Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 100 057
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 570
  • София
i√k@, честито! Да бъде много здраво и весело детенцето ти! Чакаме подробности  Grinning

# 571
i√k@, честито бебче! Да ти е живо и здраво и много да ви радва!

# 572
Честито!!! Да е живо и здраво и с много голям късмет в живота! Simple Smile

# 573
Честито!Да е живо и здраво и много късметливо !!!  bouquet

# 574
Честито бебче и от мен!  bouquet

ВяраВики,ти къде се изгуби?Какво стана с плана за раждане във вода?

# 575
ВяраВики,ти къде се изгуби?Какво стана с плана за раждане във вода?
За сега май ще отпадна от Софията,защото доколкото разбрах покрай великия ремонт,ваната не работи.
А и в Пловдив се оказва,/ според думите на една софийска майка дошла да види пловдивската вана /че условията били по-добри.

# 576
За по-добри  условия не знам, но моя позната беше миналата седмица в Пловдив да види за какво става въпрос и след разговора с лекарката се оказа, че водното раждане там е толкова "естествено", колкото и навсякъде другаде.

# 577
Да ви разкажа не много накратко за моето раждане  Mr. Green . В петък и събота (22 и 23ти) нещо не бях хич в кондиция. Бебето бая ме подритваше, и предимно си лежах. Мъжа ми се занимаваше с баткото и част от домакинството. Аз ставах да сготвя. В събота нещо се осъмних, че това дето ме понаболява може и да не е точно бебето. Обадих се на моята лекарка да я питам какво да правиме. Не можех да засека някакви интервали на контракции, точно защото не можех да определя дали това не е бебето. При предишното ми раждане контракциите си бяха съвсем отчетливи и ясно изразени. По пътя за болницата бяха на 10 мин.
Та решихме, че ще отида до блоницата дежурния лекар да ме прегледа, да видят тоновете и ако има нещо да и се обадя, за да тръгва.
Станах, оправих се охилена до уши и същевременно малко спечена( това е вероятно защото втория път знаеш какво те очаква). Даже се пошегувах и на охраната казах, че идваме малко на разходка. Носех си за всеки случай всичко необходимо за приемане. Беше някъде около 20ч.
Оказа се, че нямам разкритие, но има започнала родова дейност, та направо си останах за прием. Беше забавно и доста се посмяхме и докато ме подготвяха пък и по време на самата операция. Това, че на моменти ми прилошаваше изобщо не можа да развали купона (има кислород  за работа). Много съм доволна от целия екип.
После в реанимацията имаше някои неуредици- все пак беше Великден и нямаше шефове- разбираемо. Михаил се роди в 23:10 на 23ти април, 3400гр и 50см. Когато ме пусна упойката и вече си чуствах краката, започнах да ги размърдвам и сутринта вече ги свивах. Към 12ч на 24ти започнах да се опитвам да седна в леглото. В 14-15ч. вече си бях в стаята и се гушкахме с бебо.
За секцио при самото приемане ви трябват:
- нощница, чехли(да стават за баня), тоалетна хартия, мокри кърпички или сапун и кърпа( за след клизмата). Вода в малки бутилки с „биберон” поне 3л( това е за в реанимацията). Телефон, зарядно. Стерилни превръзки за секцио- 2 бр дишащи, водоустойчиви 25-30см. Има в аптеката срещу входа на болницата и ако ви потрябва трета може да си купите от там. Превръзки  за родилки или лигнин(каквото предпочитате). Документи - лична карта, обменна карта и направление за хоспитализация( издават се от наблюдавалия бремеността), консултации и изследвания( пакет изследвания  за секцио направен в Св. София-струва в момента 50лв и консултация с интернист)
Всичко останало, може да ви го донесат след като ви преведат в стая:
-Чаша и прибори за хранене, тоалетни принадлежности, ластик или шнола, ако косата ви е дълга. Нощница( не дават техни), бельо, някаква връхна дреха, кърпа за къпане, поплънки за гърди, помпа(на мен първоначално ми е по-удобно на ръка), сутиен, чорапи, химикалка и тефтерче, пари(и монети за машината за кафе), Солфадеин или Ефералган( за главоболието от упойката, но дали ще го има е въпрос на организъм. Този път нито за минута не ме е боляло, за разлика от предишния).
Два пакета мокри кърпички за бебе- едните  ги взимат, а другите са ви за всеки случай.
Един пакет пелени за новородено-марка по ваш избор. Те стоят при вас и поставяте по един- два в количката, когато взимат бебето за тоалет.
 Лигавник, ръкавички, залъгалка.
И каквото друго решите...
За записване на детето:
Акт за граждански брак или нотариално заверена декларация за припознаване, лична карта на майката, лична карта на бащата.
За ВИП стая с две легла – 40лв на нощувка.
За избор на екип- 350лв ( желателно е да си платите предварително, но не е задължително- може и на първия- втория ден от престоя)
Секцио по желание- 1400лв...

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 18:13 от i√k@

# 578
  • София
i√k@, чудесен разказ  Hug
А при теб секциото по спешност ли беше или планово? Останах с впечетление, че не са опитали да родиш вагинално и затова питам  Grinning
Памперсите значи не искат да бъдат цял пакет? Аз се чудех дали да си взема от големите, а после да слагам. Поне преди 8 г. така беше.. слагахме си при бебето като правеха тоалета.

Какво значи може да се плати предварително избора на екип? А ако избраният лекар нр дойде, какво се случва?

# 579
  • София
И аз искам да питам за секцио как стоят нещата. При наличие на документ от лекар, че трябва да се роди оперативно поради висок диоптър (осем) някой знае ли или е минал през това дали се плаща за секциото въпросните 1400 или минава по здравна каса?

# 580
  • София
маргаритка, доколкото знам аз, щом раждането е секцио по медицински причини се минава по здравна каса. 1400лв. струва ако нямаш медицински показания, а ти самата искаш да родиш секцио.

# 581
  • София
То и аз така знам, но до колко се прилага наистина и по-специално в ТК. Четох стари мнения (2008-2009), че въпреки три документа от различни лекари пак искат пари и затова питам дали още е така.

# 582
  • София
Е виж това не знам. Казвали са ми как трябва да бъде, но дали в действителност е така не мога да кажа. Може би трябва да питаш на място.

# 583
i√k@ ,много благодарности за изчерпателния разказ  bouquet ,а сега да питам и за избора на екип.Твоята лекарка в Тина Киркова ли те оперира или си избра друг екип от там?Питам защото съм изненадана,че не са ти искали повече от фиксираната цена 350лв.за избор на екип Simple Smile

# 584
Vache    Секциото ми е по медицински причини.Памперсите Са цял пакет, но стоят при теб и даваш по един-два, когато се прави тоалета.
 А ако избраният лекар нр дойде, какво се случва?...Ми според мен тук нещата опират до човека. Това си е моята лекарка от доста време. Тя ме оперира и първия път. Имам и пълно доверие. И ако и се зададе такъв въпрос, отговора ще е "как така няма да дойда...". Сега тя си беше на вилата когато и се обадих, в отпуска и въпреки това, дойде да ме оперира посред нощ на връх Великден. Simple Smile

маргаритка- при медицински показания раждането минава по каса. ако решиш- избираш екип и плащаш 350лв. 1400лв е секцио по твое желание, както ти е казала и tuci. Ти решаваш, дали да приложиш документите, които имаш или да си платиш "по желание"- има го и този вариант...

♥ Val ♥ - моята лекарка работи в ТК, там ме и оперира, екипа също е от работещи там. Аз си доплатих в рамките на разумното и нормалното(според моята преценка).  Peace
Между другото- тя ми донесе бебето час след раждането в реанимация. Младежа засука веднага.

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 18:19 от i√k@

Общи условия

Активация на акаунт