Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 350
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 530
  • София
Да, първото ми раждане беше сравнително скоро, но май Тинки е права - не иска ли лекарят да води нормално раждане след секцио, и повече години да са минали, пак няма да се съгласи.
Любомира, какво по-точно те интересува? Като цяло съм доволна, мина без усложнения и проблеми както при мен, така и при бебето, нямах проблеми и през възстановителния период, изобщо мисля, че всичко беше направено както трябва. Д-р Ташков идваше да ме вижда почти всеки ден по време на престоя ми в болницата, преглеждаше раната, и така... На самата операция освен него присъстваха анестезиологът д-р Игов и една акушерка, а втори оператор беше д-р Ташков-старши. Той пък дойде да ме види в реанимацията и ми обясни по колко вода да пия първия ден и по колко втория, та да слезе по-бързо млякото, как да се раздвижвам и т.н.
Ако имаш конретни въпроси, питай, с радост ще ти отговоря.

# 1 531
  • София
Момичета,д-р Ташков каза,че след като извади бебето  ще реже миомата,ама аз не знаех,че не бива др.интервенции да се извършват и сега ми настръхна косата направо.Ми ще му откажа,да не вземе да стане някой кръвоизлив,да не дава Господ...Ама аз я  нямах преди да забременея тази гадост.Видяхме я във 2-3 месец ,че се е появила.Към 5 месец беше вече доста см-около 6,мисля,а после вече бебето я скри и до ден днешен не знаем какво става с нея-не се вижда.
Ох,Грейс,аз съм много ревлива и страхлива и исках да знам дали д-р Ташков и д-р Игов са търпеливи хора и въобще как се държат по време на операцията.Последното от което ще имам нужда  е лекар или акушерка да ми крещи и да ми се кара докато раждам Sad

# 1 532
  • Русе/София
Любомира много доктори използват секциото и за да махнат миома,или да вържат тръбите.Един вид 2 в 1.Имам няколко приятелки,на които им е правена подобна процедура,все успешно.Все пак обсъди го с доктора си подробно.
и ми обясни по колко вода да пия първия ден и по колко втория, та да слезе по-бързо млякото, ......
водата пречиства организма от упойката.

# 1 533
  • София
Да, точно така, и за упойката е много важно да се пие вода.
Любомира, няма такова нещо - никой няма да ти се кара или да ти крещи, а и докторът е много благ и изобщо не мога да си го представя да крещи за каквото и да било  Laughing Д-р Игов пък е с чувство за хумор, така че по-вероятно е да ти стане весело  Grinning То при секциото не е като при нормалното раждане - не се изисква твоето участие много много, слагат си ти упойката и системите и това е. От теб се иска само да си там  Laughing Поне при мен беше така.

# 1 534
  • София
Момичета,д-р Ташков каза,че след като извади бебето  ще реже миомата,ама аз не знаех,че не бива др.интервенции да се извършват и сега ми настръхна косата направо.
Довери се на лекаря си, не на това какво е казал някой..

# 1 535
  • София
За д-р Ташков мнение нямам,но д-р Игов е страхотен Любомира,мисля че няма от какво да се страхуваш! И щом така ти е казал Ташков за миомата-значи може.

jeny този някой-сиреч АЗ  пише  това което са й казали лекарите както на този някой-демек АЗ така и на жената с миомите.
Явно при всеки си се процедира индивидуално според случая и състоянието.

# 1 536
Подкрепям за Игов. При първото ми секцио той ми беше анестезиолог. Държа се североятно без да съм му плащала нищо. Същото важи и за акушерките, имаше една Оля Михова, много сладка, която няма да я забравя никога.

Момичета, въпрос към пациентките на външни лекари (Джонгова е моят лекар).
При тях знам, че в случай на планово секцио се заплаща задължително избор  на екип (900 лв.). Отделно е хонорарът на доктора. На сайта на болницата обаче виждам, че секциото по избор е 1400 лева.
Сега се чудя, моето не е по избор, а ще е ресекцио, но няма ли да ме водят, че съм по желание и така всъщност да платя повече (1400 + хонорара на доктора)  newsm78.
Моля някой с опит да сподели, за да сме подготвени с плащането.

# 1 537
  • Русе/София

Момичета, въпрос към пациентките на външни лекари (Джонгова е моят лекар).
При тях знам, че в случай на планово секцио се заплаща задължително избор  на екип (900 лв.). Отделно е хонорарът на доктора. На сайта на болницата обаче виждам, че секциото по избор е 1400 лева.
Сега се чудя, моето не е по избор, а ще е ресекцио, но няма ли да ме водят, че съм по желание и така всъщност да платя повече (1400 + хонорара на доктора)  newsm78.
Моля някой с опит да сподели, за да сме подготвени с плащането.

Нека твоята докторка да впише,че има мед.показатели за секциото.Пък и тя най-добре ще ти каже колко ще ти струва всичко.

# 1 538
При мен също ще е ресекцио ЖиЗ Peace
Док от сега ми каза,че ще е 900лв + за стаята каквото е като цени.
Иначе при мен анестезиолог беше Гецковски Peace Много ме беше шубе,че един огромен такъв с големи лапи.Но истината е,че нищо не усетих Peace Е не му пречеше да пие кафенце и да хапва баничка докато ме оперираха Joy но това да му е косура.Важното е,че нямах никакви странични ефекти от упойката.Но пък и за 24 аса изпих около 6л вода

# 1 539
  • София
Моята лекарка хапваше солети, аз докато се гърчех да получавам разкритие.  Laughing
Но за мен тя си е номер едно, така или иначе.

# 1 540
Момичета, както ви бях споменала мисля да раждам в Тина Киркова. Днес си купих еднократни бикини за бременни, но не ми се струват особено удобни. Вие с какви смятате да сте? Купих си и 2 лепенки за секцио, както и пакет памперси и 2 нощници. Мисля си, необходимо ли е да нося принадлежности за къпане и мазане на бебето? Споделете впечатления.

# 1 541
  • София
Момичета,искам да ви кажа,че ми повдигнахте духа  Hug МНОГО е важно да има кой да разбере страха ти и някой,с когото да можеш да споделиш.Чета и препрочитам и като че ли съм по-спокойна вече. Много ви благодаря за окуражителните думи Hug

# 1 542
Аз си бях купила еднократни мнооого големи гащи за след секциото.С цел разбира се да не дразни ластика на белега.
На изложението в Универисадавидях,че има на НУК специално за секциа еднократни,които наподобяват боксерки и нямат никъде ластици.
За лепенките-бях си взела и накрая се оказа,че всички са къси за разреза ми.Доки отиде с мъжо да купят заедно лепенки Peace
В нас е останала една за спомен 20см и точно тези ми бяха малки и къси.Покриваха ми целия белег,но доки каза,че ми трябват поне 30см дълги Peace
Отделно купила си бях и лигнин.Мнооого удобен ми беше в болницата.Чак в деня на изписването сложих нощна превръзка Peace

# 1 543
Не може да се впише , че секциото е по мед. показатели, когато всъщност няма такива, защото се минава през комисия, която определя дали има нужда от секцио.

# 1 544
  • София
Не може да се впише , че секциото е по мед. показатели, когато всъщност няма такива, защото се минава през комисия, която определя дали има нужда от секцио.
Дъгичке,аз комисия не съм минавала и си бях по медицински причини. Rolling Eyes или се минава комисия,без бременната да разбере newsm78
А за гащите,аз бях взела еднократните,но не ми бяха удобни,използвах само един чифт -бях си взела и 3 чифта бабешки-с тях изкарах  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт