Юлски смешко тук ми се кокори...и през смях - аха да проговори

• 25 827
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Аз да попитам Алекса и Марита- как се процедира с нааканите многократни пелени  Embarassed? Само начурканите предполагам направо в пералнята, нали? Благодаря   bouquet

За кърма- аз си правя чай смес от копър, анасон и лайка - това май са основните съставки в повечето лактогонни чайове (извинявам се ако съм го споменавала и се повтарям).

# 616
има специални "салфетки" за подложка,които се мятат в толетната и в тях е акото.

# 617
  • IT
има специални "салфетки" за подложка,които се мятат в толетната и в тях е акото.
-точно Simple Smile аз ползвам тези http://www.bioslunceluna.com/shop/za-bebeto-i-mama/bio-peleni-mn … msevimse-bio.html

# 618
а аз тези http://www.coopathome.ch/b2c_coop/catalog/updateItems/%28xcm=coo … 1E10000000A0301CE  те са си накъсани като кърпичките в кутийки,ама ще провам и тези на рулата да видя кои са по-хубави:)...а и на други фирми.тези са от евтините варианти,ама аз самата съм начинаеща още със многократните пелени и не съм се ориентирала напълно.

# 619
Да попитам и аз нещо по-опитните. Незнам как са вашите хлапенца, ама моето от 2 седмици насам не иска да стои легнало. Особено, ако е в столчето за кола непрекъснато се надига и иска да сяда. Като я хвана за ръцете се изправя цялата до седнало положение и направо място не може да си намери. То е ясно, че и е рано да сяда, аз не бих и я пробвала сега, но пък като се надига сама не мога да я натискам надолу, нали   Wink ? Та как се справяте вие с този проблем?

# 620
siska_s и ние сме така от доста време,вече изобщо не иска да лежи все се надига ,няма значение къде е дали в количката,шезлонга или в кошарата все да сяда иска,и като се пробвам да я залъжа да легне се започва едно кривене чак до сериозен рев стигаме направо незнам какво да я правя,трябва все да я държим на ръце изправена че да е доволна ,неиска и да чуе за лежане.И се притеснявам че с това напъване все да се изправя може да си направи нещо,утре сме на месечната ни консултация и ще питам педито как да процедираме с този проблем

# 621
и ние сме по същия начин,но мисля този период се "премъчва" е така на ръце.няма какво да се направи.нито седят,нито лежат.....

# 622
Добро утро!
Ние прекархме един чудесен уикенд. Ходихме по разходки в гората, пикник, и Крис си прекара страхотно. Толкова много листа и дървета дето мърдат, чист въздух, слънце, абе чудесно беше.
Днес сме на консултация от 5 часа и ще ни бият поредния пентаксим и синфлорикс. Дано през нощта да нямаме проблеми.
За изправянето за сядане и ние сме така. Голямо напъване да се изправя, където и да го оставя. А от 2 дни вече откри и обръщането от гръб на корем и изпада в екстаз когато се обърне и се облегне на ръчички. Доволен от себе си.
Проблеми с кърмата нямаме. Храним се на 3-3,5 часа. Продължава да спи в неговото си легло и не мисля, че има намерение да се връща при нас. През нощта се буди или в 3 или в 4 да папка, а иначе последното му ядене е в 10-10,30. Абе напоследък се държи много добре, малко плаче, много се смее и то с глас, особено ако баща му му говори, заиграва се сам, превърна се в бебе мечта Simple Smile
Дано днес времето да е хубаво, че пак да отразим една разходка. Хубав и слънчев ден на всички!

# 623
Да попитам и аз нещо по-опитните. Незнам как са вашите хлапенца, ама моето от 2 седмици насам не иска да стои легнало. Особено, ако е в столчето за кола непрекъснато се надига и иска да сяда. Като я хвана за ръцете се изправя цялата до седнало положение и направо място не може да си намери. То е ясно, че и е рано да сяда, аз не бих и я пробвала сега, но пък като се надига сама не мога да я натискам надолу, нали   Wink ? Та как се справяте вие с този проблем?
   Оставям бебката да си упражнява коремни преси.  Laughing Peace
   Щом не може да се надигне сама,да тренира!  Wink

А от 2 дни вече откри и обръщането от гръб на корем и изпада в екстаз когато се обърне и се облегне на ръчички. Доволен от себе си.

Браво на бебока!  Hug
   И при нас обръщането е една от най-любимите занимавки!
   Но вече трябва сериозно да се внимава,къде се оставя бебето и дали не е опасно,ако се преобърне.Аз лично от известно време не оставям бебката сама на повивалника.  Peace

# 624
  • Stavanger, Norway
Добро утро!   bouquet
Алекси също се напъва и прави коремни преси. Също така като е на разходка иска да е на ръце и да гледа всичко. Понеже неможе да сяда, а в количката не вижда какво се случва около него, пак сме на ръце  Mr. Green
За спането - не си и помислям да го връщам в креватчето с това хранене на час, час и половина нощем. Аз и така спя малко, а иначе въобще няма да спя  ooooh!
За усмивките - докато се оплача и той започна да мята усмивки наляво и надясно. Естественонай-много се усмихва на мен  Heart Eyes На мама момчето си знае интереса още от сега  hahaha И да знаете колко е сладък като го приспивам вечер...Започва да се гушка в мен. Същото е и като се събуди през нощта - търкулва се по-близи1ко до мама и се нагушква като котенце  smile3541 lovekiss
И я да ви питам нещо за къпането. Сега гледах снимки на една позната и видях, че си къпят бебчо под душа  newsm78 Не е ли малко раничко, а те са даже августовче  Rolling Eyes И като казах къпане - на Алекси му се олющи кожата от маслото за масаж на Бочко  #Cussing out #2gunfire Вече се оправи и ще си караме на млеката за тяло на А-дерма или Саносан, които също са хубави, даже хидратират много добре  Peace

# 625
  • Stavanger, Norway
Стоунче, сега се сетих да ти пиша за проблема с ушичките (нали беше споменала, че и вашите са цепнати отзад). Точно преди почивката заведохме Алекси налекар, че вечерта си дърпаше ушенцето и пищеше  Cry Лекарката каза, че като е повръщал и се е задържало влага там и затова така са се възпалили. Изписа ни едно спрейче Джин Джира. Много добро нещо е  Peace Става за подсичане, ухапване от насекоми, възпаления разни. Не е с антибиотик, а е просто някаква медицинскакозметика. Ушенцата ни вече са ОК и сега пръскам само след баня, просто за да подсуши ако има някакво подсичане от през деня  Peace Пръскам и на подмишничките, че и те се бяха подсекли.

# 626
-точно Simple Smile аз ползвам тези http://www.bioslunceluna.com/shop/za-bebeto-i-mama/bio-peleni-mn … msevimse-bio.html

Благодаря, момичета   bouquet  bouquet! А микрофибърните подложки за кои пелени са- all-in-one за повече абсорбация или само за тип "джоб"? Извинявам се за спама на темата  Rolling Eyes.

# 627
Не се притеснявайте за изправянето, важното е вие да не им помагате и да не ги подпирате с въглавници за стоят седнали, след като успяват да се изправят сами не е проблем. Ради се изправя до седнало положение, задържа няколко секунди и после пада напред или назад(обикновено напред), но това не ме притезнява след като прави всичко сам.

# 628
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
За изправянето за сядане и ние сме така. Голямо напъване да се изправя, където и да го оставя. А от 2 дни вече откри и обръщането от гръб на корем и изпада в екстаз когато се обърне и се облегне на ръчички. Доволен от себе си.
Проблеми с кърмата нямаме. Храним се на 3-3,5 часа. Продължава да спи в неговото си легло и не мисля, че има намерение да се връща при нас. През нощта се буди или в 3 или в 4 да папка, а иначе последното му ядене е в 10-10,30. Абе напоследък се държи много добре, малко плаче, много се смее и то с глас, особено ако баща му му говори, заиграва се сам, превърна се в бебе мечта Simple Smile

Ооо и аз мога да се похваля с бебе-мечта  Heart Eyes  На тоя рев където беше първия месец, сега ми е такъв кротушко, смее се постоянно и на всичко - играчки, възглавнички, на дърветата в парка  Crazy Като види нещо интересно първо става сериозен, замислен и после почва един смях  Laughing Криви се само преди да го пусна в кошарата и то не е плач ами едно "мрън-мрън спи ми се" и после сам си заспива.

А за къпането под душа  ние вече втора вечер го къпем с коритото със стойката нали както си трябва обаче вместо да го поливаме му пускаме душа на по-лека струя.  Предварително затопляме банята и като го изкараме от коритото си го чакам с халатчето да го гушна. Не сме имали проблем за краткия ни опит  Party

И да не забравя да го похваля малкия герой - не само че се държа мъжки при слагането на ваксините ами и никакви реакции не показа - все едно не беше боцкан, а аз така се притеснявах, защото за първи път слагаме 2 наведнъж.

Да попитам мамите, които са кърмили по-дълго: връщат ли си килограмите когато спрат да кърмят? Вчера попаднах на подобно четиво и се зачудих?  newsm78 То вярно, че кърмата иска по 1000 калории дневно, но не искам като спра да кърмя живот и здраве догодина и да стана малко хипопотамче  Mr. Green  (малко защото съм ниска)

Хубав ден от нас  Hug

# 629

Да попитам мамите, които са кърмили по-дълго: връщат ли си килограмите когато спрат да кърмят? Вчера попаднах на подобно четиво и се зачудих?  newsm78 То вярно, че кърмата иска по 1000 калории дневно, но не искам като спра да кърмя живот и здраве догодина и да стана малко хипопотамче  Mr. Green  (малко защото съм ниска)

Възможно ли е да дадеш линк към четивото?  Simple Smile
    Относно килограмите мисля,че пр всяка жена е индивидуално.Някои се оплакват,че напълняват заради кърменето.Други,че напълняват,след като спрат.
    Аз лично мисля,че всичко се регулира с количеството(както и качеството) на храната,която поемаме,независимо кърмим или не.  Peace
    С баткото ,с помощта на добра организация на храенето,успях да отслабна много чувствително,докато кърмех.Обаче,след като ми се възстанови цикъла (а продължавах да кърмя) забелязах ,че ми е по-трудно да се контролирам в хапването.
    Но пак всичко опираше в това :хапвам ли повече -пълнея,ям по-малко - слабея.
    И така. Това е моят опит.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт