Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 100 066
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 600
svetkavitsa супер. Благодаря ти.  Питах в случай, че всичко с раждането е наред и не е секцио  Peace А какво значи да нямаш кърма? тя нали не идва веднага, в началото е коластра? Освен това за да дойде бебето трябва да помогне Simple Smile
Но съм чувала, че това е болница, която е "приятел на бебето" и в това отношение мисля, че нямам притеснения.
И друг въпрос имам - акушерките помагат ли на майката да кърми, дават ли съвети, поощряват ли? Мен ме е страх, че няма да знам какво да правя  Confused

# 601
Звъннах и питах - въпреки ремонтите може да се ражда с бащи, т.е. виповете работят.

Има ли някой телефон на доктор Петра Семерджиева?

# 602
Исках да ви питам друго. Как стои положението с бебетата?
Закърмят се веднага след раждането предполагам, в смисъл едва ли го слагат веднага на гърда, далеч съм от подобни мечти, но предполагам ги слагат възможно най-скоро нали така? В смисъл не ги хранят с АМ. И после по време на престоя - може ли бебока да е при мен през цялото време? През ноща хранят ли ги? (сигурно ги хранят за да не плачат) Обаче ако поискам могат ли да не го хранят? Т.е. посред нощ да ми го донесат аз да си го нахрааня.  Ще се радвам да споделите опит.
Можеш да си искаш бебето да е веднага с теб след раждането. Аз моето го дадох, колкото да го запишат в отделението за 5 мин и след това го давах само за сутрешната визитация. Закърмен е на 15-тата мин, само защото преди това спорех с педиатърките по друг въпрос и си загубих времето. 
Най-добре си го искай да си стои през цялото време с теб. Съмнявам се някой да ти го донесе през нощта. 

# 603
kilimiotlista, на една от родилките в стаята, в която бях, така и не й дойде кърма, докато я изпишат. Имаше само буквално по няколко капки коластра. А за помощ от акушерките за кърмене можеш само да си мечтаеш. При първото ми раждане момичетата от стаята с второ раждане ме учеха какво и как да правя, а при второто - аз учех тези, които раждаха за първи път...

# 604
Супер, хубаво е това, че може бебето да е през цялото време при теб Simple Smile
Цитат
на една от родилките в стаята, в която бях, така и не й дойде кърма, докато я изпишат. Имаше само буквално по няколко капки коластра.
Хм...ами аз не знам, не разбирам. Но нали (ако всичко е наред) престоя в болницата е 3 дена, т.е. да ти дойде кърмата на третия ден е нещо съвсем нормално (даже и по-късно, аз ходих на училище за родители и там така ни обясниха) а бебето може да си е на коластра, тя е хранителна, а то от своя страна със сукането стимулира слизането на кърмата  newsm78 Не знам, те са лекари - те преценяват...
Хубавото е поне, че официалното становище на болницата е, че се дава АМ само по лекарско предписание  Confused
Чувала съм обаче, че в началото поощрението на акушерките е изключително важно. Хм...
Много се чудя все още къде да раждам (второто място, между което се колебаех всички тези неща са на западно ниво, в това отношение са перфектни) затова ви задавам всички тези въпроси. Много ви благодаря за отговорите  Hug

# 605
Права си за кърмата и коластрата. Но при всеки е различно, на мен след двете раждания ми дойде кърмата/коластрата по различно време.

# 606
  • Къде ли не
kilimiotlista, аз бих те посъветвала да прочетеш библиотеката в кърмаческия форум и да не се вкарваш в излишни тревоги покрай кърменето! Там са всички отговори на твоите въпроси!
Синът ми е закърмен на 6- тия час, дъщеря ми на 15- тата минута. И при двамата кърмата ми слезе на третия ден. До тогава имах коластра, която беше по няколко капки, но аз не съм мислела че бебетата ми плачат от глад. Точно защото бях наясно с всичко свързано с първите дни на кърменето.
Желая ти успех!

# 607
enimna права си. Прекалено се притеснявам  Hug Попрочела съм това - онова, ще продължавам. Просто около мен повечето хора все са имали проблеми с кърменето и съм "наплашена"   Hug
Освен това съм сигурна, че ако имам проблем и питам акушерките (колкото и да са незаинтересовани)  ще ми обяснят и покажат.

# 608
Родих сина си в Тина Киркова,преди това имах няколко неуспешни бременности в друга болница и реших,че при евентуален проблем няма да ходя вече там.И така и стана,прокървях в 2м.,отидох в болницата към 23ч.дежурния лекар ме прие и не само.Избрах го да следи бременноста ми и ми помогна.Естественно го избрах за раждането,но говорих с други майки и всички бяха доволни от екипа,който ги е израждал.
Доволна съм от всички и всичко там.Е, има неща за оправяне,но няма нищо идеално.
От детското също съм доволна,защото детето ми беше в кувьоз и му обръщаха доста внимание.
Затова искам да благодаря на Д-р.Петров,Д-р.Стоичкова и на всички акушерки в ПБ,РО и ДО.

# 609
enimna права си. Прекалено се притеснявам  Hug Попрочела съм това - онова, ще продължавам. Просто около мен повечето хора все са имали проблеми с кърменето и съм "наплашена"   Hug
Освен това съм сигурна, че ако имам проблем и питам акушерките (колкото и да са незаинтересовани)  ще ми обяснят и покажат.
Не разчитай, че при реален и преодолим проблем (почти всички са такива), акушерките ще ти окажат адекватна помощ. Казвам го от личен опит. Акушерките наистина може много да са видели в практиката си, но всеки случай на кърмене е уникален и при проблем е необходима консултация с компетентен консултант по кърмене.
Най-добре влез в кърмаческия форум и вземи телефон, който да ти е на разположение незабавно в случай на нужда. Доброто начало е изключително важно. Аз имах проблем, който обаче и акушерките в ТК, и близките ми задълбочиха с неадекватни съвети (те всички много искаха да ми помогнат, но едно е да искаш, друго е да можеш). Справих се благодарение на една консултантка - страхотен Човек!, на която съм безкрайно благодарна  Heart Eyes
Телефонът на Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" е 0896 418 488. В кърмаческия форум има и други контакти. Моят опит показва, че е добре като отивате да раждате, за всеки случай да имате един такъв телефон под ръка  Peace

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 02:00 от magi1111

# 610
Ей Маги! Страхона идея. Непременно ще се подсигуря с телефони, сега си записвам.  Heart Eyes

# 611
Моето мнение е също да не разчиташ на акушерките, още ме е яд, че докато бях в родилното не звъннах на ЛЛЛ, иначе щях да си кърмя ....... Sad

# 612
enimna права си. Прекалено се притеснявам  Hug Попрочела съм това - онова, ще продължавам. Просто около мен повечето хора все са имали проблеми с кърменето и съм "наплашена"   Hug
Освен това съм сигурна, че ако имам проблем и питам акушерките (колкото и да са незаинтересовани)  ще ми обяснят и покажат.
Най-добре се подготви. Не е ясно колко адекватни съвети ще получиш, трябва да можеш да ги отсееш. При първото ми дете като нищо щяха да ме съботират, ако не бях подготвена, дори и тогава получих помощ отвън - да сложа бебето на гърдата така, че да не се разранявам повече.

# 613
Момичета, които не сте раждали още , ако имате възможност непременно се свържете с ЛЛЛ или най- добре отидете на техни лекции/срещи- ще останете доволни.

# 614
 Hug Момичета , очертава се да раждам с планово секцио в "Св. София" и ме насочиха към д-р Бечев. Моля ви  , ако има някоя със скорошни впечатления- нека сподели.....
Благодаря предварително Hug

Общи условия

Активация на акаунт