Отговори
# 435
  • ул. "Мечтание"
Еления, чудесни новини!  Hug

# 436
Момичета, много ви благодаря!Всичко мина добре, освен , че чакаха много време да ме хване епидурала!Толкова приятно ми стана когато чух моята докторка да коментира с помагащия и доктор, че не може да си обясни защо жените се подлагат на секцио по желание и , че тя не би го направила!Аз затова си я избрах, но уви, нищо...третия път може и да успея Hug Прегръщам ви силно всички Hug
Нощни очи, с теб сме мила, ти ще успееш , сигурна съм Hug
Еления, браво на беб Hug

# 437
  • ул. "Мечтание"
Мари  Hug
От твоите уста право в божиите уши!

А сега се почерпете за здравето на мен и Божидар. Днес имаме корбан с него. Нарекох го преди време тоя ден с благодарност към Св. Анна, че с малкия излязохме живи и здрави от цялата щуротия покрай раждането му!

Честито и на всички именници и празнуващи и нека Св. Анна да ни пази!  Praynig

# 438
mari:) , честита дъщеричка с прекрасно име, да е жива и здрава, послушна, красива и добричка и много да ви радва!  Heart Eyes

Еления, отчетът ти е чудесен, стискам палци за щастливия финал!  Hug

Нощни, да сте живи и здрави с Божидар (не знам дали съм ти казвала, че баща ми се казва така и името ми е много мило)!

# 439
Деси, добре дошла отново у дома. Преживели сте наистина трудни моменти с мъжът ти. Мога да си представя какво му е било да остане до теб през цялото това време. А и тази кръвозагуба ... славабогу че всичко е минало вече. Поздравления. Hug
МариHug честита дъщеричка. Да ти е жива здрава, умна и красива малката Александра.
Еления, изживяла си вашия невероятен "повратен" момент. Радвам се много за теб и беб. Късмет за успешното раждане и ви стискаме палци. Hug
Нощни очи, да сте живи и здрави и ти и Божидар. Почерпихме се всички и благодарихме на Св. Анна за вас.  Hug

# 440
Здравейте, само се пробвам, защото съм нова.

# 441
Здравейте отново! Предстои ми раждане след секцио в края на февруари и от доста време ме вълнуват въпросите, които обсъждате! От самото начало наблюдаващата ме лекарка ме убеждава за естествено раждане и аз самата се бях настроила за това. Но вчера на последния преглед изведнъж ме попари с изказването, че матката е доста тънка на мястото, където е шито и е твърде вероятно да започнем да мислим за повторно секцио. Искам да кажа, че лекарката няма да ме изражда и при нея съм само на консултации, освен това има доста опит и й имам доверие. Доста изчетох, но в главата ми е пълна каша. Знам, че някъде бяхте коментирали за дебелината на матката на мястото на разреза, но в момента не мога да намеря нищо. Моля ви да ми дадете повече информация.

# 442
Мари, честита ти принцеса Александра!  bouquet Жива и здрава, много послушна!
ДесиHug, добре дошли удома! Справила си се отлично, въпреки всичко, важното е , че със Сами сте добре  Hug.
ЕленияPeace.
Зорито- добре дошла!

# 443
Деси,  Hug още веднъж!
Мари, честита ти прекрасна дъщеричка! Бъдете здрави и щастливи!
Еления, успех!
Зори, ето статията, която ти трябва: http://wellroundedmama.blogspot.com/2009/02/ultrasound-measureme … esarean-scar.html

# 444
Слагаха едни бели плочки вътре около матката не знам за какво, не ги и питах, но определно е за нещо!!!
Забравих как се наричат! От един 3 литров буркан където се оттичаше кръвтта се напълни половината, около 1,5 л , преливаха и после една бланка кръв и една плазма, а аз давах една бланка кръв за да им  се "изплатя" за загубите!!! Та това е общо взето!!! Пълен филм!!!
Да не е геласпон? D&D&D имаше ли някакъв известен проблем с кръвосъсирването?
 D&D&D как си сега миличка?  Hug Hug Hug това си е голяма кръвозагуба!

Не помня честитих ли на Мари  newsm78 newsm78

Мари честито бебче! Да ти е жива и здрава! Прегръщаме ви!

зорито добре дошла! ако си в софия ще ти дам една доки да ти види на ехо шитото, според мене е много добра пък и няма да те лъже.

Нощни очи да сте живи и здрави с Божидар!

# 445
Не съм от София, но съм близко и мога да пътувам, така че пусни  ми координато на доктора, ще ти бъда благодарна. Благодаря на Зозима за статията, но честно казано съвсем се обърках,  след като я прочетох  Sad

# 446
Здравейте, отново ви благодаря за подкрепата  Hug
  Яна, сега виждам да ти е много здрав Божидар и все така добър и послушен батко   bouquet
Не съм имала проблеми с кръвосъсирването, това еднократно вдигнато кръвно също тепърва ще търся откъде се появи, факт е че не си почивах достатъчно за тези 3 дни, може би се повтарям, но сега си давам сметка, че тялото ми е подсказвало но аз не съм обърнала внимание.

# 447
Деси, това щях да ти пиша, че е възможно кръвоизлива да се дължи на няколко неща. Матката е била уморена след три дни контракции и са я пресирали допълнително с окситоцин, когато е трябвало всъщност да я оставят да си почива. В такива случаи след раждането на детето и плацентата може да има проблем и се получават кръвоизливи. Защото "тихата руптура", както я наричат не се асоциира със съществена кръвозагуба. Възможно е да се получи кръвоизлив и при самата операция, но не съм наясно от какво може да се провокира, но все пак го дават като един от рисковете на секциото. Може пък не окситоцинът да е виновен, а заради уморената матка да си получила кръвоизлив, който така или иначе е щял да се появи и наистина да са ти спасили живота. Никога няма да разберем. Важното е, че сега сте добре и сте далеч от болницата. Пожелавам ви никога повече да не стъпите там по никакъв повод! Hug Hug Hug

Зори, аз статията я приемам като предупреждение да не се вярва много на апаратурата, защото посочените изследвания не могат да дадат дефинитивен отговор дали при еди-каква-си дебелина на белега ще получиш или не руптура. Ако искаш вагинално раждане след секцио, говори с лекар, който би те подкрепил и действай! Добра идея е да направиш УЗ в 34-та седмица, за да видиш къде е плацентата (да не е на белега) и това е.

# 448
  • ул. "Мечтание"
Аз също не смятам, че дебелината на белега е определящ дали ще получиш или няма да получиш руптура. Важно е колко е здрава и еластична самата тъкан, а не колко е дебела. Както знаем, има случаи на руптура и при жени, които нямат предишни ЦС и дори им е първо раждане.

За подобряване на еластичността на мускулатурата се препоръчва консумация на много тъмнозелени зеленчуци, пълнозърнести храни, избягване на рафинираните и силно преработени храни. Това са препоръки и за избягване на разкъсванията по време на раждане.
Също и много движение, за да се кръвоснабдяват добре тъканите на матката.

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 18:15 от Нощни очи

# 449
Благодря ти Криси, мъжът май така мисли, той беше много против секциото, но след операцията явно смята че съм се разминала на косъм. 

Общи условия

Активация на акаунт