Здравословно хранене за децата - 4

• 41 262
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
Стафиди, петмез от фурми, петмез от захарно цвекло, меласа, в крайни случаи мед и кафява захар.

# 721
  • София
  Някой пробвал ли е да суши плодове в дехидрататор? Ако става бих си купила.

# 722
  Някой пробвал ли е да суши плодове в дехидрататор? Ако става бих си купила.

Аз, става и съм доволна, даже две дебели книги с инструкции за сушене на какво ли не в дехидрататор съм си набавила  Crazy Но количествата са много малки. Примерно, на дехидрататор с пет тави се хващат някъде 7 ябълки; за подправки е още по не-ефективно, ако човек може да си вземе само сушени зеленчуци и подправки от голяма сушилня (не казвам промишлена, защото те не са промишлени, просто са в пъти по-големи от дехидрататора и сушат много по-големи количества накуп).

По-скоро за крекери и одобни ми е полезен, защото тях няма откъде да взема готови...

# 723
  • София
 Меги, знаеш ли къде има такива сушилни?

# 724
Моята е от Метро (май повече от година вече я имаме...), не е кой-знае-какво качество но за цената си от 56 лв. е просто чудесна!
Мисля, че там е мястото да проверява човек от време на време.
В Амазон има много качествени и класически модели, но цените им барабар доставката стават златни...

# 725
  • София
  Неее, имах впредвид тези големите, за които пишеш. Simple Smile

Гледахте ли "На кафе"? Съдържанието на нитрати в био продуктите по-голямо от свободно продаващите се. #2gunfire Хванах се за главата! А аз си мисля, че си пазя децата....

# 726
Големите сушилни са по села и крайградки зони - това е малък бизнес. Но тяхното произвоство го има почти навсякъде - сушени зеленчицу и подправки без други добавки.
Гаратнтиран произход предлага един производител, с който работи д-р Гайдурков и съответно от неговия кабинет могат да се купят зеленчуците.
Аз съм доволна от намиращото се в Карфур.

Био-зеленчуците на се обработват с изкуствени торове, които са основната причина за високото нитратно съдържание. Или не са био, или лабораторните проби са малко стъкмистика.

# 727
Био-зеленчуците на се обработват с изкуствени торове, които са основната причина за високото нитратно съдържание. ...

Високо съдържание на нитрати може да се получи и от прекаляване с естествени торове.  Wink

# 728
А защо избягвате да подслаждате с мед, понеже от прочетените мнения общо взето не го използвате за тази цел?

# 729
ако изобщо нещо изисква подслаждане,аз именно мед ползвам/от всико останало,само на меда ,дето купувам му знам произхода  Peace/

# 730
Ами аз главно с мед подслаждам, но мисля, че така пак се изгражда вкус към сладичкото /аз съм патологичен случай Blush/ и поне не искам дъщеря ми да свиква отсега със сладкото и после все сладичко да търси, затова където мога го замествам със стафиди, фурми, банани Peace

# 731
 Галче ,не си само ти  Mr. Green
в градината треперят като ме видят  Laughing ,и дават подробен отчет всеки ден  hahaha ,че съм предупредила всичко живо,че не давам нито захар,нито шоколад!
/тук се носи всичко,внася се каквото искаш в градината,а са и „широки сърца и отворени ръце“,та има на лесен достъп на децата в залата за хранене както плодове в панери,така и сладкиши,донесени от майки и баби,така и всякакви бисквити и торти/,а и 104 деца са +персонала-всички празнуват рождени дни  заедно  ooooh!

# 732
  • София (Възраждане)
Спирулина как може да се дава на дете?

# 733
  • Sofia
Има дъълга тема за предаването На кафе и въпросния тест на зеленчуци с високо нитратно съдържание.
Май тук хич не сме наясно що е то нитрАти и нитрИти и от какво се получават.

# 734
  • София
  Нитрати са съединенията, които се образуват в растението под влияние на азотни торове. А нитрити се образуват когото тези нитрати постъпят в подходяща, топла среда /стомаха/или просто когато са на топло.

Общи условия

Активация на акаунт