След "1001 нощи" - Приказката прелива в една "Безкрайна песен" - 149 (8)

• 34 448
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Месут и каза, че той е писал бележките

# 301
Здравейте момичета! Разбра ли някой Захиде какво крои на Фери?
Предполагам,че ще започне още сега ,пред гостите-как само се усмихваше коварно.

# 302
Месут и каза, че той е писал бележките
Да,и аз така мисля.

# 303
На всички фронтове жичките се нажежават бавно, но страшно...Захиде, Неджиб, Сервет, Зафер, Кевсер, делата на Яман...Най-после Месут изрече истината пред Селма. Това донякъде оневинява Яман в нейните очи... Наистина филмът показва колко тесногръдие може да има в едно еснафско градче и какви поразии носи стадният синдром.

# 304
  • София
bab4i , newsm10 wavey  love001

# 305
Мисля,че Месут призна на Селма,че отдавна е влюбен в нея.
А Захидето какво  ли крои,за да унизи отново Ферайе?!
Да Фреш .Месут призна на Яман  за дълга си към Зефер и на Селма за писмата ,но каза ,че знае че между тях нищо вече не може да има

Захиде ще накара Фери да сервира чай и горчиво кафе на гостенките ,които казаха ,че идват да честитят женитбата.
Те поискаха горчиво кафе.
Казаха ,че Фери е красива колкота се е разказвало за нея
но че била самия дявол

# 306
Мисля,че Месут призна на Селма,че отдавна е влюбен в нея.
А Захидето какво  ли крои,за да унизи отново Ферайе?!
Да Фреш .Месут призна на Ямчан зъ дълга си към Зефер и на Селма за писмата ,но каза ,че знае че между тях нищо вече не може да има

Захиде ще накара Фери да сервира чай и горчиво кафе на гостенките ,които казаха ,че идват да честитят женитбата.Не поискаха горчиво кафе.
Казаха ,че Фери е красива колкота се е разказвало за нея
но че била самия дявол

Помните ли думите на лудата, че жените в малкия град завиждат на красивите - тогава е логично това, което са изрекли - щом е красива - значи е дявол. В противен случай нямаше да са жени от Урла.

# 307
  • В тъмната гора.
Сутринта Фери слиза и пита къде е прислужницата, за да и сложи чай, Диляра каза, че е на покупки днес ще се обслужват сами. Мелек стана да налее чай на фери.
Захиде каза, че днес ще имат гости, ако иска може тя да им поднесе питиетата, да им прислужва.
Ферайе се съгласи.
месут иска да вземе пари от Яман и иска да си върне дълга към Зафер. Скарват се и той споделя, че обичал и  е влюбен в Селма. Че той  е написал писмата до нея. Яман се вбеси, че е мълчал толкова време и е объркал толкова много нещата. каза му...направи като мен, последвай любовта си  и не се отказвай. Месут така и направи, каза на Селма, че писмата са от него, че винаги я е обичал, че съжалява, че си е замълчал....причините за това са, че скоро може да го извикат войник /поне аз така разбрах/ и че баща и няма да одобре връзката им.
Дойдоха гостите. Ферайе им се представи...две комшийки по имение на Захиде...започнаха да се споглеждат и Фери ги попита какаво ще пият и двете казаха "горчиво кафе".
Като излезе русата каза - Захиде, че тя била като дявол /хитра и подла/, Бог да ви пази съседке".
Диляра и Мелек направо замръзнаха при тези думи.
Яман намери работници благодарение на Кара. Зафер притиска приятелите на Яман, въобще започва голяма офанзива срещу него.

# 308
Даная,Мишел   Hug Hug

# 309
  • В центъра на България
Много ми е интересно, какво се случи тук.

# 310
  • В тъмната гора.
Диляра влезе при Фери..попита я, защо не им затвори устата/защо не отговори, а Фери каза, че не иска да злепостави Захиде, тя е майка на Яман и не иска да има разпри между тях. /поне аз така разбрах/ Каза на Диляра, че тя ще мълчи за станалото и Диляра разбра и си излезе.
Като разбра, че Сервет е нахлул при Перихан Фери поиска да купи къщата.
Кевсер направо мрази свекърите си, ядоса се заради работниците, каза, че и е мъчно и че ще гледа да дойде при майка си.

# 311
  • В центъра на България
Мишел_  Hug Hug Hug

# 312
Прислужницата е страшна-само подслушва и явно после всичко разказва на Сервет.

# 313
Мишел,благодаря ти!  bouquet

# 314
Мишел, благодаря ти! Дилара открито подкрепя Ферайе, засвидетелства й разбиране и съчувствие. В преведените части от 8 епизод става ясно, че тя на няколко пъти каза на майка си конкретни неща, принципно изразяваше мнението си.  Фактът, че влезе в стаята на Ферайе е достатъчен, че не е против щастието на брат си, а и разбра нещо важно от поведението на Ферайе, че тя не е злобна, не желае да злепоставя Захиде пред Яман, не иска да го огорчава.
Кара играе много важна роля в живота на Яман, не знам в тази ситуация как щеше да се справи без него. Кевсер няма дълго да търпи това положение. Стори ми се, че Селма крои нещо на Месут - много подличко се оказа това момиче. Яман как постъпи с братята си - държи на тях, на братството, на честта им, но дали те ще се осъзнаят?!

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 22:31 от Mydream

Общи условия

Активация на акаунт