Отговори
# 105
  • Ямбол
Момичета, благодаря ви за пожеланията Hug

# 106
  • Враца
И аз благодаря за хубавите пожелания   bouquet. Ние вчера скромно само с мъжа ми и Деян ходихме да се почерпим след обяд, а близнаците ги гледа майка. Мнооого спокойно ми беше. Ей, това да имаш едно дете е песен  Laughing.
Вие махнахте ли решетките на леглата на дребитата. Те моите отдавна прескачат без проблем, но като ги махнем и направо пощуряват, почва се едно лудо влизане и излизане от леглата, катерене, боричкане, пищене, абе луда работа. Тази вечер, баща им 1 час не можа да ги успокои и им сложи решетките и така заспаха. А в яслата спят без проблем на легла без преграда  newsm78.
Ето една снимка от нас - да представя Деянчо и да видите нинджите колко са порастнали  Laughing:

# 107
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм писала при вас, но хвърлям по едно око от време на време, да си сверя часовника ("Къде сме ние?") Simple Smile
Нинче, темата е прекрасна   bouquet
Леле, кога пораснаха тези деца, вече имаме и рожденици! Ками, честити две свещички, да ти е жива и здрава щерката!
krastavichka и assya_g , честит празник и на вас!
Ох, Санчес, големи перипетии преживявате с този отит, и Марти имаше миналата година доста често, но му изписваха само едни капки за уши, и то при много тежки случаи, иначе - нищо, да се оправя от само себе си. Дано скоро мине, че е много болезнено.
Чаено момиче, успешен първи ден на ясла, дано да потръгне добре!

Аз какво да ви кажа? Бременея си на воля и колкото повече наближава краят, толкова по-често се сещам за нашия бебевалеж и ми става едно такова мило, мило!  Heart Eyes Нашето семейство май обича установените модели - пак чакаме момченце и пак се е разположило напречно като батко си, макар че се върти насам-натам и имам надежда за естествено раждане след секцио (тук са привърженици на активното раждане, т.е. с много движение до стигане на пълно разкритие и изтласкване на бебето в най-удобната за майката поза), но трябва бебето да е главично, иначе не става. Сега правя разни гимнастики за обръщане, да видим на финала какво ще стане.
Иначе батко Марти расте и има езикова каша в главата - аз му говоря на български, татко му - на испански, в яслата по цял ден на френски... И той казва думички и разбира всичко на всички езици, но само на френски връзва цели изречения. Много често се чудим на какъв език се опитва да ни каже нещо и като налучкаме езика, се опитваме да разгадаем какво точно ни казва, но той търпеливо повтаря, докато не познаем Simple Smile Освен това много обича да пее, при това доста вярно, и да танцува, и вкъщи е един безкраен празник, все нещо свири, все някакви танци се вихрят... А откакто знае, че ще става батко, все ми гушка и целува корема, търкаля разни камиони и мотори по него да си играят с бебето, а един ден подаде на пъпа ми бисквитка и каза "беби, ам"  Joy
Иначе лятото имахме страхотен напредък и с гърнето, и с махането на бибероната, но през последните два месеца се върнахме на старта - не иска и да чуе за гърне, а бибероната му е като фикс идея, хвърля се към нея като към някаква дрога. Тук повечето деца са с биберони до 2-3 години и не прави впечатление, но мен ме дразни жестоко. Не знам обаче какво да направя, просто няма спасение.
От десетина дни Марти спи в обикновено креватче без решетки, има само една странична преграда и много прилича на това: http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/S59851606 Като го видя, много му се зарадва, скача сума ти време върху него и вика "Марти додо" (Марти спинка). Първите два дни обаче се будеше през нощта с рев, може би му беше чуждо, но след това свикна и сега си спи като къпан. За всеки случай обаче сме наслагали възглавници на пода от всички страни, че на мен ми е притеснено.
Хайде, че написах ферман - отчетох се, порадвах ви се, оплаках се и отивам да усмирявам малкия ритльо. Много  Hug и целувки!

# 108
Ех,Ася,страхотна банда имате!Напълни ми душата! Hug

# 109
  • На брега на реката
Ехааа, раздвижи се темичката! Добре, че са наближаващите рождени дни, та иначе пак пустош щеше да има  Mr. Green
деси, колко малко има до финала! Леко раждане и дано е така, както на теб ти се иска.
Ася, чудно семейство си имате. Не знам как удържате фронта и как си съхранявате нервите, но сте за завиждане   bouquet
Ние решетките ги махнахме отдавна, но леглата ни са слепени. По-удобно ми е, често ни се случва да иска да спи при баща си, та гледайте мама й как спи в бебешкото креватче  hahaha Поне съм тапичка и ми пасва 1м 60 см  Mr. Green Но пък мишока ми свикна лятото да спи на голямо легло, когато стаята беше само за нея, много спокйна беше така и изобщо не се тревожех, че ще се гътне от леглото. Сега малко трудно свиква, че това креватче е нейно и че не е много хубаво да спи в леглото на мама и татаи. Чакам пролетта с нетърпение да му върнем голямото легло на детето, че и ние с мъжо спим като в консервна кутия  ooooh!
Санчес, как е Ангелинка? По-добре ли сте? Много ви мисля и се надявам малката да е преборила болестта вече.

# 110
Ася, наистина сте страхотна картинка! Да са ви живи и здрави сладуречтата!  bouquet
Ние в неделя трансформирахме кошарата на Митко в легло. Голяма радост беше, първата вечер трябваше да легна при него, за да заспи, но по едно време плака в съня си (явно нещо сънува) и се метна при нас. Снощи беше по-добре - пак заспа в моята компания, но цяла вечер си спа на легълцето. Подпираме с възглавници и засега е добре. Но той по принцип не се върти много като спи. Да видим как ще е по-нататък. Дано всичко е наред, че като дойде при нас ни става много тясно. Praynig

# 111
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Исега малко на патеричка...  Embarassed
ЧРД на Галя!

ЧРД на Краставичка и Ася!

Ася прекрасни деца си имаш!

Преди 5-6м. махнахме оградката на леглото и не сме имали проблеми.

Деси много се смях на малкият как бърка езиците. Направо си представих каква картинка е!  Heart Eyes Лека бременност до края и дано малкият калпазан се обърне в нормална изходна позиция!   Praynig

Аги не се сещам за друго, но например ако са в едно ОДЗ да незабравиш да пуснеш декларация за 1/2 от таксата за второ дете.

# 112
Момичета, тъй като повечето от вас мисля минаха през този етап - детето тръгва на ясла, мама се връща на работа/платен отпуск/ - изплащаха ли ви 50% от майчинството до 2г на детето? Моята счети днес ми сервира, че нямало да ми ги дават тези пари.... Thinking

# 113
Никола тръгна на 10м. на ясла от тогава взимам 50% от майчинството, като се подава нова декларация в НОИ по чл. 53 или чл.54 все ги бъркам кой кой е.

# 114
Добро утро момичета,

Pupinka ние сме по-добре, в понеделник минахме на преглед с микроскоп, инфекцията отшумява, видимо има успокояване на средното ушенце, но явно още в началото инфекцията е била зверска. Вече си позволявам да планувам и нашия РД, който е в понеделник.

Чаено момиче не мога да твърдя, че са прави, но поради многото дискусии покрай връщането на неправомерно получени обезщетения за втората година, излязоха и много информации и тълкувания на нескопосания ни Кодекс за социално осигуряване. Някои експерти твърдят, че 50% се полагат само на майките, които са започнали работа през втората година /за работещи майки/, но децата не са им на ясла.  Витите ли, щом детето е на ясла нямаш право на никакво обезщетение.

# 115
Здравейте и аз пиша от дъжд на вятър,но за четене ви чета редовно.Имам едно притеснение и ако може да ми помогнете ще съм ви благодарна-та стомахчето на моята принцеска не преработва според мен хубаво храната и,и ако можете да ми кажете вашите дечица как са,например като яде мусака зеленчуците си излизат цели и незнам това на несдъвкване ли се дължи или на някакъв проблем.

# 116
  • На брега на реката
С педиатър консултирала ли си се? Не ми се вижда нормално чак цели да излизат. Забелязвала съм това само с маслините, но всичко друго си е...еднородно. Има хранителни добавки, които стимулират дейността на коремчето и разни ензими, които усвояват по-качествено храната. За това те съветвам да се консултираш с лекар, за да знаеш има ли нужда малката от такъв прием. Но при всички случаи ми се струва нещо поправимо или проблем, който ще израсте  Simple Smile
Ние сме болни, за един ден минахме през сополо, разстройство, повръщане, температура, червено гърло и кашлица. Днес е видимо по-добре и дано сме го уловили на време. Пуснах и микробиология на секрет от носито и до събота ще треперя за резултата. Дано и там всичко да е ОК, че доста време вече е със запушен нос и имам някакви подозрения, които се надявам да се опровергаят. Утре и татито е рожденик, та се надявам да успеем да излезем  ooooh!
Лека и спокойна нощ на всички!

# 117
                            Добро утро мами! Хайде на по кафенце  food010
 На всички болнички бързо оздравяване  Hug
Ася, страхотна банда сте!
maya1982, при нас такъв проблем съм забелязала с царевицата и граха, и също така ако изяде някоя люспа от домат или чушка. Но за да се чувстваш спокойна, най- добре е консултация със специалист.
Нинка, терминът ми е 17 март- живот и здраве. И д-р Диков казва, че чакаме момиченце.
 На всички други бременни мами- Гери, Деси,....пожелавам лека и приятна бременност Hug
 Усмихнат и весел ден!

# 118
Честит Рожден Ден на таткото на Мими!

Мая нямала съм такъв проблем нито с Йони нито с Коко.

Пупи айде оттърваваите се от тез болести, че ми писна и на мен!   baby_neutral

# 119
Хайде, момичета, спокоен уикенд на всички! Още повече, че в неделя - 21 ноември - е денят на християнското семейство.
Весели празници на всички празнуващи!!! Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт