Юлски смешко тук ми се кокори...и през смях - аха да проговори

• 25 848
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
някой се интересуваше за бебефон - гледам този е намален в амазон, но не съм го ползвала и не зна дали е хубав, ако някой знае, може да даде мнение
http://www.amazon.de/gp/product/B000YS1YZ8/ref=s9_simh_co_p75_d0 … amp;pf_rd_i=typ01

Аз съм с такъв бебефон - подариха ни го приятели. Върши добра работа. Когато увелича звука на приемника максимално чувам как бебето прави балончета на сън  Heart Eyes Има и недостатък - понякога като гладя (не винаги) ютията го смущава. Но за парите си е супер

# 511
  • София
момичета, какво разбирате под болнични и под майчинство? аз обезщетението си го получавам съвсем редовно, например сега за октомври парите за първите 9 дена (щото болничният ми изтича на 14) ги получих в понеделник, на 1; аз не съм имала нито едно закъснение на парите

тея, много сте готини; блазя ти, че денис иска да стои в кенгуруто; аз много исках с тото да си ползваме нашето, но уви ... тодор реве все едно го дера жив; даже съм го пуснала за продажба в продавалника, явно няма да се ползва този уред; за сметка на това тодор иска вечно да е на ръце ....  #2gunfire

утре нали имаме среща към 1.30-2 в градската градинка?

# 512
  • IT
Здравейте и от нас,
днес купих нов модел многократни пелени, мисля че ще направя комплект от разнородни модели. Зависи как бебето се изхожда, но към 12-15 са мин. бройки.
Аз под болнични и майчинство разбирам болнични и майчинство Simple Smile. Това, което коментираме мисля че се води майчинство след 135-те дни болничен. Аз също си получих до 10.11 парите във вторник, но другите е мистерия кога ще дойдат.

# 513
angelv, magi_tr много ви благодаря!!! И на нас ни каза, че са стичащи се секрети. Нямаше нищо на гърдичките и гърлото не беше зачервено. Но като знам, че и други са били като нас се успокоих още повече. На нас ни каза спрей, проспан и калции. Аз му давах снощи и днес лайка - хареса му, чак за допълнително се оглежда.
Може ли някой да ми каже как приготвя лайката? Някои мами бяха писали, че дават. Той може да е жаден вече на тези години(месеци) и за това все да иска да яде.
Още не съм чела назад, но в това хубаво време ... иначе гледам за пелените сте се разприказвали - зарибих се и аз много. Събота и неделя може да отидем и ние да купим.

# 514
  • в 1001-та нощ
vtrendy - получаваш обезщетението за временна нетрудоспособност - болничните - а след като минат 135-те дни - става майчнство - още 275 дни до общо 410 - платено първата година от 45 дни преди термина

за второто говорим, болничните и аз поличавах редовно  Peace

# 515
Имам код за сайта на нои,мина почти месец откакто ми е изтекъл болничния и няма данни за подадени документи за майчинство,а съм ги подписала преди 2 месеца за майчинств,за бащинството по-бързо бяха обработени и изплатени.Дано преведат до края на годината,че от Декември оставаме на майчинство и болнични/днес оперираха мъжа ми/ baby_neutral
Юлка покашля по 3-4 пъти всяка сутрин,но после през деня не,дали може да е  от тези секрети?

# 516
  • в 1001-та нощ
мм, по-рано може друга декларация за друго да си попълвала, много си приличат

по-добре свирни на вашите ЧР или ТРЗ или както се водят, че може да са те пропуснали,като стой та гледай

нашите редовно нещо забравят, пропускат и напрво не ги е грижа, омръзна ми да ги преследвам, проверявам ...да си гледат работата

# 517
Stone2009, аз лайка правя като завирам водата, махам от котлона и слагам една супена лъжица лайка, запарвам така 1 час и прецеждам. Силвена не я пие, но и мажа лицето с нея от няколко дни.
Имам въпрос, който може да прозвучи глупаво на някой, но аз все пак ще попитам: добра идея ли е да излиза след ваксина? Утре ще ни бият първият Пентаксим и не ми се иска да изтървем хубавото време, но някъде май съм чувала, че е хубаво да не се излиза 2-3 дни  newsm78.

# 518
цветулке,казах по-напред,че много евтинко ги намирам.ето имам още 13 броя за 60 франка (незнам курса на франка-лев).абе за 100-ина фр ще имам над 20 броя примерно. обаче не съм много доволна от новите.

ще си постна тук директно каквото обясних в чужбинската бременлийска тема,че и там давам отзиви едновременно за пелените:)

отзивите са за още три марки пелени.три марки са,но един тип-памучни и от тези,дето им се слагат горни гащички.не ми харесват.те на практика са си като някогашните само,че модерно ошити и във формата на гащета.после пак ще дойда да ти покажа.ами ще ги ползвам,но ако се подсече,което мисля,че скоро ще стане и ще ги разкарам май.ще купя от другите още.
тези са за еко маниаци,защото наистина до дупето се допира само памук,а ако решиш и нез горни гащета,които са си найлонови на практика струва ми се ще е хептен еко и незапарващо,ама това само за лятото става...и пак трудно,защото на едно пишкане и е мокро и отвън.
дописвам! ето тези са едните http://www.babylife-shop.com/index2.html, другите http://www.lotties-heilbronn.de/product_info.php/info/p6_LOTTIES … oeschen-SOFT.html и третите немога да ги намеря,но са почти същите като вторите.и трите нещо не ме кефят,но явно това просто не е моят модел.ще видя какво ще правя.слагам му ги,но на всеки час трябва да се сменят гледам,че дори е и много да се държи по час.намокри му се вече бодито:(..хем има и непромокаеми гащета отгоре,ама те около крачето са подплатени с плат,за да не го допира найлона явно и този плат е мокър,а нямам повече непромокаеми:( май за тази вечер ще спра и ще продължим на еднократни,но мисля за нощес д аму сложа готината пелена за многократна с две платки и да видим колко ще издържи.той понякога нощем малко пишка...ама понякога яко тежи памперса,та ще видим.днеска даже навън го извеждах с многократните и даже го преобувах,а напиканите в едно пликче си слагах.исках да ги пробвам,а тия дни сме бая навън,че времето е много хубаво и......така:)

# 519
Да се разпиша и аз....
Днес ходихме на лекар, защото малчо започна много да плаче.
Оказа се възпаление на пишока, което не разбрах на какво се дължи. Боли го милото преди да се изпишка и много жално проплаква.
Ще мажем с едно кремче и за 5-6 дни трябва да мине.
Така че идеята за многократни пелени хич не е лоша.
Тия памперски кой знае какви химии са....

Иначе док. ми каза да не правя никакво захранване и да изчакам поне до 5 и половина месеца. Ако много искам да захранвам да давам плодово пюре, но по мнооооого мъничко.

# 520
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Имам въпрос, който може да прозвучи глупаво на някой, но аз все пак ще попитам: добра идея ли е да излиза след ваксина? Утре ще ни бият първият Пентаксим и не ми се иска да изтървем хубавото време, но някъде май съм чувала, че е хубаво да не се излиза 2-3 дни  newsm78.
И аз знам, че 2/3 дни трябва много да се внимава: да не се излиза и да се ограничат контактите с външни хора. Идеята е, че организма се бори срещу вкараните вируси и имунната система отслабва при което е много по-голяма вероятността да се зарази и разболее от сезонните грип, вирус или да пипне настинка. Някои дори не къпят бебоците след ваксина, за да не настинат. Аз нашия го къпя, но външни хора 3 дни не давам да го доближават, а за разходките ако е такова топло времето може и да излезем, но по за кратко. И ние утре сме на Пентаксим+Синфлорикс. Понеже педи е 2ра смяна от 1:30 ще се разходим преди обед към 11 и после на ваксина, а след това гоу хоум Simple Smile
Ние днес какви бяхме хаймани с Борката - излезнахме в 11 и се прибрахме в 5  Mr. Green  ходихме на гости на една приятелка с къща в центъра и двор (ама вътрешен!, не да гледа към прашните улици), ами то все едно не си в града - седнахме на шарена сянка под една слива и дъра-бъра, а Борката такъв сън му откърти на чист въздух.... преди това пък бяхме в парка...супер си изкарахме  Party

# 521
  • Пловдив
Здравейте, мами Simple Smile

Съжалявам, че така нахлувам в темата ви , но имам един въпрос. Понеже видях, че по напред в темата сте обсъждали чувалчето от агнешка кожа на Свобода АД, може ли някоя мама да ми каже как го пере, че и аз вчера си поръчах и сега съм в чуденка как да го изпера и дали изобщо да го пера ? newsm78

Мерси предварително за отговорите, може да ми пишете и на ЛС  Hug

# 522
http://july2010.snimka.bg/maternity/denis-na-teya.546525.21297908

Вижте моето момче каква алтернатива за чесане на зъби си намери хехехех

Много е сладък  Laughing

# 523
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
  вижте какво намерих : https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png  предпоследната снимка

# 524
  • IT
  вижте какво намерих : https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png  предпоследната снимка
ехе супер е, браво  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт