Здравословно хранене за децата - 4

  • 41 054
  • 786
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 236
И аз от лютениците само Велика купувам.А ако не се изяде овреме и се заседи в хладилника (което рядко се случва) , мухлясва.

# 196
  • Мнения: 11
Страшна си Мег! Големия ми син хич не е по месото и ще пробвам някой от твоите предложения през уикенда Simple Smile  Hug

# 197
  • Мнения: 53
Всъщност от цялата гама кетчупи и сосове на Хайнц само един е читав, всички други имат гадории. просто трябва повечко четене докато го откриете. На Бондюел внещата са читави. Мисля че на техния сяйт бях чела, че декларират че нямат ГМО продукти

# 198
  • Мнения: 17
Да похваля от миксовете подправки сухия микс на Mercury Foods,100%натурален продукт е и много хубаво овкусява ястията Peace

# 199
  • Мнения: 3 869
Този на Меркюри наистина е добър (и скъп, но си заслужава)! В Карфур има богат избор от изсушени подправки и зеленчуци, единсвеното миксовете за месо там имт сол и някой овкусител, но мен те така или иначе не ме влекат...

# 200
  • Мнения: 3 178
лютеница "Петел" също е без консерванти и т.н.,но има захар. Хубава е де, на вкус. Доматено пюре Олинеза има едно,чисто.

# 201
  • Мнения: 17
Palirria Едро смяна Добруджанска лютеница-няма консерванти и на мен ми е много вкусна Simple Smile

# 202
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Бих искала да попитам, дали при прегарянето на неживотински продукти също се отделят  канцерогенни вещества?

# 203
  • Мнения: 1 732
Бих искала да попитам, дали при прегарянето на неживотински продукти също се отделят  канцерогенни вещества?
да. отделят се.

# 204
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Също и при прегарянето на хляб ли, препечените филийки вредни ли са?

# 205
  • Мнения: 1 732
Също и при прегарянето на хляб ли, препечените филийки вредни ли са?
да, колкото е по -прегоряло, толкова е по-токсично.

# 206
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Момичета, вижте на какво попаднах, търсейки информация за температурата на окисляване на олиото от гроздови семки: http://www.rense.com/general85/grapeseed.htm
Стастията е на английски, така че ще напиша на кратко най-важното: полу-истина е че олиото от гроздови семки е добро за пържене поради високата си точка на димност. Тя наистина е по-висока в сравнение с зехтина, например, но се пропуска фактът, че температурата на окисляване е много ниска, окисляването започва още при минимално загрявоане. Използваното за пържене масло от гроздови семена е рафинирано /за да издържа повече на рафтовете в магазините/, но всички полиненаситените мазнини /в това число соево, царевично/ стават канцерогенни при рафиниране, както поради веществата с които се тритират /авторът споменава "хексан"/, и заради използваната в процеса на рафиниране температура, която вече е окислила веднъж продукта. Авторът съветва никога да не се използват рафинирани полиненаситени масла!
Това е само половината от статията, недочетох до край, затова не мога да обобщя. 

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 01:18 от Mooimeiske

# 207
  • Мнения: 2 654
Е, това за препечените филийки ме разби!

А толкова обичаме препечен хляб бонус със зехтин! Сигурни ли сте?? Peace

# 208
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Не говорим за препечен, а за прегорял хляб...нали така newsm78

# 209
  • Мнения: 2 654
Е, препеченият нали е вид прегорял? Peace

Общи условия

Активация на акаунт