Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 359
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 485
Благодаря ти , 3xi Hug кратка и ясна !

# 1 486
  • София
Здравейте !
Интересува ме,някой  има ли впечатления от д-р Константин Маленов ?Той дали работи със Здравната каса ? Имате ли идея къде е кабинета му ?

И преди време в друга тема казах за него-за МЕН преди всичко е търговец.Работи със ЗК.За кабинета-сега не знам къде е.
Чела съм и добри мнения за него/но пък и всички са си плащали,като поп/.
Инфото е доста неточно или поне много старо. От поне 4 години НЕ работи със ЗК и естествено всеки преглед се заплаща. Страхотен лекар и много позитивен човек.Кабинетът му е в 29-та поликлиника.

# 1 487
  • Русе/София
Инфото е от преди няколко години.Но пък мнението ми е валидно,за това ,че преди всичко е търговец,и след това лекар.

# 1 488
  • София
3xi, не оспорвам мнението ти. Всеки сам преценява за себе си. Аз имам много добри впечатления от него, които се основават на кюртаж, следене на бременност, раждане, поставяне на спирала. Аз съм намерила своя лекар, при когото бих родила още 5 деца.

# 1 489
# 1 490
момичета утре ми предстои секцио в тази болница и ми се иска някоя мама да ми каже стъпка по стъпка как се случват нещата,знам само че като отида утре ще ми направят клизма и после какво следва??? упоиката кога се слага,колко време трае операцията,дават ли ти да пипнеш бебето и след това кога ти го дават да го кърмиш и има ли кои да ми каже като го донесат какво трябва да правя с бебока? и бебето остава ли при мен или го взимат и носят пак? благодаря ви предваително   bouquet

# 1 491
  • Русе/София
Накратко-оформяне на документи,приемане в пред родилна,бръснене,клизма,проба за алергии,поставяне на абокат и катетър/при уговорка с док. може и да се сложи след упойката/,местят те в операционн зала,поставяне на упойка,подготовка за операцията,5 мин.слез разреза,бебето вече е на бял свят,показват ти го веднага,и до 15 минути си зашита.През това време неонтолозите преглеждат бебо,ако всичко е на ред,ти го носят до теб,цунки,снимки/ако си с фото /,бебо отива в детско отделение,а ти на свиждане с таткото за 2-3 минутки,оттам в реанимация.Там пиеш повечко вода,и се раздвижваш в леглото,разговори по тела с родата.След 12 часа следва раздвижване от сестрата и прехвърляне в стаите /обикновенни или ВИП/Дават ти бебо да го кърмиш,по твое желание може да остава при теб,и да го носиш за задължителния тоалет.В общи линии е това.Може и да не е точно,но ....съкратено така изглежда.

# 1 492
благодаря ти от сърце   bouquet дори и да не е точно имам представа какво ще се случи и сега съм по спокойна   bouquet

# 1 493
  • sofia
Раздвижването е на следващата сутрин и тогава те превеждат в стаята.
Теб те шият поне 30 мин. ( поне при мен бяха 40)
След клизмата ти пускат система за оводняване.
За кърменето си питай.

# 1 494
  • София
Аз родих към обяд. В 18 часа станах и направих няколко крачки, по съвет на д-р Ковачева. Всички други ме гледаха все едно съм луда  Laughing Възстанових се много бързо и изобщо не ме е боляла операцията след това. А, и другото което ме посъветва докторката беше, като ме пусне упойката, да пробвам леко да се завъртам настрани докато лежа. Ранното раздвижване помага за по-бързо влизане във форма.
Леко раждане на всички бременни!

# 1 495
на мен моя лекар каза че 24 часа ще съм в ренимацията  Sad  утре сутринта ще бъде операцията и чак на др ден ще ме раздвижат. май доста ще си полежа  Shocked

# 1 496
АМи по принцип всички с планово секцио, лежат 24 часа в реанимация, т.е. до другата сутрин.
И мен ме шиха към 30-40 мин.
Успех!

# 1 497
благодаря много Simple Smile

# 1 498
охх последен въпрос за багажа-взела съм си 2 нощници,халат,чехли,хавлия,сутиен за кърма и тоалетни принадлежности.....дали ще ми трябва друго ?

# 1 499
В 7 бях в приемната.Облякох нощницата,дадох багажа на мъжа ми и си казахме чао.Клизма,измих се и ме сложиха в предродилна навливания.5 банки изтекоха,а през това време нон стоп бях на апарат за тонове.Доки дойде.Сестрата ме заведе в операционната,сложиха ми упойката и докато ме хване ми сложиха и катетъра.Гледах доки и другия лекар как се миеха през това време.След това ме мазаха дъъъълго с йод.сложиха ми чаршафите и започнаха.Нямаше часовник и не знам колко е отнело всичко.Извадиха бебето/тогава ми се сториха векове докато я чуя/бързо.След това я занесоха да я мият,донесоха ми я увита и успях само да я целуна по брадичката.Последва шиене дългичко си беше.После 24 часа в реанимация.Веднъж на следващата сутрин ми сложиха подлога и ме изплатнаха с един чайник.След това ми махнаха катетъра и ме накараха да стана.През целия ден след операцията и през ноща на около 4-5 часа биеха инжекции-аналгин до колкото разбрах.
Преди да ме качат в стаята обиколих няколко пъти коридора за да се раздвижа.

Общи условия

Активация на акаунт