Отговори
# 75
Уф знам и аз колко е неприятно, затова се плаша.
 Дъщеря ми на 4 години страдаше от астма и цяла година беше на инхалер - Флексотит. Да чукна на дърво сега е добре, но започне ли да кашля веднага давам Ксизал задълже иначе се влошава и ме е страх. Да не говорим колко инхалации със сода се правят, но Никола е малък и няма как и на него да правя. Преди време търсех апарат за правене на такива содени инхалации, но не можах да намеря.
 Данитка, тази пневмония без температура ли протича? Дано бързо се оправите, аз се изплаших и ще ходим май на частен преглед. Явно със слушалка не може да се открие.

# 76
Ако пневмпнията е вирусна не се чува на слушалка(тоест много трудно),освен,ако не е станало много лошо,като при нас,чу се на 5-тата седмица зверско кашляне ( ходихме на 4-ма доктори гърди чисти,гърло чисто беше диагнозата,седмица преди да влезем в болница пихме АБ предписан от педи след снимка,но не помогна изобщо,резистентна бактерия ли,чудо ли) Sad Оказа се,че детето е било вече 2-ра седмица с пневмония,Т вдигна едва накрая преди влизането в болницата.Виждам,че си от София.С две ръце препоръчвам д-р Пламен Масларски,работи във Вита,прегледа струва 30лв.  Peace Не искам да ви плаша или нещо подобно,но не искам никой да попада в нашето положение  Hug

# 77
Нинка, на нас двама доктори ни предупредиха да не я карам да се напъва да духа нослето, а да почиствам с помпичка и клечки сополките, щото с духането инфекцията отива към ушлетата..... пък знам ли newsm78

И сега като се случи да потече сопола /въпреки че от 2 дни вече е чисто/ и подава сигнал "Попоооооооооооооооол" и всички се хвърляме да го ловим с помпи, с клечки, с навити на ъглите кърпи, абе пълна мобилизация.... Не даваме да кихне, камо ли да се изкашля, веднага се вземат необходимите марки -  Ен Ти Тус, черна ряпа със захар, проверка на нослето, ръцете, краката, отваряме -  затваряме прозорци, проветряваме, пускаме - спираме  парното, радиаторите.... ПЪЛНА ЛУДНИЦА

# 78
Уф знам и аз колко е неприятно, затова се плаша.
 Дъщеря ми на 4 години страдаше от астма и цяла година беше на инхалер - Флексотит. Да чукна на дърво сега е добре, но започне ли да кашля веднага давам Ксизал задълже иначе се влошава и ме е страх. Да не говорим колко инхалации със сода се правят, но Никола е малък и няма как и на него да правя. Преди време търсех апарат за правене на такива содени инхалации, но не можах да намеря.
 Данитка, тази пневмония без температура ли протича? Дано бързо се оправите, аз се изплаших и ще ходим май на частен преглед. Явно със слушалка не може да се открие.

Ох, и моята дъщеря така.  Sad Направо ми се къса сърцето с тези инхалации...

# 79
Олеле,дано ни подминават гадните бацили...и нас,и вас,и всички...голяма мъка е да ти болно детенцето! Confused
Нолинка кашляше по няколко пъти на ден може би повече от 2седмици,без други симптоми,давах Ентитус...еми ефект не видях  Rolling Eyes спрях го за няколко дни и тя продължи да си кашля по същия начин...в понеделник я водих при педката-гърло спокойно,гърди чисти-според нея  Rolling Eyes ,заключи Ларингит,лекичък  Whistling Изписа ни точно това,което мислех вече да почвам да й давам на своя глава  Embarassed ,но не посмях,де  Peace И така в понеделник почна Проспан,калции и Ериус и вече не кашля! Simple Smile в понеделник я засилвам към градината,че наистина не издържам вече сама с двамата  Embarassed ooooh! #Crazy Минавам за оправна,спокойна и организирана,обаче взех да се изнервам яко! Tired
Сега се замислих за издухването на нослето...аз толкова му се радвах,че се научи да го прави-на сухи тренировки с тоалетната хартия (докато любезно ме придружава до вецето Joy ) И сега има,няма "полку" (разбирай сополи Laughing ) де що види салфетка,кърпа и дори дреха,хвърлена на земята и почва да се секне,и духа ли,духааа  ooooh! Та ако трЕбЕ да го пазя от издухване,кихане и подобн наистина ще видя зор! Sick

# 80
Мимина hahaha Joy голям сладур ще да е  Crazy Забравих да кажа колко са сладки двамата  Hug
Както можеш да се сети и аз съм сама и с двете и е ужасно,ужасно трудно...едното все иска на цица да виси,другото пък изобщо не знае какво иска и ме правят луда  ooooh! Майка ми уж си все отпуска да помага,ама какво бе братче,Йоанна не дава никой друг да я пипа и да се занимава с нея освен аз,та каква помощ...то просто не е нищо  #Cussing out Пък не дава и майка  ми бебето да бута,като сме навън,да го докосне...абе цирк..добре,че поне някоя чиния измива жената и сготви нещо ...

# 81
  • На брега на реката
Данитка, въобще не ти е лесно. Само стискай зъби, ще отмине периода. Ще порасне каката, колко има още да се променят.
Да ви разкажа нещо забавно от снощи, че още се подхилвам като се сетя  Joy
Слагам малката да спи, почти се е унесла и скоква да ми приказва...за Бобо  Mr. Green Да вметна само, че до сега за яслата не е пожелавала да говори. Като я питам нещо и все с НЕ ми отговаряше. Та сега за този Бобо всичко си каза. Че се държали за ръка, че танцували, че ОБИЧАЛа Бобо  ooooh! hahaha Баща й ни чу, че си говорим и дойде и той да слухти. Обясних му и той, видимо разачоравон попита малката: "а мама и тати обичаш ли ги" - "Не"  hahaha Аз вече се превивах от смях, а милото намусен и разочарован излезе от стаята. Тази сутрин пак се събуди с Бобо на уста. Опита се да мрънка, че ще ходи на ясла, но след като й обясних, че ще види момъка, доволна тръгна сама към колата. Картинка мамина  rotfImbo
Да оздравяват всички дечица, няма по-голяма мъка от това да гледаш детето си болно   bouquet

# 82
в понеделник я засилвам към градината,че наистина не издържам вече сама с двамата  Embarassed ooooh! #Crazy Минавам за оправна,спокойна и организирана,обаче взех да се изнервам яко! Tired
Сега се замислих за издухването на нослето...аз толкова му се радвах,че се научи да го прави-на сухи тренировки с тоалетната хартия (докато любезно ме придружава до вецето Joy ) И сега има,няма "полку" (разбирай сополи Laughing ) де що види салфетка,кърпа и дори дреха,хвърлена на земята и почва да се секне,и духа ли,духааа  ooooh! Та ако трЕбЕ да го пазя от издухване,кихане и подобн наистина ще видя зор! Sick

лелеее мимина, това все едно аз съм го писала  Laughing
Вече направо не издържам в къщи с една недисциплинирана ученичка, която вече втори ден я е нападнало някакво адско разстройство и едно щъкащо навсякъде и правещо бели малко дяволче, което доскоро кашляше като магаре. Кълбо от нерви съм, а като знам че другата седмица започвам и работа... не ми се мисли  #Cussing out
И Никола се е научил да се секне и навсякъде го прави, даже преди малко навън идва, протяга ръка и вика пол, пол. Мале, като видях в ръката му размазан един сопол  #Crazy  Sick Като папагал е, всичко повтаря по 10 пъти поне и само бели - например отваря си шишето с водата и го излива върху себе си. Полудявам в къщи, особено като се върне каката вечер и трябва да превклюа на вълна учене и ядове с нея  Crossing Arms
Истински кошмар е, все се надявам да се събудя и да свърши, но...

# 83
Цвета, Hug ...мааалко ме стряскаш  Embarassed ooooh! звучи наистина трудно  Tired
Дани,мила,не ми се ще да използвам клишета за да ти двъхвам кураж...никак не е лесно,знам  Confused Моя вариант беше,че пращах каката директно на бабиндом и там иска,не иска баба я обслужва  Mr. Green Първите месеци прекарваше повече време с майка ми,обаче вЕрвай ми нямах време и за минутка угризения  Whistling Mr. Green
Пупи,чудя се кое е по-мило ...бащината ревност или първата любов...лелеееее  Sick Laughing

# 84
Добро утро!!

Pupinka  и ние вече си имаме един Деянчо, дето ходи след нас като курдисан, ама освен да я намирам в яслите да го налага по тиквето, за сега не е показала "други"  по-особени чувства и привързаност към него, а може това да е нейния начин за демострация на чувства.

Мили мами с по две човечета просто сте герои, много ми се иска още едно, ама като се разболява Ачата и ми се охлажда ентусиазма, дано   я позакрепя милата, че нещо се изложихме тази година.

мимина и на мен ми се ще да си я върна в яслите другата седмица, не за друго ама там много й харесва и  определено вкъщи вече й е скучно и досадно, ама така сбърках миналия път и сега вече незнам какво да правя #Crazy

# 85
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Мили момичета,
днес почитаме Свети Мина като покровител на семейството. Името му означава "месечина, луна". Известен Чудотворец, покровител на сираците и бездомните. Свети Мина се смята за патрон и покровител на всички народни лечители, знахари, войни, както и на хората, поели на дълъг път. Св. Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за здраве на децата си, за радост и благополучие на дома.

# 86
Честит Имен Ден на Виктор и Виктория! Да са живи и здрави!
Честит празник за всички, които празнуват днес - те или техните близки именяци!

# 87
San4es,какво си сбъркала миналия път? Rolling Eyes

# 88
мимина Ачата имаши бронхит, пихме антибиотик, за 5 дена се оправи, минахме на контролен преглед - всичко беше наред. Педи ни препоръча да изчакам ден два и тогава да я дам на ясли. Аз примерно си изчаках, дадох я само за четвъртъка и петъка и в събота положението беше извън контрол. Кашлица, хрема и накрая остър гноен отит. Дали не е била доизлекувана, дали сме си хванали нещо ново и след антибиотика сме били много податливи незнам, но и до сега се ядосвам че не си я задържах до края на седмицата. При вас може и да не е така, ама аз вече губя смелост....

Лекувахме отита с друг антибиотик #Crazy #Crazy Кошмарът се разрази когато вчера след 10 дневен курс на лечение, ушенцето отново протече гной. Не сме уцелили антибиотика, залуда съм я тровела 10 дни, инфекцията била резистентна към него. От днес сме вече на 3ти антибиотик.  Доктора ме гледа със загриженост и ми вика: " и на мен не ми харесва това, ама не мога да ти кажа да не го даваш!" Сиреч на моя отговорност, което е ясно и нормално, ама сме я ли да не го дам Sad Sad

Ох, не ми се говори повече, да пази господ!

# 89
 Confused San4es,искрено съжалявам... Hug Дано скоро се оправи куклата! Sad

Общи условия

Активация на акаунт