Варицела

• 413 530
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 2 370
STREGA какво точно имаш предвид под"брои се от последния ден на карантината на каката".Не се ли брои от деня,когато са и избили пъпките?

# 2 371
Може ли след като веднъж си изкарал варицела отново пак да се разболееш?
Визирам себе си.В 8 кл. бях болна от варицела.Днес видях две "съмнителни пъпки".Едната ми е в края на дланта,а другата на крака.

# 2 372
  • София
21 дни след контакт, понеже са имали постоянен контакт и не знаеш кога точно евентуално би могло да се е заразило детето, броиш 21 от както  при каката всички пъпки са се покрили с коричка, т.е. от момента, в който тя вече не е заразна.

За повтарянето, уж не повтаря, би трябвало да имаш доживотен имунитет, но пък понякога, много рядко се случвало. Може да се реактивира под формата на херпес зостер, понякога при контакт с варицелно болни, друг път просто при снижен имунитет, силен стрес и т.н. 

# 2 373
Благодаря за отговора ANGEL_DUST .
Аз съм имала два пъти херпес зостер.И двата пъти е бил почти на едно и също място.
А това,че се брои от момента на завяхването на пъпките удължава карантината и стоенето в къщи.Доста неприятно.

# 2 374
  • София
Излизайте на някакви по-пусти места, няма защо детето да е затворено съвсем в къщи.

# 2 375
Утро, не е висока, обикновено е около 37.4-37.5.
Купих Вира сут, почнах да мажа. Устата на детето ми+гърлото е пълно с херпеси и не може да преглъща. Педиатърът каза да жабури с вода и сода за хляб.
За съжаление има толкова много пъпки, че не може да стъпва на краката си, тъй като стъпалата са целите обсипани, с ръчичките нищо не може също да държи - просто е някакъв ад!
Нощта не е спал и минута, буквално...

Просто скарлатина и варицела се съчетаха гадно и АБ, който пие забява процеса на избиване, отделно, че имунните му сили са сведени до нулата.

# 2 376
  • Sofia
Утро, не е висока, обикновено е около 37.4-37.5.
Купих Вира сут, почнах да мажа. Устата на детето ми+гърлото е пълно с херпеси и не може да преглъща. Педиатърът каза да жабури с вода и сода за хляб.
За съжаление има толкова много пъпки, че не може да стъпва на краката си, тъй като стъпалата са целите обсипани, с ръчичките нищо не може също да държи - просто е някакъв ад!
Нощта не е спал и минута, буквално...

Просто скарлатина и варицела се съчетаха гадно и АБ, който пие забява процеса на избиване, отделно, че имунните му сили са сведени до нулата.

Ех, милото Hug Оправяйте се по-бързо!

# 2 377
И вие така, Весана Hug!

# 2 378
Здравейте, може и да пише някъде, но са твърде много страници и не мога да ги прочета всичките, та исках да попитам кога се скриват пъпките от варицелата? На мен ми излязоха пред седмица и вече са потъмнели и с коричка. Кога ще се махнат, защото за наистина много и не приличам на човек.... моля ви дайте мнения  Cry Confused

# 2 379
За повтарянето, уж не повтаря, би трябвало да имаш доживотен имунитет, но пък понякога, много рядко се случвало. Може да се реактивира под формата на херпес зостер, понякога при контакт с варицелно болни, друг път просто при снижен имунитет, силен стрес и т.н. 

Херпес зостер се активира особено при последните две. Понеже доста прочетох за ваксината срещу варицела, има много изследвания, които сочат, че когато си изкарал варицела и по-нататък си в контакт с варицелено болен, антителата ти се реактивират и се засилват, което пък те предпазва от активирането на вируса под формата на херпес-зостер. В страните, в които масово ваксинират децата срещу варицела, се е оказало, че случаите на варицела драстично са намалели за разлика от случаите на херпес-зостер, които рязко са се увеличили.

# 2 380
  • София
Здравейте!
И синът ми от петък е с варицела. Засега мажем с Фенистил, но пъпките са много.
Бих искала да попитам, кое е по-добро - Джинджира Алба или Вирасут? Четох, че и двете ги изписват, но не мога да мажа и двете.

Кога спират да излизат нови пъпки?

Много благодаря и бързо оздравяване на всички дечица!

# 2 381
  • Sofia
Здравейте!
И синът ми от петък е с варицела. Засега мажем с Фенистил, но пъпките са много.
Бих искала да попитам, кое е по-добро - Джинджира Алба или Вирасут? Четох, че и двете ги изписват, но не мога да мажа и двете.

Кога спират да излизат нови пъпки?

Много благодаря и бързо оздравяване на всички дечица!

Ние мазахме Вирасут - не че имаше особена полза, а безумно скъп.

При моете дете нови пъпки излизаха 5 дни, но при всяко е различно Hug

# 2 382
И ние мазахме Вирасут - не я сърбяха пъпките, но не знам дали е от него.

# 2 383

Мазах моите пъпки и с Вирасут и с Джинджира. Не видях голяма полза и от двете. Сърбежите бяха безумни. Най-добре ми подейства хладък душ+поливане със смрадлика.

П.С Имам почти пълно шише Джиндира спрей. Подарявам го на който пише пръв на лични. Само нямам възможност да го пращам предвид лентичката долу. За взимане лично! Wink

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 22:01 от Kölsches Mädel

# 2 384
  • Cyprus, Пловдив
Аз с нищо не мазах сина ми  Peace
Първите 2 дни имаше Т 37,4-6, пъпки излизаха първите 3-4 дни, после завяхваха  Peace

Общи условия

Активация на акаунт