Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 299
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 710
Ами аз през цялото време разправям лекарите какво са казали, а вие все ми разправяте какъв е проблема да се миеш с вода???? Ами питайте лекарите. Wink

# 1 711
  • Sofia
Добре де Grinning, може и да има проблем като се измиеш само с вода. Теоретично е възможна инфекция. Но на практика и сериозни рани ги мият със сапун и вода и след това вече каквото е необходимо. И ние с Ваче, точно това казваме, че не е имало проблем да си вземем душ, а след това промивка с отвара, ако искаш, аз пък пак ви казвам, че си се разхождах с памук или лиглин с риванол и ми мина за 2 дни като на куче Grinning п.с. не съм си го измислила, баща ми ме светна, а той е дофтор, все пак.

Моля, някой да отговори на Имортиша, че и аз това питам Grinning

# 1 712
  • София
Здравейте,
може ли да уточните дали се заплащат допълнително упойките и други медикаменти, които евентуално се наложи да се използват при раждането?

Таксата за избор на екип продължава да не ми е ясно какво включва - избор на гинеколог, избор на гинеколог+анестезиолог, избор на гинеколог+анестезиолог+акушерка?

Имате ли представа дали ако при нормално раждане се наложи секцио се доплаща нещо към таксата за избор на екип?

... Предварително се извинявам за многото въпроси  Embarassed

Нали сте мои хора, ама инфото ми е малко старо, затова си мълчах.  Wink Упойките и медикаментите по вр. на раждането не се заплащат допълнително, ако се наложи ползването им. Преди изборът на екип всъщност беше избор на лекар (той си сформираше екипа), сега формулярът е по-различен, предполагам, след четвъртък ще мога да дам повече инфо, защото тогава някъде ще звъня на доктора, при к. мисля да раждам (опитах се да родя при него и преди 6 гг., ама той излезе отпуска и ме прехвърли на колежка, но аз съм тъпа и упорита и ще ходя пак при него  Mr. Green ). На мене лично ми се ще да си избера и същия анестезиолог (предполагам, че работят в тандем и без това, но за протокола). Операционните сестри са различни от акушерките (аз задължително ще съм ресекцио заради тесен таз и първо раждане със спешно цезарово по този случай), а аз имам добър спомен само за една от тях (акушерките) - Ани, така че май няма особен сми да я пиша и нея (с моето тридневно раждане буквално и по двата начина - нормално и накрая секцио опознах кажи-речи целия персонал, гледам докторите с малки изключения са си същите). Не съм доплащала допълнително за екип, като се наложи секцио при нормалното раждане, в ценоразписа и в момента няма подобна такса (цената за избор на екип си е една и съща и при нормално раждане, и при секцио).  Peace

# 1 713
Много балгодаря за изчерпателния отговор!  Hug

# 1 714
  • София
Ами аз през цялото време разправям лекарите какво са казали, а вие все ми разправяте какъв е проблема да се миеш с вода???? Ами питайте лекарите. Wink

Ами там е работата, че на мен нито един лекар не ми е казвал да не се мия с вода  newsm78 изобщо не ми е казвал с какво да се мия  Wink И здравият разум казва, че да се миеш само с вода няма проблем. Много интересно жените дето имат вътрешни шевове на шийките как държат мястото сухо  Wink
Елси не бях се сещала за реванола. Гениално! Той намалява и отоците на тъканите. Но аз втория път нямах епизиотомия, а само едно-две повърхностни шевчета, съответно изобщо все едно не бях раждала  Wink

# 1 715
  • София
За протокола - и аз се мих само с вода (иначе, както писах, се наложи секцио).  Peace Сега мисля пак така да правя, като съм се заредила с един спрей сребърна вода и еднократни чаши и ще слагам по няколко капки. Междудругото риванолът също е смрадлика.  Wink

# 1 716
  • София
Спящата, струва ми се, че бъркаш...  Rolling Eyes
Риванола е Ethacridine lactate

http://en.wikipedia.org/wiki/Ethacridine_lactate

Освен ако не се извлича от смрадлика, ама никъде не прочетох такова нещо  newsm78

# 1 717
  • Sofia
Идея нямам каква му е органиката на риванола /мога да питам, но ме мързи да ровя Mr. Green/, но е божествен за епизиотомии и перинеотомии - това второто е епизиотомия в посока дупето, при мен се наложи такава. На втория ден като ми изсъхнаха конците и започнах да се чудя как аджеба да седна, за да кърмя и къде да се свра от придърпване и болка ме светнаха за този вариант - изобщо не ми е било сухо, напротив, непрекъснато сменях компреси с риванол, вм. превръзки - хем да ми е мокричко и да не усещам конците, хем да ми е чистичко - като изтекът малко лохии и веднага сменях компреса, а и както се оказа /хич и не съм мислила затова, тогава/ съм си помогнала на супер бързото заздравяване. То има логика, защото е дезифектант, все пак. Другото му достойство е, че в аптеката на всяка болница има индустриални количества, евтин е /беше стотинки/ и не чакш някой да ти носи отвари от лайка или смрадлика.
Спяща, трябва да се преброим в отчетната, колко сме с близък термин, че може и да има съвпад в ТК Simple Smile

# 1 718
Здравейте,
Аз отдавна се каня да се включа по темата, ама все не намирам време...
Родих секцио в ТК на 14.11 по мое си желание с избор на екип - д-р К. Ташков и анестезиолог д-р Игов. Първо искам да изкажа огромната си благодарност към екипа - страхотни са. Второ - според мен определено си заслужава да се плати за ВИП стая. Аз платих за двоен и съм доволна. Момичето, с което бяхме в стаята, беше свястна и си допаднахме. Тя беше се заредила с куп полезни джаджи, които споделяше с мен (стерилизатор, нагревател и др.) С момичетата от другата стая не сме се засичали за банята и не сме си пречили. Акушерките са повечето готини - имаше само една, която непрекъснато се караше за нещо и се държеше гадно с всички. Ааа, секциото ми беше в операционната на третия етаж и съответно бях в реанимацията на същия етаж. Бяхме 4 в стая като едното момиче беше с гинекологична операция. Като цяло мога да кажа, че съм доволна от раждането и от престоя си в болницата - все пак да не забравяме, че това е болница, а не СПА салон  Simple Smile

# 1 719
  • Сфия
Аз така се извинявам, че нахлувам в темичката, ама да попитам. Обсъждате промивките гледам. При мен навремето в МД ни правеха акушерките промивки всяка сутрин и ни мажеха с йодасепт мисля. Сега да не би да се разчита ти сам да се промиваш?

# 1 720
  • София
Стар, в реанимация ни промиваха акушерките, от следващия ден всеки се спасяваше поединично.  Peace

Уф, ако знаете що неща изчетох току-що, ама почти нищо не разбрах.  Laughing За смрадликата и риванола ми е казвал мъжът ми (той работи във фирма за билки, но като електроинженер, т. е. може и да не е 100% прав).

Спящата, струва ми се, че бъркаш...  Rolling Eyes
Риванола е Ethacridine lactate

http://en.wikipedia.org/wiki/Ethacridine_lactate

Освен ако не се извлича от смрадлика, ама никъде не прочетох такова нещо  newsm78

# 1 721
  • Sofia
Стар, и моите спомени от МД са такива, ама душко, това се случваше първо само сутрин и вечер преди визитация, второ - а мерси, промивките при мен бях ливване с чайник над подлога и с един тампон мацване - никога не бях сигурна маже ли където трябва, нов ли е тампона и мноого внимавах да не докосна подлогата, това помня. На третия ден сутринта, учтиво отказах тази услуга  Laughing Та ако в ТК е различно още по-добре.

# 1 722
Аз така се извинявам, че нахлувам в темичката, ама да попитам. Обсъждате промивките гледам. При мен навремето в МД ни правеха акушерките промивки всяка сутрин и ни мажеха с йодасепт мисля. Сега да не би да се разчита ти сам да се промиваш?
И сега правят промивки, които са гадни и ако им кажеш, че сам се промиваш те оставят на мира- не им се занимава много много.

# 1 723
Аз мислех,че го правят само един път в реанимация newsm78 На нас ни правиха и то не промивка,а тоалет.След това си се миехме сами.А иначе при нормално раждане да правятвсеки ден промивка newsm78 Странно ми се вижда.Всяка жена би трябвало да може и сама.

# 1 724
  • София
В случая промивка=тоалет (преди 6 гг. в реанимация) - поливат ти с един чайник в/у подлога.  Peace Иначе за моженето при нормално раждане - родилката сигурно ще може, ама лично мене хамалогията за роднините зимата да разнасят отвари в полвинлитрови шишета от мин. вода ме вкарва в тъча. Аз си се миех с вода, като се вредих за вип направо с душа, дококлкото помня, а за двата дена в обща стая вече нямам спомен как точно го правех (май и аз с малко шише, ама направо с минералната вода newsm78 ; беше лятото, адска жега).

Общи условия

Активация на акаунт