това, може ли съвет или телефонен номер/контакт на някой лекар към който можем да се обърнем? Благодаря ви, предварително!

# 1
Детето нали има педиатър? Не сте ли коментирали какво следва от вас да се направи? Не сте ли водили детето до сега на детски дерматолог?
За кой град става въпрос също е нужно да се сподели 🙄

# 2
Здравейте. Дъщеря ми се роди с хемангиом на нослето. На 6 месеца я заведохме при д-р Радка Масларска в Токуда. Тя предписа едно мехлемче, с което трябваше да мажем хемангиома всяка вечер. Първите два месеца бяхме много редовни, но честно казано не забелязах голяма промяна. Хемангиомът избледня към първата годинка и вече съвсем го няма (детето е на 3.5 години). Ако имате възможност, заведете бебето при д-р Масларска, тя има богат опит в тази област. Можете да поискате съвет и от д-р Огнян Бранков, който има тема и тук и е доста активен, той също се занимава с хемангиоми.

# 3
Дъщеря ми имаше на гърба. Лекаря каза.че не е притеснително и ще изчезне,само да внимаваме да не се нарани мястото. Към 4-тата годинка изчезна напълно.

# 4

Здравейте! Дъщеря ми се роди с хемангиом на устичката! В момента е на 8 месеца! Не знам как да процедирам и към кого изобщо да се обърна, някой от вас дали се е сблъсквал с това, може ли съвет или телефонен номер/контакт на някой лекар към който можем да се обърнем? Благодаря ви, предварително!

Изчезват от самосебе си към 1 годишна възраст. Получават се по време на раждането и отшумяват спонтанно.

# 5
Моята дъщеря имаше 2 броя и изчезнаха към 4 г възраст, имаше на гърба , който расте и на ширина и на дебелина и на главата. И двата изчезнаха изцяло , без третиране.
Бяхме на консултация в Св.Георги Пловдив при една професорка ама не съм ѝ запомнила името, беше предложила лечение с инжекции.

# 6
Моят син беше с 3 хемангиома- на гърба, коремчето и на слабините. Ние късно решихме да потърсим консултация- някъде към 5 месец и общо взето след като се отказахме от сиропа, който се изписва при по-рискови хемангиоми, използвахме само кремче, което много рядко мажех. След годинката почнаха да избледняват. Сега е на 3 години и 3 месеца- този на слабините напълно изчезна, другите два са мнооого бледи. Дъщеря ми е на 4 години и имаше подкожен хемангиом (като синина) зад ухото. Беше подуто. Напълно изчезна и го няма вече.
Аз се бях консултирала с д-р Бранков, който отговаря на въпроси във форума. Може да пратите снимка. Той предложи да мажем само с крем, тъй като бяхме минали вече месеците за сиропа. Иначе във Варна ни пратиха на дерматолог, който пък ни препрати на кардиолог, защото ни предложи да почнем сиропа, който се дава при хемангиоми. Обясниха ни, че хемангиомът, който е на слабините, е рисков за разраняване и последващи инфекции. Направихме кръвни изследвания, но ме хвана страх от този сироп заради някои рискове и странични ефекти и оставих нещата така. Имах много притеснения, но в крайна сметка при нас нямаше проблеми.

# 7
  • София
Моята дъщеря също има хемангиоми, общо 6. Вътрешни при изследване не можаха да видят. Консултирахме се с Д-р Масларска, Д-р Маркова и проф. Бранков. Имахме изписан сироп, който не посмяхме да дадем, заради многото странични ефекти и стриктната схема на прием. По съвет на проф. Бранков мазахме по-толемите хемангиоми с един крем, после с друг. Към 4—та година плоските почти изчезнаха, а по-релефния се покри с кожа.

# 8
Аз знам към кого да се обърнеш. Д-р Оги (проф. Бранков) от форума. Напиши в търсачката "Огнян Бранков" и ще видиш темата за хемангиомите. И тук става: https://www.bg-mamma.com/?topic=726933

Общи условия

Активация на акаунт