Отговори
# 150
D&D&D, благодаря ти много за идеята, въобще не ми беше хрумвала! Ще проуча въпроса.  Hug

# 151
  • ул. "Мечтание"
Лошото при Мари е, че при нея се събират два фактора, при които докторите режат без много, много да мислят - седалищно бебе и предишно секцио. Кофти комбинация! Sad Единия фактор няма как да бъде премахнат, та остава само да се надяваме, че бебето ще се обърне или ще има луд късмет!  Praynig Praynig Praynig

# 152
Така е Яна, но Мари май те наплашиха за седалищно още в 25 г.с ако не се лъжа, което беше моного рано и може тогава да се е отключило притеснението. Не казвам, че те е страх от вагиналното раждане, нормално е да се притесняваш и за обръщането, исках да кажа че концентрацията и положителните мисли да са все натам насочени,както го описваш че ти се иска да бъде, никой не изключва секцио по спешност  Hug

# 153
До 30-31седмица бях убедена , че ще направя всичко възможно и бебето ще се обърне, но сега ....и аз не знам!Тоест  аз започнах да питам как е разположено бебето някъде след 27седмица. newsm78 Надявам се силно, започнах метода и с фенерчето.Като че ли днес ми се стори , че бебата се опитва да се обърне, дори сега си мисля, че е леко напречно, и толкова ме боли, нещо ми притиска от едната страна цял ден.
Ох , да кажа изпитвам голям ужас и страх от второ секцио!Не мога да повярвам, че пак ще ми се случи.До последно обаче се надявам Hug

D&D&D, честно да си кажа, по скоро ме е яд на себе си!Не знам защо изпитвам това чувство!И половинката и той, не , че говори сериозно но вчера ми вика, аз те взех такава плодовита, пък не можеш да си обърнеш бебетата Sad Знам, че се шегува , но буквално вземам думите му за чиста монета.
Хайде , вие с Нощни очи , ще успеете , няма начин Hug имам силно шесто чувство Hug

# 154
Мари, що за глупост е това, че не можеш да си обърнеш бебетата  Crazy
Дори и на шега.
Така или иначе, ти правиш каквото трябва, каквото е по силите ти, останалото няма как да промениш .
Мисли положтелно, какъвто и да е изхода  Hug!
Аз пък на моя мъж му казвах, че заради него дъщеря ни така си седи седалищно - той самият е роден седалищно и се шегувах, че и бебето да не остане по-назад Wink
Успех, стискам палци!

# 155
Момичета, снощи цяла вечер се рових из нета, е, такова чудо като индуциране на раждането преди термин, за да не би бебето пак да се завърти, не намерих. Освен да не съм разбрала нещо newsm78, пак ще питам.
Но пък намерих много неща за напречното предлежание и явно лекарката е права. Основният проблем при такова раждане наистина е да не излезе някоя ръка, крак или пъпна връв, защото това може да стане и преди достигане на пълно разкритие. За пъпната връв е особено опасно, защото може да се притисне и да спре притокът на кислород към бебето. Друг риск е бебето да си заклещи рамото на изхода, и т.н. и т.н. В бг сайтове се говори само за секцио в такива случаи, а в американските - за евентуално външно ръчно завъртане на бебето от специалист. Ако бебо не се обърне, другият път ще питам дали не може да опитаме тази техника. С други думи, потъналите ми гемии от вчера леко изплуваха нагоре Simple Smile
mari:), не знам как да те окуража повече от това, което ти казват момичетата. Продължавай с фенерчето, една колежка тук си обърна бебето така в 37 г.с. мисля, явно действа. Горе главата! Hug

# 156
При мен ни фенерче,ни упражнение помага за обръщане на бебето.
Детето си има характер и се върти точно когато най-малко очаквам и точно когато съм в най-малко подходяща позаза обръщане. Thinking
Преди 2 дни ,вечрта преди да си легна.Отивайки към леглото,бебто започна да се измества.Беше болезнено,в областта около пъпа ми щръкна нещо,беше голямо и твърдо(вероятно глава Laughing)Място не можех да си намеря,направо си болеше.Мъж ми кръжи около мен и пита:"Ритна ли те?" Аз:-Не.,той:"Контракция ли?"Аз пак :-Не.  Laughing"Ами какво тогава?"пита той.Аз-"Ми, незнам нещо си стърчи." LaughingСлед което легнах и като почна едно много силно и болезнено ритане,ръчкане,разтягане,местене ShockedПоявиха ми се контракции(мисля,че от силното ритане)Пих 2 магнерода и се опитах да се успокоя.Заспах.
Сега чувствам корема си в леко дуга посока,но бебето не го чувствам главично още ThinkingЯвно има още време за ротации newsm78

# 157
  • ул. "Мечтание"
Мари, миличка, не се отчайвай! Докато не се роди бебето, нищо не е изгубено!  Hug Имаш достатъчно време да се успокоиш и да се разберете с бебчето.   action032 Аз бях поспряла малко с Прокситата, нещо не бях в кондиция, но пак се заемам! А ти действай с фенера!  Grinning

Деси, не го мисли още това странично предложение, имате време. С теб долу-горе заедно вървим, та по себе си съдя, че бебето има още мноооого място. Хем моето е слонче. Днес док го изчисли 1800 гр. Док каза, че е добре, но на мен ми се струва едричко, ама както и да е. Не че това ме плаши де!

Иначе пролапса на пъпната връв е доста рядко срещано усложнение, та не си го слагай много това нещо. След малко ще кача една книга, която бях обещала преди време. Прегледай я за идеи за подходящи пози и движения, която да размърдат бебето от тази кофти позиция.

Еления, същото важи за теб!   bouquet

Тоя път моя дребосъка благоволи на прегледа да е главично разположен, та най-сетне се потвърди, че ще ставам два пъти свекърва!  Joy Имаме си даже снимка на мъжките му атрубити.  Mr. Green

Моята паника премина слава-богу!  Praynig Много се радвам, че е било само временно! Надявам се да нямам повече такива моменти до края. Вече започва да ме обхваща нетърпението.

# 158
  • ул. "Мечтание"
Ето линк към книгата, която споменах: http://yana-mitseva.com/file/books/TheLaborProgressHandbookEarly … TreatDystocia.zip
Явно съм я била качила и съм забравила след това. Даже като нищо и линк да съм пущала тук.  Embarassed

# 159
Не мога да редактирам първия пост. Явно нови правила. Нищо, ще добавя линка към книгата и новините в следващата тема.
Нощни очи, честит ти пореден мъж. Simple Smile
Бг–Деси, има време за бебето, спокойно. Като се завърти главично, започни да правиш клекове, за да се ангажира главата.
Мари, Еления успех и на вас! За вас важи същото.  Laughing

# 160
Нощни очи, благодаря ти за подкрепата и за книгата!  Hug И добре дошла в клуба на двойните свекърви Grinning

Зози, мерси за съвета, дано да стигнем до там  Praynig.

# 161
Момичета, много ви благодаря за куража Hug
Днес бях на преглед, бебето си отговаря на седмиците, според докторката не върви дребна.Вдигнала съм кръвното, а досега винаги съм била с ниско.Днес беше 130 на 80, което за мен е много високо.
С фенерчето започнах от вчера Peace

# 162
  • ул. "Мечтание"
Мари, следи си кръвното вкъщи! Предната бременност все като ходех на консултации все ми беше като твоето, като иначе си поддържам 110/70. Доктора нещо почна да се втелясва и още малко да ми изпише хапове, че ми било високо кръвното. Аз го отрязах, че първо ще си проследя кръвното нкъщи за седмица-две, ако така ми е високо, ще го мислим тогава. Купих си апарат и около месец всеки ден си мерех кръвто три пъти на ден, беше си перфектното за мен 110/70!  Whistling

Иначе това "отговаря си на седмиците" нищо не значи. То бебето пак може да е дребно и пак да си отговаря на седмиците. Каза ли точно колко "отговарящо" е?
Само давам за сравнение. Една приятелка е същата седмица като мен. Моето бебе е 1800 гр, нейното 1200 гр. И двете си отговарят на седмиците и по размери и по всичко, само дето моето върви над средното тегло.  Crazy

# 163
Нощни очи, каза ми , че отговаря на 34сед и 3дни, аз днес навърших 35, не я попитах колко тежи.Ей сега отивам да си измеря кръвното, че нещо ме наболява главата.

# 164
И аз благодаря за подкрепата! Hug
И да ви кажа изобщо не вярвам на измерването на кг по видеозон.Преднат бременост докторката ми каза,че бебето е едро и ще се роди над 4кг. Shocked
В резултат на което детето се роди на термин с тегло 3.350кг. Shocked...Та затова не се втелявам от рано за килограмите,макар доки да твърди че е едричко,защото било второ и мъжко GrinningМоже и да е прав всъщност,но това ще се разбере с точност през януари Laughing
Целувки и лека нощ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт