Отговори
# 75
И аз я мисля мегуста, даже преди малко й гледах профила кога е влизала и писала ли е някъде нещо - последно при нас е писала и е влизала последно на 24ти. Писах й едно ЛС. Със сигурност е родила вече. Дано са добре с бебенцето и всичко е минало успешно!  Praynig

Момичета, благодаря ви че мислите за нас. Не съм сериозна признавам, но в лудницата около бебчо не ми остава много време за компа.

Да родих един малък мъж на 11 октомври - Андрей.
За съжаление моето естествено раждане не се състоя, както исках.
След като преносих 7 дни, отидох в болницата с изтекли води посред нощ на 10-ти. След няколко часа зачестиха и контракциите.
Но разкритие никакво, дори напротив бебето е високо, шийката - никакво изглаждане. Изчаквахме, но ситуацията не се промени. Док каза, че и окситоцин е слебовероятно да помогне в случая, тъй като контракции си имаше и най-вероятно само ще ги засили и учести. При вариант да се чака още, рискувах да го натъпчат малкия с антибиотици, тъй като водите бяха изтекли отдавна вече....
Минахме към вариант секцио, колкото и да не ми се искаше.
Оказа се, че решението е било правилно, защото бебко е бил заел някаква странна позиция с глава върху малките тазови кости и не може да слезе надолу, това вероятно е била и причината за преносването.

Остава ми единствено удовлетворението, че се е родил когато той си реши, а не послушах всички, които викаха в глас "планово секцио".
Инъче възстановяването ми върви много бързо и без никакви проблеми - раздвижих се в реанимация на 6-тия час, никакво главоболие, отказах и обазболяване в реанимация и след това...

В момента се боря с кърменето, че пак не ми върви, както и първият път, та затова нямам много време, все сме залепени един за друг.

Пожелавам успех на всички, на които им предстои раждане...дано при вас нещата се случат по-благоприятно Praynig

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 12:01 от megusta

# 76
МамаМила ЧРД!И леко раждане!
Мегуста,важното е ,че сте живи и здрави!успех в кърменето!
...........
Момичета,започнах леко да се здухвам ConfusedСтарото секциото започна да напомня за себе си все по-сериозно.Изпитвам силна болка на разреза от дясно. CryЗачестих масажите-облекчават донякъде...Започнах да пия Арника...
Обзел ме е страх,че няма да успея да износя,камо ли да родя нормално. Cry....
Преди 2 седмици пък имах инцидент с таза.Подхлъзнах се и се разтвори рязко.Болката е като на счупена кост ooooh!Много ми се насъбра и сигурно затова се сдухвам.Толкова съм изплашена,че започвам да гледам на ресекциото като добра алтернатива ooooh!
Извинете ме,можете да ме порицаете спокойно.Имах нужда да споделя.

# 77
Мегуста, ЧЕСТИТ ТИ СИН!!! Нека лошото е вече зад гърба ви и независимо от всичко важното е, че се гушкате и радвате един на друг след толкова чакане!!!
На такова секцио няма как да не благодариш и да се ядосваш - направили сте всичко възможно, изчакали сте човечето само да реши да излиза и да пробва да се роди, това също е немалка победа над системата  Hug
елениа, най-добре се консултирай с АГто си, както и с поне още един специалист за тези болки на мястото на разреза, защото наистина освен за раждането, опасност има и за доносването. А с ортопед консултира ли се относно падането? Това също не е маловажно за естественото раждане. За сдухването - при всички ни го има в по-голяма или по-малка степен. Все пак целта ни са здрави мами и бебета, а не естествено раждане, независимо от цената! Имаш още доста време, успокой се, консултирай се и вземете най-доброто решение за теб и бебето  Hug

# 78
  • ул. "Мечтание"
Мегуста, честит ти син!  Hug  bouquet Нека да ви носи много щастие и усмивки!
Радвам се, че с мъника сте добре, макар и нещата да не са минали точно по план!  Hug Heart Eyes

Еления, стегни се душата!  Hug Май е съвсем нормално да имаме такива моменти на сдухване. Не го мисли от сега как ще е. Напомняй си, че нещата ще се случат по възможно най-добрия за теб и бебето начин и толкова.
Болките е възможно да са от вече доста стабилното разтягане на матката. Кажи на хомеопата си за тая болка. Много е възможно да е на психическа основа. Не знам дали на този етап е добра идея да споделяш за тях на АГ-то си, може да се възползва от възможността за да те убеди за ресекцио.

# 79
Мегуста  Hug радвам се, че възстановяваненто върви добре, така с е е случило с ре- секциото, така е трябвало явно.  Да ти е много здрав Андрей!
 Яна, благодаря, успокояваш ме, явно е нормално.  Simple Smile
 Елениа, съжелявам, ти ще прецениш най- добре какво да направиш, само не оставяй страха да те обори, намери начин да го преодолееш, че е лош съветник.

# 80
mamamilla, честит рожден ден на патерици! Бъди здрава, красива и обичана, а твоят дългоочакван подарък да се появи много скоро бързо и безболезнено!   bouquet

Мегуста, честит син! Бъдете живи и здрави, много да се радвате взаимно!  Heart Eyes
Хубаво е, че не приемаш драматично ресекциото - всъщност това може да се случи на всяка една от нас и трявба да сме подготвени за този вариант. Желая ти успех с кърменето, наслаждавай се на гушкането с малкия Андрей и бъдете щастливи!

Еления, Нощни очи - горе главата! Hug Всички се панираме по някое време, но трябва да се опитваме да овладяваме страховете си, както и правите вие. Има още време, ще се преборите с тях!

Зози, Hug, тази твоя колежка е за един хубавичък пердах Laughing Абсолютна лигла! Лошото е, че има кой да й изпълни прищявките на царската дъщеря...

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 11:50 от bg_desi

# 81
  • ул. "Мечтание"
Днес си мислех...

Успели, неуспели да родим вагинално след секцио... всъщност сме все успели така да се каже! Самия факт, че сме се решили на такава стъпка изисква голяма смелост. Общо взето всичко и всички е срещу нас! Sad Водим си истинса война със системата, с докторите, с предрасъдъците, със себе си... май не може да мине без жертви за жалост.  Rolling Eyes Дано само стават все по-малко.

# 82
  • Плевен
Днес си мислех...

Успели, неуспели да родим вагинално след секцио... всъщност сме все успели така да се каже! Самия факт, че сме се решили на такава стъпка изисква голяма смелост. Общо взето всичко и всички е срещу нас! Sad Водим си истинса война със системата, с докторите, с предрасъдъците, със себе си... май не може да мине без жертви за жалост.  Rolling Eyes Дано само стават все по-малко.
За жалост това е самата истина. Аз си мислех за нормално раждане още преди да забременея, но...Ох и накрая на бременността нервите са опънати до край, защо всичко трябва да е толкова сложно, защо трябва да се води тази ожесточена борба с лекарите. Яд ме е, че позволих да ме манипулират за секцио, но и не знам кой щеше да ме чака за нормално раждане с мехур, спукан преди 4 дена. Никога няма да разбера беше ли наистина нужно това секцио.  Cry

# 83
Мегуста, честит ти син Heart Eyes, най-важното е да сте живи и здрави и всичко да приключва успешно.

Аз още си чакам, не знам докога Rolling Eyes

# 84
Mamamila, честит рожден ден със закъснение и от мен! Пожелавам ти най-мечтаното и леко раждане и да гушкаш малкото подаръче съвсем скоро!
И аз още чакам, няма изгледи засега. Днес съм напреглед и тонове, мислех, че до днес ще е излязло бебчето ама не. Докторът,с когото имам уговорка от утре е в командировка за три дни. Вярвам,че ако бебчо тръгне в тези дни ще е за добро. Засега е обещал да ме чака до 10.11., което ме устройва.По ПРМ и 28 дневен цикъл термина ми е бил на 23.10, моя е 35 дни- 30.10- та се надявам дотогава да има резултат. Иначе не знам какво следва- окситоцина той него препоръчва след като има вече едно секцио, ще пробваме всички естествени индукции разбира се.
Мегуста, честит син! Да е много здраво и щастливо детенце!
Момичета, аз не ги съдя майките, които избират секциото по желание. По-лошото е че това се позволяваи даже подстрекава от специалистите. Около мен има няколко приятелки и всички са убедени,че са направили най-доброто за себе си и децата си. В това саги убедили и лекарите. Ето от там е проблемът. Ако имаше повече читави лекари, да им обяснят всички рискове едва ли биха избрали това доброволно, или процентът щеше да е различен. На кумата ми детенцето го извадиха 8 дни преди термин, защото е ниска, а бебето било голямо. Тя беше над 90 кг на края на бременноста, бебето се роди 3500 и се наложи адаптация в кувиоз, чак по епикризата педиатъра им е  казал, че е имала проблеми с дробчетата малката. Въпреки това и до ден днешен тя е убедена, че е постъпила правилно. И още мноого такива примери. Важното е, че нещата се променят, макар и много бавно.  В крайна сметка всеки си носи последствията от избора!

# 85
  • ул. "Мечтание"
Мама Тери, а обсъждали ли сте варианта за индукция с простагалндин?  Thinking Твърдят, че е по-щадящо от окситоцина.

# 86
Нощни очи, според това, което съм чела, е тъкмо обратното.

Use of prostaglandins for cervical ripening and induction of labor after previous cesarean delivery
Current ACOG guidelines discourage the use of prostaglandins to induce labor in most women with a previous cesarean delivery. This recommendation is based on considerable evidence for an increased risk of uterine rupture associated with prostaglandins. Lydon-Rochelle et al reported a 15.6-fold increased risk for uterine rupture (95% CI, 8.1-30) when prostaglandins were used in gravidas who underwent a TOL after previous cesarean delivery. In 366 women with scars from a previous cesarean delivery who underwent labor induction with prostaglandins, the uterine rupture rate was 2.45% compared with 0.77% without prostaglandin use.39

Тери, спокойно, мила, бебето знае кога да се появи, но и ти трябва да си спокойна. Нали знаеш, адреналинът забавя раждането.
Относно секцио по желание моето мнение е, че не може да избираш лаптоп един месец и да четеш кой е по-добрият модел, а за раждането на собственото ти дете да се довериш на сляпо. Но аз така си мисля. От друга страна наистина вярвам, че лекарите са хората с най-голяма вина в случая, защото го правят не от незнание, а заради удобството си  #2gunfire и излагат на риск нашия живот и този на децата ни, за да може да планират деня си. Никога няма да мога да ги разбера. Но вярвам във възмездието.

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 13:38 от zozima

# 87
  • ул. "Мечтание"
Зози, не знаех (или съм забравила). Благодаря за инфото!  Peace

# 88
Момичета, благодаря за поздравленията!
Тери и мамамила, пожелавам ви леко изчакване на щастливия миг, много е изнервящо накрая, но е вярно че бебчетата си знаят най-добре.

Еления, и аз имах такива болки, някъде след 6-7-мия месец. Когато споделих с АГ-то, той ми каза че това е от разтягането на матката, и че не е обезпокоително, може и от сраствания да е резултат, отново не е обезпокоително. При мен бяха доста силни, особено когато се движех пеша. Според мен говори с лекаря си, за да бъдеш спокойна. Това не е причина за промяна в намеренията ти за вагинално раждане - успех!

# 89
Момичета Hug
Днес бях при АГ-то.Споделих си болката.Да от разтягането било.Имам някаква бактерия в урината,ще пия хапчета пък сега Crazy.
Бебето е още седалищно.Каза ми да продължавам с упражненията.И това последното ме окуражи.Щом настоява да правя упражнения,значи иска бебето да се обърне,следователно е навит за VBAC newsm78 Laughing
.......
Mari:)не е писала от доста време.....

Общи условия

Активация на акаунт