Отговори
# 390
gargamela: дано да му харесат. Имаше доста сложни модели, но скъпи. Аз исках да взема за у нас един комплект с някоя наша или световна забележителност, но нямаше. А и, предполагам че ще бъдат доста сложни.

# 391
Предварително се извинявам,но тъй като дъщерята е в 5 клас реших тук да задам моя въпрос.От тази учебна година в училище пишат върху бяла дъска.Три пъти в седмицата момичетата остават след часовете да почистват допълнително дъската с мокри кърпички/специалната гъба явно не се справя добре/.Въпросът ми е дали знаете някакъв препарат,с който чистенето да става по-лесно-спрей за прозорци,мазни петна или нещо от този род.Писна ми да закъснява и да си губи времето с глупости.Вярно,трудът възпитава,но това тяхното е упражнение за малоумни.Децата се чувстват наказани за нещо,за което нямат вина.Та след като ме посъветвате,ще купя необходимите материали и лели,госпожи и др. да си чистят дъската сами. Simple Smile

# 392
  • 1st floor
У нас имаме бяла дъска и гъбата наистина се захабява бързо и замазва...гледам, че й щерката я бърше с мокри кърпички и става лесно и бързо...какво точно те притеснява newsm78

# 393
eli m: някъде из хипермаркетите съм виждала препарат - за почистване на бяла дъска точно. но кой ли беше магазина? Някой от тези четири ще са: Аико, Практикер, Баумакс, Практис. Ако намеря ще пиша.
Но защо само момичетата остават ?

# 394
И аз това искам да попитам - защо само момичетата?
Иначе няма нищо лошо да се грижат учениците за инвентара в училището и не виждам защо да го възприемат като наказание.

# 395
Да разведрим отново темата:
Наближава рождения ни ден и ми се иска тази година да го празнуваме - нов клас, нови деца, и аз да ги видя Party
Та моля да споделите къде и как празнуват петокласниците. Вече мина времето на клоуните как минават рождените дни? Момичетата мислят за момчета, момчетата - за играчки. Къде да се срещнем  за купона?

# 396
Голд, от личен опит не мога да съм полезна, защото сме в средата на лятото и обикновенно празнуваме по почивки, при нашите или ако сме в София - само с няколко дечица.
Ходи доста често на РД на другарчетата си и празнуват различно - парти клубове, театър Ариал, пицария - /пица, сокове, десерт от там или майките носят торта/ МакДоналдс, кино и почерпка в мола. А, може и боулинг -ние не сме ходили. Това е било досега.

# 397
Миналата година, по същите съображения - смятам ги големи за клоуни и детски парти-центрове - изпаднах в чуденка и аз. От самите деца знам, че най-много им харесва да го правят по къщите на приятелчетата си и сами да се забавляват, но засега все пак не сме го правили вкъщи, най-вече защото сме далече. Та миналата година ги събрах в един от моловете (сити-центъра) на стената за катерене. Е, голямо катерене падна, докато ние с родителите ги чакахме и се черпихме в  пицарията на същия етаж, където притичваха и децата да си починат от скалните упражнения. Много им хареса.  

# 398
Напоследък и моята дъщеря проявява желание да празнува вкъщи рождения си ден. Една нейна приятелка например покани две-три момичета на пижамено парти с приспиване. Друг вариант е хубав филм и почерпка в някой от моловете.

# 399
И аз не мога да бъда полезна за чрд-то.......И при нас е лятото и щерката много страда от този факт.......А и плюс това все се пада да е в Добрич по това време, а там няма приятели.....Т.е. има деца, с които си играе, но не е както тук....И все пак си покани 4 дечица в една пицария - ядоха, играха, приказваха си......Хубаво се получи......Писахме покани, имаше вълнения, но аз всяка година се чувствам ужасно на рожденния и ден......Защото тя иска да бъде с приятелките от класа, все за тях приказва, а на практика не може да се осъществи.......Затова гледам на този ден максимално да я зарадвам, че да компенсирам поне малко несбъднатите мечти.....За тази година, която идва, обаче категирично ми е казала,че не иска на рожденния си ден да е в Добрич и щяла още през учебно време да покани приятелките си на рожденния си ден - да го имали предвид......

Та....най-важното е да бъде рожденника с децата, които той иска, на място, където му е приятно....А аз усещам,че като порасват май и варианта в къщи не е лош.....Особено пък ако няма и никой в къщи........

# 400
  • 1st floor
И аз съм "За!" за вкъщи! Като че ли по-добре си прекарват...

# 401
Уф, сега сядам и ви изчитам с интерес. Като ви чета все едно чувам собствения си глас. Толкова е приятно.
Цецо се обади - класната минала " без грешка"  Laughing
Имали са две задачи от движение, няколко израза с "х" и няколко с дроби. Това, че не се е затруднил не изключва техническите грешки на които е цар.
По повод подаръците - при мен е малко сложно и едва ли мога да дам съвет, защото моите са винаги комплект по рожденни дни и аз се съобразявам с това, че е от името на две деца. Но принципа ми на подаряване винаги е бил - подарявай щедро и от сърце. Избирам неща които ми харесват, независимо от цената. Ако се озоря съм готова да поискам от колега назаем, но да взема това което ми е влязло в окото. После мога да го " изгладувам" дето се вика, ама ми е ужасно голям кеф да подарявам хубави неща.
Снощи ме сюрпризираха с рожден ден с събота на момиче от класа на големия. Естествено, по пътища неведоми с покана се е снабдил и малкия дзвяр. Таткото се опита да разбере защо се случва все така, но беше бързо отрязан - ти какво, предпочиташ мен да не ме канят ли??? - съчетано с тъжна муцунка. Е, няма как - ще се купува подарък за момиче ( още по-голям кеф, защото аз съм с момчета и купуването на женски подаръци ми е страст.

# 402
  • София-България, Израел - където си поискам
Предварително се извинявам,но тъй като дъщерята е в 5 клас реших тук да задам моя въпрос.От тази учебна година в училище пишат върху бяла дъска.Три пъти в седмицата момичетата остават след часовете да почистват допълнително дъската с мокри кърпички/специалната гъба явно не се справя добре/.Въпросът ми е дали знаете някакъв препарат,с който чистенето да става по-лесно-спрей за прозорци,мазни петна или нещо от този род.Писна ми да закъснява и да си губи времето с глупости.Вярно,трудът възпитава,но това тяхното е упражнение за малоумни.Децата се чувстват наказани за нещо,за което нямат вина.Та след като ме посъветвате,ще купя необходимите материали и лели,госпожи и др. да си чистят дъската сами. Simple Smile
в Кауфланд има комплект от няколко маркера, гъба и едно шишенце с препарат Peace (не беше скъпо 5-6 лв.)

Добре дошла и на новата майка на петокласник  bouquet
по-късно ще се включа за по-дълго,че сега имам работа Laughing.

# 403
Благодаря Ви за бързите отговори.Щом има специални препарати за бяла дъска,ще се обикаля по хипермаркетите.На въпроса-момчетата трият цокъла на стените,тъй като е по-голяма вероятността те да са го изцапали.Относно рожд.ден от опит знам/батко в 12 клас/-пица,боулинг,кино.Приятна вечер.

# 404
  • София и там където не се пуши
За почистване на бяла дъска - лакочистител (за нокти) .

Общи условия

Активация на акаунт