Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 100 057
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 615
magi1111 а какъв ти беше проблемът ако искаш да споделиш ? Peace

Аз също си носех телефона на консултантския кабинет по кърмене в МД за всеки случай.

# 616
  • София
Hug Момичета , очертава се да раждам с планово секцио в "Св. София" и ме насочиха към д-р Бечев. Моля ви  , ако има някоя със скорошни впечатления- нека сподели.....
Благодаря предварително Hug
Не го знам този лекар,но от любопитство попитах Гугъл за него и изказванията не са никак добри. Аз не бих го  избрала....

# 617
Не разчитайте на адекватни съвети за кърменето от персонала в ТК. Или ги мързи да обяснят, или нямат време, не знам... Първата работа на лекарката беше да ми изпише 10мл АМ. Аз отказах, и тя ме похвали даже, ама трябваше ли изобщо да се стига дотам? Едната вечер детето се скъса да реве, и реакцията на акушерката беше, че детето е гладно  #Crazy Оказа се, че е преяло  Grinning Много е важно майките да осъзнаят, че коремчето на бебето в началото е колкото орехче, и че коластрата е достатъчна и богата на важни микроелементи. Тя природата си го е измислила. Аз бих препоръчала клипчетата в youtube как се поставя бебето на гърда, на мен ми бяха много полезни.

# 618
magi1111 а какъв ти беше проблемът ако искаш да споделиш ? Peace

Аз също си носех телефона на консултантския кабинет по кърмене в МД за всеки случай.
Ами най-общо казано, аз и синът ми се заъвртяхме в омагьосания кръг на безумието наречено "раждане" в българска болница. Ще се постарая да споделя обстоятелствата най-пряко свързани с кърменето, че иначе е цяла одисея, която ми обърка и кърменето, и какво ли още не...

Родих вечерта, след раждането ми взеха детето. Ходих да си го искам много пъти защото въобще не исках да ни разделят. Дадоха ми го след шест чАса, с уговорката че не е спрял да плаче нито за секунда откакто се е родил, и ми го дават само ако няма да притеснявам дежурната бебешка акушерка. Този шестчасов непрестанен плач беше докарал детето до крайно изтощение (пробвайте да плачете с цяло гърло шест часа без прекъсване). Като го взех и го гушнах, детето се успокои веднага и заспа за секунди. Но изтощението си каза тежката дума. Следващите няколко дни почти само спеше и отказваше да суче. Искаше само да го гушкам и да си почива. Да уточня, че се роди напълно здрав (слава Богу!) и нямаше никаква жълтеница. Аз допълнително страшно много се притесних, че детето не желае да суче, който стрес също ми попречи. Съответно валяха и "мъдри" съвети от акушерки и близки, които допълнително влошиха нещата. След доста дни лутане и мъки се свързах с консултант от Националната Асоциация "Подкрепа за кърмене" и нещата се оправиха.

Консултантката ми каза как да стимулирам лактацията, за какво да внимавам, как да стимулирам бебето да суче, как да го дохранвам, а след това и как да махна добавката. При нас нещата се оправиха много бавно и трудно защото много късно се свързах с наистина компетентен консултант - след двадесетия ден след раждането, когато кърмата ми почти беше спряла. Затова съветът ми към всички мами, на които им предстои да раждат, е при първи затруднения с кърменето се свържете с консултант веднага, независимо дали е няколко чАса след раждането, няколко дни или няколко месеца. Усетите ли, че възниква проблем, звънете на консултант ВЕДНАГА  Peace

Да не пропусна да кажа, че акушерките и педиатърката ме изпратиха от болницата с коментара, че няма да мога да кърмя и да не се тормозя, да давам адаптираното мляко. Но явно толкова им е компетентността. Слава Богу! и за това не познаха.

# 619
Да и аз съм на мение , че акушерките и част от персонала в болницата, ако ги питаш ще ти кажат спокойно да си даваш АМ и да не се занимаваш с глупости, но иначе колкот трудно беше да се преборя за тоя Ам.....аз да знаете много съжалявам за това, че не се обадих на консултант, повече от сигурна съм, че ако го бях направила щях да имам нормално кърмено бебе и щях да си кърмя поне една година, а нямаше да се мъча 4 месеца само.... обвинявам и персонала в родилното, който според мен не е особенно заинтересован от това да съдейства и помага на неопитните майки Close

# 620
gundie, проблемът е, че персоналът в родилното прилага във всяко едно отношение някакви архаични практики от преди 30-40 години. А светът е отишъл далеч напред в разбирането си по отношение и на раждането, и на кърменето.
Имаше две много свестни и мили акушерки, които винаги когато бяха на смяна, се опитваха да ми помогнат за кърмето, но безуспешно. Проблемът е, че персоналът в болницата не разбира нито физическия, нито психологическия, нито емоционалния аспект на кърменто и съответно не могат да помогнат когато наистина има проблем (а повечето проблеми ги създава самият персонал още при постъпването на родилката, по време на раждането и непосредствено след раждането!).
След като се свързах с консултант и след доста четене започнах да разбирам за какво става въпрос и си дадох сметка колко погрешни и объркващи са били иначе добронамерените съвети на акушерките.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 00:21 от magi1111

# 621
Цитат
обвинявам и персонала в родилното, който според мен не е особенно заинтересован от това да съдейства и помага на неопитните майки
Да и аз ги обвинявам. Как може такова безобразие, те трябва да научат майките да кърмят, защото са единствените около тях в първите и най-важни дни, още в самото начало.  Confused Чела съм, че в чужбина слагат табелка на легълцата на кърмените бебета с надпис "това е кърмено бебе", т.е. да не се храни, да се полагат спшециални грижи и т.н.  Но да не се ядосваме.
А като чета как лежат самички бебетата и реват направо ми се къса сърцето Sad
Но да не отклоняваме темата...

# 622
Маги писали сме по едно и също време Simple Smile
Цитат
gundie, проблемът е, че персоналът в родилното прилага във всяко едно отношение някакви архаични практики от преди 30-40 години.
Добре де, тия хора не ходят ли по симпозиуми, не идват ли да ги обучават? Няма ли някакъв начин да се осъвремени системата...   Shocked

# 623
Маги писали сме по едно и също време Simple Smile
Цитат
gundie, проблемът е, че персоналът в родилното прилага във всяко едно отношение някакви архаични практики от преди 30-40 години.
Добре де, тия хора не ходят ли по симпозиуми, не идват ли да ги обучават? Няма ли някакъв начин да се осъвремени системата...   Shocked
оооо, чакай да видиш повечето педиатри колко са се вкопали в едновремешните системи и разбирания, да чуеш тогава абсурди ....."ама защо не му даваш сок, та той вече е на 2 месеца?????" Shocked Shocked Close Close Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil....
gundie, проблемът е, че персоналът в родилното прилага във всяко едно отношение някакви архаични практики от преди 30-40 години. А светът е отишъл далеч напред в разбирането си по отношение и на раждането, и на кърменето.
Имаше две много свестни и мили акушерки, които винаги когато бяха на смяна, се опитваха да ми помогнат за кърмето, но безуспешно. Проблемът е, че персоналът в болницата не разбира нито физическия, нито психологическия, нито емоционалния аспект на кърменто и съответно не могат да помогнат когато наистина има проблем (а повечето проблеми ги създава самият персонал още при постъпването на родилката и по време на раждането!).
След като се свързах с консултант и след доста четене започнах да разбирам за какво става въпрос и си дадох сметка колко погрешни и объркващи са били иначе добронамерените съвети на акушерките.
именно-погрешни и объркани, това малко ме притесняваше в любезните и опитващите се уж да помогнат, но има много акушерки и лекарки, които чак им е неприятно като ги попиташ нещо....говоря за персонала на ет.2, чувала съм че на ет. 5 са доста по- любезни и отзивчиви....... ноооо пак бих родила в тая болница, а вече няма и да им обръщам внимание на глупостите- да се моля аз за 30 мл АМ........

# 624
именно-погрешни и объркани, това малко ме притесняваше в любезните и опитващите се уж да помогнат, но има много акушерки и лекарки, които чак им е неприятно като ги попиташ нещо....говоря за персонала на ет.2, чувала съм че на ет. 5 са доста по- любезни и отзивчиви....... ноооо пак бих родила в тая болница, а вече няма и да им обръщам внимание на глупостите- да се моля аз за 30 мл АМ........
Впечатленията ми от персонала в ТК като цяло не са никак добри, но реших да спомена двете по-човечни акушерки, на които попаднах, за да не пиша само неприятни неща.
И все пак ако не ти е безразлично как ще родиш, ако не ти е все едно как ще бъде посрещнато детето ти на този свят и какви ще са първите ви мигове заедно (нашите грубо ни ги отнеха!) и ако не ти е все едно с какво ще го храниш, то сблъсъкът с действителността е доста наприятен...

# 625
  • София
Hug Момичета , очертава се да раждам с планово секцио в "Св. София" и ме насочиха към д-р Бечев. Моля ви  , ако има някоя със скорошни впечатления- нека сподели.....
Благодаря предварително Hug
Не се доверявай на този лекар. Имам лоши впечатления от майка му, а след като я смених  като лекар по ЖК, разбрах че масово изпращала родилки за секцио при него, дори без да се налага. Едно положително мнение не съм чула за него.
Разрови се във форума, ще си направиш сама изводите.
Като гледам малко ти остава, така че действай с избора на нов лекар. Леко  раждане и едно здраво бебче ти пожелавам!

# 626
И нас със сина ми (който вече е на 5г. и половина) ни изписаха от тази болница с думите, че няма да засуче бебето и няма да мога да го кърмя. Лежахме с него 20 дни там, защото се роди преждевременно. Наистина не искаше да суче, но аз, инатът, непрекъснато се цедях и му давах кърма. Оставях шише с кърма дори през нощта, когато не пускат в детското. Като се върнахме у нас, педиатърката ми обясни как да кърмя "на поискване" и .... стана. Захраних го на 6 месеца (пак по нейна препоръка). Обяснението ми за нежеланието му е, че просто определените в болницата часове за хранене не са били неговите часове.

# 627
Здравейте момичета. Записвам се да следя темата. Първото ми раждане беше в ТК при Д-р М. Панова. Тогава /преди 6г/ бях много доволна от нея, всичко мина много добре. Сега обаче четох доста негативни мнения и съм раздвоена. Имам още време да реша, но ще се радвам да споделите впечатления и мнения за лекари, от които сте доволни.
Аз ще се върна назад да прочета темата.

Поздрави.

# 628
Здравейте момичета. Записвам се да следя темата. Първото ми раждане беше в ТК при Д-р М. Панова. Тогава /преди 6г/ бях много доволна от нея, всичко мина много добре. Сега обаче четох доста негативни мнения и съм раздвоена. Имам още време да реша, но ще се радвам да споделите впечатления и мнения за лекари, от които сте доволни.
Аз ще се върна назад да прочета темата.

Поздрави.
Мила,мнения различни има за всички лекари по света,едни са доволни,други не.Когато лежах 8 пъти В ПБ ми направи впечатление,че един добър специалист,който вземаше присърце,някой сложен проблем и се бореше със зъби и нокти да го оправи.Аз лично се следях при Д-р.Петров и съм изключително доволна,имам 4сп. аборта и само той ми помогна да износя и родя живо и здраво бебенце,така че не се чуди,навсякаде има противоречиви мнения за всеки лекар,щом си доволна от нея си я избери пак.Желая ти леко бременеене и успехшно и леко раждане!

# 629
Е аз ще се изкажа на другата крайност - една от акушерките постоянно идваше да се опитва да накара моя звяр да засуче и отказваха да ми дадат добавка за да държа детето на гърда и т.н. подробности, които не са по темата. Е след ден и половина глад / тя не искаше да суче, а и нямаше какво/ в 4 часа през нощта ми дадоха малко АМ, след което като върнах шишето се скараха на момичето дето ми даде.
С помпа тръгна кърмата, а малката засука чак на 5-6 ден.

Общи условия

Активация на акаунт