Отговори
# 90
  • София, в момента в любимото ми село Железница
San4es много съжалявам за Ачата!  Hug До сега нито един път не съм давала АБ за отит.  newsm78

# 91
Нинка пир нас работата е доста загрубяла вече. Диагнозата е остър гноен среден отит. Най-вероятно антибиотика с който лекувахме бронхита, не е преборил инфекцията в носоглътката и след спирането му и намаляване на защитните сили на организма тя се е доразвила с пълна сила. Доброто от най-лошото което се случва е че секрета излиза навън, в противен случай става страшно, не че сега не е! Лечението е основно с антибиотици при положение че има гнойно огнище в главата, лошото е че не го уцелваме верния антибиотик Cry Cry

# 92
  • На брега на реката
Ох Санчес, скоро да се свършва с тази вашата ушна одисея. Пожелавам на Ачата никакви болести повече и повече игри и смях  Heart Eyes  bouquet

# 93
Лошото е, че нашите доктории не са чували за антибиограма...и ги изписват на око антибиотиците. San4es дано не ви се налага изобщо да ходите по доктори тази зима.  :hu

# 94
Хм,Нинка и аз се учудвам,че сте лекували отит без АБ! Rolling Eyes
Сан4ес,явно са й слабо място ушетата на твойта щерка  Confused ...и моето е там  Sick
Няма ли начин да се направи антибиограма? newsm78

# 95
Материал за антибиограма ни взеха едва вчера, тъй като първия пробив на гноене, по закона за всеобщата гадост беше събота срещу неделя. Нашата педиатърка ни изписа втория антибиотик с уговорката да го консултирам с УНГ специалист и разбира се в неделя беше кауза пертута да открия УНГ в Кюстендил. Часовете си вървяха, а детенцето не изгеждаше добре, успях да открия по телефона един /уж най-добрия тук в Кн/ доктор, който ни прие едва в понеделник сутрин. Той ни изписа антибиотик, който в Кн не се намери /клиндамицин/, а алтернативата на капсули определено не беше в разфасофка за 2 годишно хлапе.  И така след звънене на този и онзи лекар започнахме изписания от педиатърката, просто защото нещо трябваше да се започне.... Уви! Антибиогарама така или иначе се бави 3-4 дни и тогава пак нямаше да сме наясно какво да започнем, но въпреки всичко трябваше да се направи още тогава.

Изчетох всичко за антибиотиците, групите и т.н. Надеждата ми е, че в момента пием антибиотик от група, която вече сме пили преди половин години и ни подейства.... Моля се  Praynig да сме на прав път ....

# 96
Мале Санчес,като чета само и направо ми настръхва косата!   Hug
Много ви се е насъбрало,дано скоро се отървете от гадните болести!  Praynig
Бързо оздравяване на малката кукла!   Hug

# 97
Сан4ес,стискам палци! Praynig

# 98
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Санчес, ако не забеляза 14 гнойни серни отити е имала. Щон гнойта сама избива и протича няма нужда от АБ. Ходила съм през годините на 5-6лекари и спешни центрове посред нощите - НИКОЙ АМА НИКОЙ никога не е изписвал АБ, което разбирасе няма значение. Важно е Ангелина да се оправи.   Praynig

# 99
  • Ямбол
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ТУК НА ГАЛЧЕТО НА МАМА КАМЕЛИЯ, ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ДА ВИ РАДВА.
И СЕГА СЕ ПОЧЕРПЕТЕ И ЗА МОЕ ЗДРАВЕ, ЧЕ И АЗ СЪМ РОЖДЕННИЧКА

ПОЖЕЛАВАМ МНОГО ЗДРАВЕ И НА МАЛКАТА АНГЕЛИНА

# 100
Благодаря от сърце за пожеланията. Краси честит рожден ден и на теб. Съсъ сигурност никоганяма да забравя кога ти е РД

# 101
Поздрави на всички празнуващи!! 

МНОГО УСМИВКИ И РАДОСТ НА МАЛКА СЛАДКА ГАЛКА!!  Да е весела, засмяна и да расте здрава, умна и палава  bouquet  bouquet

Нинка да не помрачавам празничността на темата  с нашите патила, но това което казваш малко ми звучи странно, а в същото време интуитивно усещам че май е така.... ще търся и аз още лекарски мнения, не може да е така!!!

# 102
  • София
Честит втори рожден ден на Галка. Да е много здрава и да радва мама и тате.

Честит рожден ден и на Краставичка и assya_g. Бъдете здрави, усмихнати и много щастливи.

Санчес, дано бързо се оправи Ачата. Като знам и Калоян колко АБ изпи като тръгна на ясла ooooh! не ми се връща назад. Дано всички малки сладури да са добре и здрави да посрещнат предстоящите празници.

# 103
Честит 2-ри Рожден Ден на Галя! Да расте здрава и много щастлива!
Честит Рожден Ден на Ася и Краставичката! Да са и те здрави, да са обичани, уважавани...да са усмихнато и късметлийки!
Ей такива да са им дните - слънчеви и пъстри!

Вчера поскитахме с децата и приятели, днес изпратих баткото на градина, а малкия ще му приготвя чантата и утре ще открием сезона на яслата. Много ми е свито едно такова.... Трябва и декларации да подготвя, до фирмата да отида, как ще стане не е ясно.100 бележки имам чувството, че трябва да нося.
1. декларация за промяна на обстоятелствата. + бележка от ДГ, че е тръгнал
2. декларация, че ще си използвам 1/2 от майчинството
3. молба за ползване на натрупания платен отпуск.....

за нещо друго сещате ли се? newsm78

# 104
  • На брега на реката
Аз стигам до извода, че във всеки град е различно, или може би всеки работодател изисква различни документи  Rolling Eyes На мен ми поискаха да попълня декларация на място в офиса, че малката е тръгнала на ясла, за даползвам 50% и после още една, че ще си ползвам натрупаната отпуска. Нищо друго не са ми искали  Rolling Eyes

ЧРД на Галя! С пожелания за много, много весели игри, много здраве и още повече усмивки!
ЧРД на Ася и Краставичката! Всичко най-най-хубаво!   bouquet
Ние имахме много луд уикенд. Вчера хайманосвахме с малката, че отдавна не се беше случвало да сме заедно уикенда, обикновено ни я задигат на село  Joy Та явно съм загубила тренинг да си приспивам детето на обед, описка ми света, отказа да спи, ужасно превъзбудена беше  ooooh! А вечерта заспа в 7:20, скапана от дългия ден. Днес е на ясла, а майка й има един куп задачи да свърши, а още седи на компютъра  Joy
Лек ден! И целувки на слънчицата!

Общи условия

Активация на акаунт