АВГУСТинчета № 3

• 36 479
  • 748
  •   2
Отговори
# 465
  • София
Привет и от нас  bouquet
На нас не ни биха ваксините,защото нямаме 5кг  Confused(взех да ги сънувам вече тези килограми,злояди сме и това е).Направо се депресирам,имам чувството,че само моето дете наддава толкова малко,а е здрава и жизнена...
На Габи ръцете и са нон стоп в устата,купих и такава джаджа за чесане на венците-прекарва си пръстчетата през дупката и и пак ги лапа,вместо да лапне нея....
Мацки я кажете,давате ли на бебоците да гледат ТВ и някой знае ли от кой месец може да гледат,защото на нас определено ни е интересно и аз някой път я оставям а 10мин до като си свърша нещо,че иска постоянно внимание и аз нещо не смогвам с домакинската работа...и изобщо с какво занимавате бебоците,че аз нещо се изчерпах много бързо,а времето тук вече не е за дълги разходки...
П.С.Бебчовците от фитнеса мнооооого сладки HugТук не знам дали има такива развлечения...
Лек ден на всички  bouquet
Аз определено не давам да се гледа никаква телевизия - да се слуша да, но не и да се гледа. Не знам дали знаете но много американски учени свързват точно гледането на телевизия от бебетата с по нататъшно развиване на аутизъм, затова за да ми е мирна главата ще пропусна. Иначе много го влече спор няма, все натам си извърта главата, но винаги го слагам така че да не вижда телевизора. Абе незнам колко е вярно и колко не ама нали знаете страх лозе пази.

# 466
Цитат
Абе незнам колко е вярно и колко не ама нали знаете страх лозе пази
Ммм дааа,напълно си права.Това за аутизма не го бях чувала newsm78.Еее,никаква телевизия!!Благодаря за инфото Hug

# 467
  • София
Цитат
Абе незнам колко е вярно и колко не ама нали знаете страх лозе пази
Ммм дааа,напълно си права.Това за аутизма не го бях чувала newsm78.Еее,никаква телевизия!!Благодаря за инфото Hug

Това не е ли генетично заложено заболяване  newsm78?Малко пресилено ми се струва да се причинява от ТВ.

# 468
Здравейте,сладурки!
И аз скоро не съм писала,но ви попрочитам чат-пат.Добре сме като цяло с нормалните грижи,но щом сме здравички всичко си е ОК.И на мен времето не винаги ми стига,малката все така си яде бавно,ама доста бавно.В началото ме дразнеше това,но сега дори се радвам на тези мигове,защото си почивам и гледам нещо по ТВ или на компа.Е домакинската работа малко остава на втори план,но пък малката е по-важна.Засега се кърмим.Не наддава толкова много,но пък всички и лекарката казват,че си е добре.Проблемите със запека като че ли поотшумяха пу-пу,рядко ще се случи да прескочи някой ден.Иначе гука,усмивки раздава,но когато тя си науми и е много сладка.Понякога и саминка си се занимава и си хваща едната дрънкалка,която и стои на леглото.Друг път иска някой да я занимава.Нормалните нещица за бебешоската и възраст.По корем май трябва по-честичко да я слагам,понякога забравям... Embarassed Иначе е много забавна как си вири дупето,дига краката и главата опитва да повдига.Е някога се уморява бързо бързо или изобщо я домързява да я държи.Много се разписах Simple Smile Да оставя ред за друг път Simple Smile
Страшно много ви се радвам Либи!Толкова успехи,нямам думи!
Мими Вичева,благодаря ти за подтика към "непишещите"!  Hug Hug Hug
Много поздрави на всички ви,прегръдки и честито на всички наскоро празнували!    bouquet
П.С.За аутизма се правят толкова много предположения,че ако тръгне на всяко да се вярва....Не мога да свържа гледането на ТВ с това състояние.Но пък всеки си преценя.Дано да го няма при никое от дечицата ни,че е доста трудно.

# 469
Някой беше писал за спането заедно. При нас положението е като при повечето от вас. Имаме си детско креватче и макар да  се бях зарекла да спи още в началото в него, не стана така. Всяка вечер спим тримата заедно, като моя яко го посбутвам и как още не е паднал от леглото незнам. Общото спане се наложи, защото като заспива бебчо много шава и съответно сам се разбужда.  Та докато заспи му държа ръчичките да не мърдат много много. Освен това все си изтърва биберона, а без него не заспива. И като го изтърве съответно почва да го търси. Та ако е в своето креватче ще ми се налага доста често да ставам, както беше в самото начало-тъкмо легна и хоп трябва да стана.
По отношение на телевизора,това за аутизма не ми се вярва. Все пак и бебетата са хора като нас и досега ние отдавна да се бяхме разболяли. Оставям го да си гледа ако иска. Едва ли нещо ще му стане като се втренчи в телевизора за 10 секунди. Купих вчера една дрънкалка, ама още не й обръща много внимание, пък и още май не се е научил да хваща предмети с ръце. Напоследък обаче забелязвам, че нарочно си плюе биберона, за да си налапа ръцете и тогава почва едно голямо смучене...
 #Crazy
Либи що не пробваш с гармастан. Според свекърва ми, която е фармацевт, това е най -доброто ле карство за разранени зърна.

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 23:25 от Bebo_82

# 470
  • София
Не мога да свържа гледането на ТВ с това състояние.Но пък всеки си преценя.Дано да го няма при никое от дечицата ни,че е доста трудно.
Ами психолозите го обясняват с това че детето гледа телевизора но не получава насреща никаква емоция от него, а аутизма е точно това - неспособността на човек да изразява емоции (незнам дали точно го обясних). Други учени пък в САЩ направили изследване което показало че след 1979г когато в САЩ навлиза кабелната тв многократно се е увеличил броя на заболелите от аутизъм деца, както и това че в държави където тв е лукс аутизма се среща много по рядко. Истина е че това са само предположения и никой не може да каже 100% какво причинява аутизма, но досега също така никой не е доказал връзката между аутизма и ваксините, но това не пречи на много родители да се откажат от ваксиниране на детето. Така че ако мога да предпазя детето си по някакъв начин 100% бих го направила. А и не смятам че НЕгледането на телевизия е голям пропуск. Но това всеки сам си решава. Аз за себе си съм решила така, също както hrisinda е решила да не слага ваксините - интелигентни хора сме, образовани и всеки е способен сам да реши. На мен лично не ми стиска на не сложа ваксините, затова ако мога поне малко да го предпазя и да премахна един фактор, ще ми е по спокойно.

# 471
  • София
По отношение на телевизора,това за аутизма не ми се вярва. Все пак и бебетата са хора като нас и досега ние отдавна да се бяхме разболяли.
Има огромна разлика между бебетата и възрастните. Възрастните имат развито абстрактно мислене т.е те знаят че зад вратата може да се крие някой, знаят че това на телевизора са само картинки, докато при бебетата не е така. Абстрактното мислене се развива много по късно и когато бебето се радва на телевизора и изразява емоцията си към него или към това което вижда телевизора няма как да му отвърне (както би направила мама например) и това обърква бебетата и може да ги разстрои. Това е поне което съм чела. И още нещо, доколкото знам аутизъм не може да развие в напреднала възраст, това е болест което се появява в детска възраст, така че няма как ние да се "разболеем".

Не искам по никакъв начин поста ми да звучи грубо или нападателно, ако е така искам да се извиня предварително. Това което написах е защото на мен всичко това за телевизията ми звучи много логично дори, та така - без телевизия  Naughty

# 472
Благодаря ви милички.  Hug
За сега се мажа с лансинох и май има ефект. Преди малко беше голяма борба, като е изгладняла явно по-трудно стават нещата и яде с шишето, но нищо де, имаме голям напредък. Може пък да се получи, знам ли.

Лунен сън - къде се загуби, миличка Simple Smile Малката буба явно ти изяжда всичкото време  baby_neutral Пиши чат-пат Simple Smile
Аз като гледам май имам много кротко бебе, защото ми стига времето за всичко - и за игри и гуши, и за нета, а даже и успявам да работя  Crazy Но мъжа ми страшно много ми помага и с бебето, и с домакинството, та не мога да се оплача.

За телевизията - аз също не давам да гледа телевизията и не толкова заради аутизъм (също съм чела подобно нещо, но не ми звучи съвсем убедително). Не давам заради очичките. Мисля, че е прекалено вредно излъчването за това все още недоразвито зрение, а да не говорим, че като цяло сме в рискова група. Иначе и тя се заглежда, особено я хващам, че проявява голям интерес към кой е по, по най.  Joy

Колкото до аутизма и ваксините - не знам какво е доказано и какво не, но гледах един филм "Ваксиниране в тъмното", в който родители разказват как децата им буквално за няколко дни (а понякога и по-малко) след ваксина вече не са същите деца. От усмихващи се, весели, общителни, говорещи деца стават..... Абе чудо. Аз не знам вече на какво и кого да вярвам  Crossing Arms ooooh!
Истината е, че ужасно ме е страх.

Мишле - честно казано на мен очетата ми изглеждат ок, но все пак една консултация няма да навреди.  Hug

# 473
аз избягвам да гледа тв заради излъчването и страх от понататъчни проблеми с очите.. на мен от тази бременност диоптрите ми станаха - 10 и -8.. и въпреки че казват че не е наследствено късогледството много ме е страх..
Благодаря на всички , поздравили ме за рожденния ден Simple Smile да ви се връщат тройно пожеланията:)
Тези дни съм постоянно навън , че беше мноого топличко Simple Smile
Либи , на по-по-най и аз още много се кефя , не го изпускам всяка събота, а малкия се учи на песни и стихове.. Simple Smile
Целувки  Hug

# 474
Здравейте мами,

моето августинче, което се очакваше да е юлче, все пак не само си дочака термина, но и го подмина с 3 дни. Wink Още от началото ви следя и не мога да се стърпя да поздравя Либи, която за мен е една много, много силна жена и страхотна майка! Hug Много се радвам, че малката маймунка вече хапва от мама и дано да продължи, за да е по-лесно и приятно и за двете. Hug

Слънчев ден и целувки на бебчовците! Hug

# 475
Здрвейте и от мен Simple Smile
май и аз спадам към непишещите мами, ноооо честно казано имам време колкото да прочета какво пишете и се изнасям навън на разходка. Обожаваме количката заспиваме веднага в нея инак мрън мрън мрън. Моя Павел също обича да се зазяпва към телевизора, нопоследък го хващам че гледа и играчките ама още само с бегъл интерес. Станал е едно малко слонче и вече ми тежи, особено като се къпим. и аз съм упорита и се кърмим ,но все още се дохранваме.
Лек и слънчев ден от мен

# 476
  • София
Може ли да помоля мамите, които липсват на първа страничка да пишат august2010 на лични за да ги добавя? Simple Smile МОже и на мен ама кутията ми май е пълна, така че пишете на общия акаунт:
бебе Х (кг, см, роден на...) на мама Y от гр. Z (термин ....)
Мерси и ще ви добавя възможно най скоро
Добре дошли на всички нови мами   bouquet
AndyB къде се изгуби? Дай инфо да те добавя

# 477
Здравейте, аз съм от "загубените" мами - не пиша поради липса на време, извинете ме. Моята бебка е добре, но мама... от вчера сецната в кръста, представете си какъв е купон. Пия, мажа разни неща, но ползата е съмнителна според мен. Днес ще ходя на масаж, дано помогне.

Относно колената, моите ми минаха, след като свалих 5 кг. Но доколкото схващам, килограмите изобщо не са фактор при някои от вас с проблемни колена, така че явно е по друга причина.

И освен загубена, съм и от РУСЕ, моля, не ме забравяйте, ако тръгнете на разходка по бебешки.

Относно телевизията, беболина иска да гледа и аз й давам в умерени количества. Казаното от Ади за тези изследвания ми звучи съвсем логично, но пък като се замисля - ами че те и играчките не отговарят на емоцията на децата... Затова се опитвам да намеря средно положение. Телевизия да - но по малко. Защото пък така се учи да се съсредоточава върху нещо, а и това е полза, според мен.

Последните дни нещо започна да не си изяжда АМ и аз реших, че може да е дошъл моментът от 6 да минем на 5 хранения. Само се притеснявам да не постигна обратен ефект - и единственият резултат да е, че ще й разваля вече прекрасно установения режим на хранене. Стискайте палци да успея.

Много прегръдки от мен на всички!

# 478
Може ли да помоля мамите, които липсват на първа страничка да пишат august2010 на лични за да ги добавя? Simple Smile МОже и на мен ама кутията ми май е пълна, така че пишете на общия акаунт:
Охххх,аз ли нещо не разбрах,не намерих поребител august2010 ...Писах на август2010,ама не знам на него ли трябваше или....  newsm78

# 479
  • София
Охххх,аз ли нещо не разбрах,не намерих поребител august2010 ...Писах на август2010,ама не знам на него ли трябваше или....  newsm78

Правилно си разбрала.Това е"потребителя" от първа страница,първи пост.

Общи условия

Активация на акаунт