Отговори
# 165
На мен франсетата ми познаха теглото с точност, мои приятелки , които родиха също  с разлика от 50-100гр.Може би и техниката им е по-добра, а както съм споменавала там гинеколозите не гледат на ехограф, има си специалисти-ехографисти при които бременната се гледа 3пъти през бременността.

# 166
Мари, по-скоро е случайност. В самият начин на определяне на теглото е заложена грешка и няма как да се определи кога ще даде отклонение и кога не. Най-малко точни са в последните седмици - отклонението може да стигне половин кг! Ето как го смятат http://www.baby2see.com/medical/charts.html

# 167
Зозима, може и така да е, преди малко си гледах старити фм, там пише теглото на бебето плюс минус 50-100гр, което не е голямо отклонение.Ехографите не са везна все пак , както казваш последните месеци са най-големите отклонения Peace
Сега други мисли ми минават през главата, яд ме е ,че трябва да се боря , и за това , да ми дадат бебето веднага след раждането, да го оставят при мен по цял ден и нощ!Да не му дават Ам и залъгалка!Ето още една причина за раждане извън болнично заведение.Чудя се каква е тази гнила политика в болниците ни!!!

# 168
Така е, Мари. Наистина всичко около раждането в българска болница прилича на битка. За съжаление има много майки, които се оплакват, че децата им са при тях и не могат да си починат  след раждането. И както е ясно, индивидуалният подход у нас е изключен. Не че не си плащаме (как само ме е яд за парите, които дадох за онази мърла и скапаната болница!!!), но в крайна сметка сега всички си плащат. И най-лошото е, че нямаш алтернатива. Да, има много болници, но няма родилни къщи, няма независими акушерки, домашното асистирано раждане е мираж. И пак чукаш на тяхната врата. А хляб има за всички тях. Това го знаят и затова промените стават толкова бавно.
Скоро предстои една инициатива, ще ви пиша по-подробно като имам яснота. Надявам се да се включите. Simple Smile

# 169
Привет, момичета- вече сме си вкъщи и ви благодарим за добрите пожелания.
Получих си подаръка въпреки, че не успях по начина по който исках- наложи се секцио поради липса на родова дейност и се установи, че матката ми на предния шеф е прозирала и дори при тръгване на нормално раждане пак е щяло да се стигне до операция и дори до загуба на матката. Така че- важното е да сме живи и здрави пък всичко се преживява. Пожелавам на следващите желаещи за нормално  раждане по благополучно да е от моето Peace

# 170
Мамамила, още веднъж най-хубави пожелания за здраво и послушно бебче, а на теб - бързо възстановяване! Както се казва, бил е малкият дявол, важното е, че сте живи и здрави и вече се гушкате вкъщи  Heart Eyes Само като си представя тази умилителна картинка, и ми се иска вече да е януари...

# 171

hrisi-pisi, Мимче  Hug Страхотни сте и ви стискам силно палци и на двете!  Hug

Хриси, благодаря ти, мила. Точно от такива подробности имах нужда - как вървят срещите с доктора. Понеже "моят" ме е планувал вече за секцио  Mr. Green и ми е интересно как приемат, подкрепящите VBAC лекари въпроса.
Хриси, как е - мотичката дава ли резултати?  Wink Ако да, при мен ще е май месец - от сега си заплювам да оформя градинките пред блока!  hahaha
Стискам палци утре да е твоят ден и всичко да се развие благополучно!  Hug

zozima, страхотна помощ ни оказваш! Само не знам дали ще включа кога точно какво е добре да направя в сюблимния момент!

За съжаление не помогна мотичката, нито секса, движението, чистенето, топли душове, нищо:( Вече официално преносвам 6-ти ден, неофициално някъде около 10-ти, т.е. днес ми е термина, базирайки се на приблизителната дата на зачеване. Говоря на бебо, визуализирам и нищо...Като дете се радвам на всяка мини болчица, а последните дни имам чувството че и подготвителните ми контракции спряха и всякакви други неприятни симтоми. единствено корема ми е нон стоп на камък и се потя много обилно, но...Док засега е спокоен, утре съм на тонове, но не знам колко време ще ме оставят така. Предполагам максимум до края на седмицата и после под наблюдение в болницата или поне така е стандартната процедура...

А знаете ли дали за нашия случай има поне малко щадящ начин за индуциране...т.е. знам, че оптималния вариант е да си тръгне само бебо, но все пак ако това не се случи, или не скоро, (не знам дали е възможно) може би е по-добре окситоцин, отколкото директно да ме режат, или?

уффффффф:((((((((

# 172
  • ул. "Мечтание"
На Транси й предизвикаха раждането по нейно желание и си роди вагинално.
Мисля, че го предизвикаха с окситоцин. Имай предвид обаче, че с това индуциране раждането може да е много болезнено!

# 173
Така е, Мари. Наистина всичко около раждането в българска болница прилича на битка. За съжаление има много майки, които се оплакват, че децата им са при тях и не могат да си починат  след раждането.
Нямаше да разказвам, но понеже споменахте за "битка" - аз исках да се преместя възможно най-бързо и в единичен вип след секциото за да мога да я кърмя за да не стане като с баткото... а единичен за да може да седи мъжът ми при мене повече време да мога да си поспя през деня.
Виповете в ТК ги "раздават" по ред на раждането. Освен ако не си супер ВИП пациентка на някоя важна клечка от болницата. Така че мене най-нагло ме предредиха (понеже не бях достатъчно бърза с раздвижването и тичането към ВИП-а) и ми взеха единичния вип.
Обаче като се сетя пък Невена как разказа че във Франция са й настанили друга жена на леглото  докато тя е раждала в банята...

hrisi-pisi, спокойно щом тоновете са добре  Peace

Мамамила, добре дошла, честито бебче и бързо възстановяване!

# 174
Хриси, много от чужбинските майки в темата в която пиша бяхо още с коремчета 10дни след термин.Четях , че ядат много плод- ананас и пият чай от малинови листа, който тонизира матката, ако не си пила до сега,  още по-добре, отначало се започва с една чаша, но ти можеш да започнеш с три-сутрин, обед , вечер.Ананаса пък предизвиква контракции.Успех мила!

Мунка, с тези Випове и аз съв чуденка, трябва да доплатя 500лв ако искам да съм във Вип, така имам шанс детето да е постоянно при мен и да не преча на останалите момичета в стаятя, както се изразяват в болницата.Хич не ми се иска да давам тези пари, не са малко и не знам как да процедирам.

Във Франция аз лично не бих си взела Вип, има такава функция , но за мен е безмислена, бебетата денем и нощем там са при майките , а жените са по две в стая.Е ,има и доста претенциозни , които държат на това, но за мен беше без значение, че деля стаята с още едно момиче.

# 175
Като дете се радвам на всяка мини болчица,
Олее, и аз съм така, макар че още не преносвам - имам 4 дни до термин. Ама и тия нашите магаренца, все едно нарочно се бавят само да си мислим глупости  Rolling Eyes
Тази сутрин се събудих от болки (средни) и контракции в 6 ч. Бяха през 2,3,4,5 мин, различно, но доста яки бяха контракциите. Та направо се зарадвах, в последствие оправих мъжете и казах на таткото да е в готовност. Нооо после съм заспала и толкова  Sad. Не че нямам повечко стягания тези дни + режещи болки, но нищо ритмично. Дано най-накрая се появят и истинските  Praynig

# 176
  • ул. "Мечтание"
Мари, и в обикновена стая бебето може да е при теб постоянно, стига останалите майки да нямат нищо против. (говорим за Токуда, нали?)
Пък ако не са съгласни винаги можеш да се преместиш във ВИП-а. Макар че там си е доста солено.  Rolling Eyes Май имаше един вариант, при който може да си в двойна, а не в единична стая (която е по-скъпата), ама не знам дали не са го променили това и как са цените в момента.

# 177
Нощни очи, да Токуда,май това с двойната го няма вече.
За вип стая искат по 125лв на ден, има още една опция , мисля, че лукс стая се води, тя пак е самостоятелна но е на етажа на гинекология а не в родилното, там казват, че не е много добра идея тъй като от неонатологията се вясвали рядко.Тя е малко по-ефтина около 90лв.

# 178
 Искам да ви кажа, че заппочнах да завиждам на циганките, защото не ги режат, не им слагат системи и не ги закачат, раждат си жените без намеса почти, яд ме е ама много  #Cussing out

# 179
  • София/Варна
Искам да ви кажа, че заппочнах да завиждам на циганките, защото не ги режат, не им слагат системи и не ги закачат, раждат си жените без намеса почти, яд ме е ама много  #Cussing out
Това са митове - и тях си им форсират ражданията, а после, ако се налага и ги режат. Само дето  не им пука особено. Дори при изрична забрана за повече от 3 бременности, лекар от Шейново сподели, че се е случвало да правят секцио 4-5 пъти на една жена.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 02:38 от KayRenn

Общи условия

Активация на акаунт