Юлски смешко тук ми се кокори...и през смях - аха да проговори

• 25 815
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Опитвам се да се ориентирам в света на многократните пелени, но то много сложно, бе хора  ooooh! С джоб, без джоб, с подложка или без...УЖАС  Shocked За количките изчетох един куп инфо, ама почна да ми писва да съм спец по всичко. Я дайте мнение кое ви е било удобно и практично за употреба  Peace

цветулке, аз пък за да не се ориентирам, си карам на еднократни памперсчета!  Laughing

за раздаването на усмивки, мисля че Тодор се усмихва все още на всички; очаквам обаче след някой друг месец да спре или поне така пише в една книга - че към 6-7 месец бебето вече осъзнава, че мама и татко ще се грижат най-добре за него, и за това плаче, когато друг го вземе; ще видим дали ще бъде така

за наддаването, Тодор качи първите два месеца 1500 гр, трети месец 1000 гр; сега в петък сме на ДК и ще видим, но не очаквам по-малко от 500-600 гр

за обръщането, Тодор все още не се обръща никак; и слава Богу, че иначе ще го намеря някой ден тупнал на земята, о ужас

за следващата софийска среща, девойки, не може ли в борисовата градина; много сложно паркирането около градската градинка

# 601
  • IT
Вижте на какво попаднах

http://www.kurmene.bg/index.php?p=2

обаче цените са  Shocked
-аз го пих това имаше някакъв ефект, но не това което очаквах.. Сега пия коприва, анасон, резене и кимион. Чакам една приятелка да ми донесе от Щатите едни неща за увеличаване на кърмата, които Клер ми препоръча. От инфузията от коприва определено ми потича кърма, обаче това е такава гадост. Моето дете през деня не иска да суче и се гърчи и реве и затова цедя и му давам от шише.

cvetulka аз съм доволна за момента от тези джоб и all in one-имам 2 джоб с по две подплънки, една всичко в едно и три бамбукови върху които се слагат и непромокаеми гащи. Тези бамбуковите не ги ползвам активно, мисля лятото. Днес му сложих към 10:30 такава джоб и изкара с нея до към 13-когато се прибрахме от разходката. Кожата му беше добре, утре ще видя и тази всичко в едно и докрая на месеца мисля да се заредя с още бройки. Искам да сведа използването на еднократни пелени до минимум.

# 602
алекса,и ние така:) тази седмица памперсите ни се броят на пръстите на едната ръка.мисля,че само 4 употребихме,иначе на многократните:) не е толкова зле,но само да намеря по-финни горни гащи.

# 603
  • София по рождение
Вижте на какво попаднах

http://www.kurmene.bg/index.php?p=2

обаче цените са  Shocked
-аз го пих това имаше някакъв ефект, но не това което очаквах.. Сега пия коприва, анасон, резене и кимион. Чакам една приятелка да ми донесе от Щатите едни неща за увеличаване на кърмата, които Клер ми препоръча. От инфузията от коприва определено ми потича кърма, обаче това е такава гадост. Моето дете през деня не иска да суче и се гърчи и реве и затова цедя и му давам от шише.

Абе защо не си купите направо коластра на Аква Сорс?! Те имат продукти и за предпазване от грип и за засилване на имунната система. Давала съм на големия Мартин в шишето "зелена енергия", защото не беше кърмен, а беше зимно бебе.

За срещата: Тея, мисля, че в градинката на СУ няма да ни е удобно. Там има няколко пейки и са пълни със студенти. Малко кофти...

# 604
ДУ

Габи също много се усмихва - на мен всеки път като я погледна, а на непознати като й се усмихнат и почнат да й говорят. Много се радвам, че още е така, че да могат роднините да я видят, пък тях не ги вижда постоянно.
Иначе и аз знам че към 6ти месец може да почнат да се страхуват и реват от непознати, или поне да не искат да ги гушкат.

За кърмата освен чай с анасон и копър пия и инфузия от малинови листа. Също много ми помага бирената мая (под формата на безалкохолна бира  Mr. Green), домати и червен лук. Взела съм си също коприва и червена детелина, но още не съм ги пробвала. Копривата съм я пила доста за пречистване на организма - навремето ми беше изчезнало акнето след десетина дни чай от коприва

# 605
Добро утро,мили майчета!
Минавам да Ви БЛАГОДАРЯ от цялото си сърце и душа за прекрасните пожелания!
Трогната съм от вашето внимание!Прегръщам всяка една от вас и целувка нежна за малките Ви съкровища!
Бог да пази и закриля всички дечица!

# 606
elisalou,радвам се,че се отби при нас за малко.  Hug
Ще ти пратя на лични нещо много ценно за ситуацията.  Heart Eyes

# 607
Здравейте, момичета!
Тия дни имаме малко гости и нямам много време да чета,а пък и това готино време.Прочетох ви по диагонал и само искаха да вметна.
pucisim- ние също не качваме много.Като направи 3 месеца и малко де,качихме 300 грама "само", но и нашата педиатърка каза,че щом детето изглежда добре няма нужда от добавки.Още повече и ваксините затормозяват организма и той хаби много енергия за да се пребори и е нормално да качи по-малко. Ако бебето не реве от гад според мен няма нужда да даваш АМ.  Peace
По-късно ще чета по-средоточено.Айде лек ден от нас.

# 608
Така е, щом не реве от глад не бива да се тревожа, а току що научих, че щом бързо растат ноктите бебето се храни. Това за ваксините също е наистина предпоставка не бях се сетила. Щом има и след хранене 30, 40 значи стига. Определено се успокоих, мерси момичета. Просто баткото беше другата крайност, беше лаком и дундав. Какви крайности само. Simple Smile

# 609
  • Stavanger, Norway
Алекса, Маритка, благодаря за отзивите.Очаквам още кментари и занапред. Например за конкретни модели. Маритка беше споменала Бумджениъс (май така бяха), но ако има и други модели, които да ви харесват казвайте. Аз сигурно на другото майчинство ще се снабдя с някоя и друга бройка. И да питам - по-удобни  ли са на бебчо? Това памперсите ми се струват мнгоо неудобни, да не казвам малко груби  newsm78 Как стои въпроса с многократните?
За нашия проблем с храненията - снощи размразих едно контейнерче кърма. Алекси се нахрани обилно НО пак се събуди след час и половина  ooooh! Не знам защо така прави това дете. Цяла нощ се храни на час, час и половина. Хапва едната гърда и не иска повече. Да не би от радиатора да се изсушава въздуха и той да ожаднява  newsm78 Днес е при баба си и дядо си и казаха, че предишните 140мл вече не му стигат. Явно проблема е комплексен. Дано ми се увеличи млякото. Днес си купих сурови ядки, пия повече вода, тези дни хапвам и овесени ядки всеки ден...Ще взема да си направя и чай от копър и анасон  Mr. Green

# 610
цветулке,точно тези дето си разбрала ми харесват много! алекса каза,че също си е взела и тя е доволна уж.....ще кажа и за други,но аз май немисля да пробвам други щом като съм намерила вече оптималните (остава още от тях да купя),но имам и онези,дето не ми харесват чак толкова,но пък са био и ще ги ползвам искам-неискам:)

# 611
  • IT
ооо да, доволна съм, даЖЕ  на разходка му ги слагам.Памперса днес му изпусна 2 пъти. Аз слагам и едни такива еднократни на имсе вимсе като от хартия, които се разграждат в тоалетната

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 18:45 от allexa.7

# 612
Здравейте  Simple Smile Аз ви чета всеки ден, но не ми остава време да пиша, но и на вас ви е познато май  Mr. Green Ние сме с отит.Три дни ходим по доктори само ,докато най-накрая установиха,че има малкия отит.Реве детето,пищи аз си мисля ,че са колики,давам му да суче,пак почва да пищи....в чудо се видях.Сега сме на антибиотик и да чукна на д,ърво е по-добре и не плачка вече. За наддаването, не видях коя мама е писала  Embarassed ,че набързо преглеждах,но аз на тези кантарчета им нямам вяра.Като ходихме на консултацията на 3-я месец беше наддал само 500гр, а седмица след това ходихме само на контрол на теглото, защото повръща много и беше наддал 200гр.  Shocked Хубава вечер от мен.Мъжо ми излиза отпуска от вторник и ще бъда по-активна  Wink Мнооооооого усмивки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 613
Момичета да се включа набързо относно увеличаване на кърмата.Моята докторка ми препоръча "лактогонен чай"-продава се в билковите аптеки.Страхотене струва 5 лв и стига за повече около месец.А ефекта е поразителен.Аз си пия от самото начало от него и нямам никакъв проблем с количеството кърма.За момичетат от Бургас -има го в билковата аптека на Ботева(на ъгъла).Смес е от много билки-резене,копър,анасон и още чудеса и е много приятен за пиене.Успех!

# 614

Общи условия

Активация на акаунт