Вчера привечер лявата ми гърда се втвърди и получих запушване. Веднага започнах с горещите компреси и тъй като Ема не пожела да засуче, с помпата изцедих само 40г. Направих по един компрес с извара и лайка и зелево листо а след това на няколко пъти налагах гърдата със спирт и риванол. Цялата нощ кърмих през около два часа и половина. Резултатът сутринта беше, че гърдата ми поомекна, но все още беше болезнена и напипвах две бучки - едната при ареолата, а другата отстрани на гърдата Забелязах също, че се беше появил блистер върху зърното. По спомен от статията, която беше пуснала Айла се сетих, че мога да го отстраня с игличка. Прободох го няколко пъти и дадох на Ема да суче. И двете бучки се разнесоха, но все още има една мъничка бяла точица на зърното. Цял ден гърдата ми е мека, но болезнена. Кърмих отново начесто, за да избегна ново запушване, но забелязвам, че кърмата в тази гърда значително е намаляла. Също така, Ема се ядосва, защото не потича веднага млякото както беше преди и трябва да дърпа по-силно. Докато суче правя компресия, но кърмата бързо свършва и тя недоволства.
Въпросът ми е, как да увелича лактацията като се има предвид, че правя всичко възможно - слагам бебето често на гърда и винаги предлагам първо засегнатата. Пропуснах да кажа, че за денонощието съм изпила 6 таблетки лецитин.
Предварително благодаря за отговора!

Тази жена деца не е ли гледала?
. на 18 сме а преглед и ваксина ,щ се опитам да изчакам до тогава,като ще пробвам след мазане да разресвам както казвате,а не да оставям ей така.