Отговори
# 135
Мама Тери честит син! Да ти е жив и здрав и много да те радва!   bouquet

Момичета кажете, аз не помня писано ли е някъде за такава ситуация, какво може да се направи, при добро разкритие бебето високо, както е станало при мама Тери и Мунка.
По този въпрос много ми е интересно - на съседното легло имаше една жена от ромски произход с второ, с окситоцин, с която накрая имахме еднакви контракции, еднакви 5см и на двете ни казаха че бебетата са високо. Тя обаче роди - чух я как вика от операционната. Много исках да ми кажат как обаче не ми казаха. Виковете обаче бяха ужасни.

mim4ето, ти сигурно си била на окситоцин? и тогава нищо чудно че си била в несвяст, понеже и аз бях така още на 3см предния път.

Зозима, ти ми каза за водите, обаче и аз не знам защо така стана, а мислех и че като текат отгоре вече е все тая дали ще ми ги доспукват.

# 136
zozima интересна тактика и много полезно инфо, мерси. аз малко започвам да се притеснявам, ако съм в някаква обща предродилна и тръгна да си ги правя разните йога позички, дали изобщо ще ми разрешат и как ли ще ме гледат всички...Дано не е проблем, а още по-добре, дано има свободна самостоятелна предродилна.

А относно мехура - много си права - при мен всичко стана силно болезнено, уморително и тежко точно след пукването на мехура...дано сега не се стигне до такива интервенции, особено без да ме питат Praynig.

Хриси, важното е да избегнеш още едно секцио. Какво ти пука какво ще мислят лекарите? Те и без това ни мислят за луди да раждаме вагинално след секцио. Нищо, че в нормалните страни насърчават смяната на позите и дори инсталират специални пособия за целта.  Ето една родилна зала в университетска клиника в Германия - http://www.uni-frauenklinik-tuebingen.de/unsere-bereiche/kreisss … n-kreisssaal.html МАни, че е чистичко и новичко! Има вана, топка и табуретка за раждане, сигурно има и въже някъде. Всичко това е, за да може жената да се движи и да се чувства комфортно. Защото е важно жената да се движи. Но нашите лекари са по-специални. За тях ние сме ку-ку или лигли. 

# 137
yulinga, благодаря ти за инфото за преградата на матката, но не вярвам, че имам такава, изключвам това като причина.
Мимчето, и във Франция секциото се прави само с епидурална упойка, докато тук ползват спинална-еднократна доза, за нормалното там ползват мобилна епидурална за да може родилката да се движи.
Честито на мама Тери  bouquet

# 138
  • Пловдив
Мари, аз точно заради това го написах, такова позитивно отношение ти трябва! Wink

# 139
Здравейте, момичета!
Зозима, много полезна инфо, благодаря ти!  Hug
mari:), горе главата, имаш още малко време, може пък бебето да реши да се обърне - щом е малко, има повече място, нали така?
мим4е, давай, ние сме с теб Simple Smile

Оф, днес бях на първи запис на тонове. Всичко е ОК, но бебо пак се е прострял напречно (а така хубаво си беше главично...). Все пак лекарката не си наточи веднага скалпела, а си поговорихме как ще изчакаме да видим какво е положението в 36 г.с. и ще преценим. Каза, че ако и предното бебе, и това са напречно, може да има някаква физиологична причина за това, и почвам да се чудя да ли не съм аз дефектната Simple Smile. На мен в БГ едни лекари ми бяха казвали, че матката ми била отпусната, затова бебето не се "фиксирало", а си мърдало, както си иска. Други пък твърдяха, че била леко изместена вляво, което всъщност не позволявало на бебето да застане главично.
Обясни ми също, че плановото секцио го правят толкова рано, защото ако тръгне родова дейност и примерно излезе някоя ръка или крак на бебето, става много сложно. Не разпитвах повече, защото все пак се надявам да се обърне в правилната посока Simple Smile

Друго нещо, което ми каза, е че ако примерно в 37 г.с. е главично, може да индуцираме раждането, за да не се завърти пак. И понеже вие сте ми първи източник на информация, исках да ви питам чували ли сте за такова нещо и ако да, как го правят.  newsm78 Нали при индуцирането се засилват контракциите, което пък увеличава риска от руптура?

Предварително ви благодаря!  Hug

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 15:16 от bg_desi

# 140
Деси, на мен хич не ми харесва твоята докторка!Първо малко неграмотно го е обяснила -" ако тръгне родова дейност и примерно излезе някоя ръка или крак на бебето, става много сложно." Някой съвестни гинеколози , които мислят за бебето го правят точно при първите родилни контракции!Пък и все пак колко операции по спешност се правят!Да сигурно е малко по-трудно, и точно затова повечето гледат да си улеснят работата!Пък и си го планират, 30мин, хоп и край!Какво и прече да го планира да кажем 2-3дни преди термин.На мен франсетата ми дадоха най-ранна дата за секциото ми 4дни преди термин!Няма такива филми като 1-2седмици преди термин!
Повече ме възмути това за индуцирането на раждането в 37седмица!За първи път чувам такова изказване от доктор, да предизвика раждането видиш ли бебето да не се обърне пак в неудобна позиция Shocked Ако трябва да избирам между индуцирано раждане в 37седмица и планово секцио да кажем седмица преди термин , бих избрала втория вариант.

Благодаря ви за куража, и аз се надявам да се обърне Hug

# 141
  • ул. "Мечтание"
Деси, направо ще падна с твоите доктори!  Shocked
Понякога имам чувството, че тия черпят умни изрази от филми на ужасите!  ooooh!

Моя бебок още си предпочита полегналата поза, точно странично си седи основно, въпреки, че още доста се върти.Не е имало никакви коментари по въпроса. (което си е направо WOW! за бг доктор)

# 142
  • В полите на Пирин планина
Да се включа и аз като човек с две секции  Sunglasses Живея в малък град, но и двата път ми плнираха секциото максимално близо до термин - на първото ми дете терминът беше 20.02.2004, а секциоато беше на 16.02.2004, като след вагинален преглед се установи, че имам 4 см разкритие - аз споделих за леки болки. Второто дете беше с термин 21.01.2008, а секциото планирахме за 16.01.2008, но бебо беше на друго мнение - на 15.01.2008 около 6.00 вечерта ми изтекоха водите и се събра за 20 минути екип. В 19.30 се беше родил вторият ми син. За времето на подготовка реално не съм имала контракции.

Много ми е интересно това за "показването на крак - ръка', сякаш едно раждане протича за 30 минути и няма време на реакция. Много ми е несериозно, bg_desi.

Мари, стискам палци, бебето да се обърне главично  Hug

# 143
Здравейте, момичета!
Преди всичко искам да честитя малките бебоци на Мегуста, Мамамила и Маматери . Да са здрави, весели, игриви и да радват мама и тати. На мамите бързо възстановяване!
На останалите момичета с близък термин- стискам палци и скоро да се похвалите с положителен резулатат- здрави и пухкави бебета!
Поздрави на всички.
Аз все още ходя на работа и не мога да бъда много активна в писането, но поне гледам да ви чета Simple Smile

# 144
bg_desi ами и моята матка явно е била отпусната защото малката се мяташе на която страна легнех. За тия изказвания искам да ти кажа нещо - моята док нали два пъти по 9 месеца ме убеждаваше колко ми е тесен тазът и аз вече си живеех с тази мисъл. Е като отидох в приемния кабинет на болницата акушерката ме обясняваше на едни акушерки които се учеха (поиска ми разрешение за това) и им каза че тазът ми е идеален за раждане! представи си как се опулих!
Значи за нея само е бил тесен, за други е точно обратното.
За изместената матка също - преди години една ми намекна че имам "нещо" защото матката ми била в дясно и "нещо" я придърпвало или избутвало! и ми взе сумати пари за изследвания е ехографи и накрая каза че нищо не вижда. Е трябваше да ида на друга да ми каже че тази е говорела пълни глупости.

# 145
Ох, момичета, вече започнах да се панирам, на каква ли лекарка съм попаднала?  Shocked
Уж била добра, казват, ама след днешната идея с индуцирането вече не знам какво да мисля... Лошото е, че повечето ми познати, раждали тук, са били или при нея, а тя работи в болницата, в която искам да раждам, или при един друг, който обаче работи в български тип болница, където те връзват за кушетката, вкарват ти системката с окситоцин и няма измъкване от епизиотомията. Нямам информация за други лекари, а на всичкото отгоре в момента всички АГ-та тук стачкуват заради една здравна реформа от догодина и просто не знам как бих могла да намеря някой, който да се ангажира с мен...

А за обясненията за матката хич не се връзвам, колкото лекари, толкова и мнения.

# 146
Ох, момичета, почвам вече да се отчайвам - като гледам какво се случва на вече родилите и се обезкуражавам, че и аз ще съм поредния случай с неуспешен VBAC. Допълнително ме натоварва и мислълта за преносване - става все по-възможен сценарий  Confused Колко ли ще ме чакат след термин и като не тръгне раждане - айде в операционната  Cry
Относно решението за епидуралната - според ситуацията ще е, но наистина не мисля, че е ТОЛКОВА вредна. И гаранции няма никакви - засега момичетата тук тръгнаха да раждат без упойка, но пак нещата са се объркали. Ако ми е писано ще стане, ако не - само живи и здрави да сме  Praynig
А това означава ли, че се слага упойка на 2 пъти? Веднъж при напреднала родова дейност и втори път при спешност, ако се наложи и когато се наложи Thinking ?
Не, само спиналната се поставя в определено количество - инжектира се еднократно. При епидуралната се поставя катетър, който си остава и при нужда се добавя още дози от упойката.
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМАМИЛА!!! Чакаме я с разказ когато се възстанови! Каквото и да се е случило, важен е резултата и факта, че е дала всичко от себе си!    bouquet
D&D&D, и аз смятам да държа до последно в къщи, а в болницата да отида след доста часове контракции.
mim4ето, ти сигурно си била на окситоцин? и тогава нищо чудно че си била в несвяст, понеже и аз бях така още на 3см предния път.
Не, не са ми слагали окситоцин, защото по принцип бях за планово секцио, но бебето тръгна по-рано и докато съберат екип минаха 3 часа, в които раждането вече напредваше, както и болките. Не съм губила съзнание, просто от силната болка (бях със спонтанно пукнат мехур) и непрестанните контракции не знаех къде се намирам и упойката ме съживи направо.
Иначе ви благодаря за стиснатите палчета, ще имам нужда  Hug

# 147
  • ул. "Мечтание"
Мимче, горе главата!  Hug

# 148
 Мама мила честито бебче  Hug   bouquet !

Деси, не си ли мислила да се консултираш с акушерка, там при вас, мисля има такива които израждат домашно, дори и само да поговориш с нея, може да те насочи в благоприятна насока, как стоят нещата с това знаеш ли? Аз също не мисля, че насрочване на секцио толкова рано е ок. винаги могат да свикат екип, пък и ти се готвиш за вагинално, тази опция е последен вариант нали?
 Мари, каква е тази паника у теб?  Аз не искам да ви упреквам  Peace, но все мислите за упойки,операции, преносване, все неща които ви отдалечават от мислене за вагиналното раждане, не знам при мен как ще се развият нещата, но говоря само как искам да родя естесвено и какво да правя в тази насока да се случи, разбира се че не изключвам варианта за спешна хирургична намеса, че както и ще съм вкъщи, да не дава господ какви сценарии може да се начертаят.
Имаше един разказ на една мам родила седалищно мисля на http://homebirth.beinsa.info/index.htm. Можев да ви вдъхне кураж.
 Успех на всички  Hug

# 149
Хич не съм паникьосана даже! Simple SmileИзобщо не се страхувам от нормалното раждане и съм сигурна, че всичко ще мине добре, дори знам как ще протече, какво ще правя във всеки един момент, и как ще се радвам на всяка контракция,ако бебето се обърне обаче!Просто съм реалист, не си правя илюзии, допускам варианта, че никой доктор, дори и във Франция няма да предприеме седалищно-вагинално след секцио!Ако предното ми раждане беше вагинално, хич не ме притеснява факта за нормално-седалищно, но при моя случай... след секцио няма как да стане!Колкото се подготвям за нормално, толкова допускам и варианта секцио, защото ако отпиша втория вариант разочарованието ми ще е още по-голямо!
Баба ми е родила второто си дете седалищно,в къщи. Peace

Общи условия

Активация на акаунт