Училище със засилено изучаване на математика

• 5 507
  • 20
  •   1
Отговори
Следващата година синът ми ще бъде в първи клас и ми се иска да го запиша в училище, където се набляга на математиката или имат паралелка с усилено изучаване. Някой дали има впечатления от такова училище, става въпрос за София.

# 1
  • у дома
Пиши за кой район ти трябва,защото за София разстоянията са от значение.
Иначе в 125 има кръжок по математика,но мисля,че е от втори клас нагоре,но децата от това училище се представят доста добре на състезания.Същото важи и за 107-мо.

# 2
Дечурлигата са в 5 у-ще "Иван Ваов" София. Всеки ден учат математика. Много съм доволна. Дано да успеете в правилния избор.

# 3
# 4
В първи клас на децата им е доста тежко, особено в първите месеци, независимо колко са подготвени, независимо дали могат да четат или не, дали могат да смятат или не. Засилено изучаване на математика в София и в страната има в няколко добре известни училища, но доколкото знам - в никое от тях в първи клас математиката не е изведена на предна линия. И слава богу...

Ако все пак много държите на добра математическа подготовка още от първи клас, вижте резултатите от математическите състезания за деца 2-4 клас. Ако сте от София и гледате резултатите, трябва да имате предвид, че в 3-ти и 4-ти клас много от най-добре представящите се деца ходят на курсове в СМГ, т.е. подготовката в тяхното училище няма нищо общо с постигнатите от тях резултати, а се дължи на допълнителни извънучилищни занимания.

# 5
  • Sofia
в 25 ОУ в кв.Лагера има паралелка от 1-ви клас с математика и информатика,като матем.е всеки ден,а информ.1път седмично

# 6
  • у дома
в 25 ОУ в кв.Лагера има паралелка от 1-ви клас с математика и информатика,като матем.е всеки ден,а информ.1път седмично
Математиката е всеки ден в първи клас в което и да е българско училище,просто така е по програма.

# 7
svetlaem, математиката не е всеки ден във всяко училище. В първи клас е 4 пъти седмично, във втори - единият срок учат само в три дни матем., а другият срок - 4 пъти. Така е и в трети клас. За четвърти не знам, но не е по-различно.
zabravana, ориентирайте се там, където учат всеки ден матемаика.

# 8
Освен 119 и 125, може да се ориентираш към всяко училище, което в началната степен има СИП и ЗИП математика.

# 9
  • у дома
svetlaem, математиката не е всеки ден във всяко училище. В първи клас е 4 пъти седмично, във втори - единият срок учат само в три дни матем., а другият срок - 4 пъти. Така е и в трети клас. За четвърти не знам, но не е по-различно.
zabravana, ориентирайте се там, където учат всеки ден матемаика.
За първи клас е 4 часа седмично и първи и втори срок,а в 90% от училищата единият час ЗИП е математика,така че стават 5 часа.
Във втори вече са единия срок 4,единия срок 3.Сугурна съм,защото миналата година съм имала първокласник.

# 10
  • с/у ОколоМръсТното
. В първи клас е 4 пъти седмично,

подвърждавам  Peace Имам 1-волак, който има ЗИП, но е БЕЛ. И пак в ден от седмицата няма БЕЛ по програма.

Дори от 3-ти клас е възможно да се толелрира интереса на детето към предметеа. Все още нищо не е загубил.

# 11
  • у дома
. В първи клас е 4 пъти седмично,

подвърждавам  Peace Имам 1-волак, който има ЗИП, но е БЕЛ. И пак в ден от седмицата няма БЕЛ по програма.

Дори от 3-ти клас е възможно да се толелрира интереса на детето към предметеа. Все още нищо не е загубил.

Учебната програма за първи клас е 3часа ЗИП,единият ако е БЕЛ,другите два какво са,според мен не е възможно и трите допълинтелни часа ЗИП да са ви БЕЛ, освен ако сте в училище със засилено изучаване на изобразително,защото там тези часове отиват за изобразителното.

# 12
Нямам лични впечатления, но съдейки по резултатите от състезанията 107-мо http://www.107ou.com/ми се струва най-успешното в София за до 4ти клас  Laughing
А това с ЗИПа и СИПа.. всичко е до учител и до програма, и по 10 часа седмично да имат в кварталното пак ще събират и изваждат само (говоря за нашето квартално:)

# 13
Струва ми се малко изхърляне от първи клас да се търси специализирано математическо училище. Първи и втори клас децата могат да бъдат занимавани и у дома. Чак от 3 клас вече се появяват сложни задачи и се иска умение да се обяснява, трябва да се знаят трикове и пр.
Най-добре е от 1 до 3 клас детето да си се упражнява у дома, да се види дали наистина има заложби и интереси и по-късно да се търси специално училище.

# 14
peppia, кое е вашето квартално училище?

Общи условия

Активация на акаунт