Ипократис Пападимитракос или Огнян Симеонов?

• 20 446
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте можещи,знаещи и използващи диети  bouquet
Дойде и моя момент да започна да се трудя върху фигурата си.Порових се из търсачката да видя аз какво пише за тези двама диетолози,но......доста сте поизписали Wink
Чувала съм отзиви и за двамата и сега съм в чуденка на кой от двамата да доверя Grinning .Споделете мненията и опитите си от двамата,диетите им,как се чуствате.....всичко.
Надявам се,че модераторите няма да ме резнат,защото доста е изписано по темата.Аз просто искам мнение,за да знам към кого да се насоча.
Предварително благодаря на тези които ще се включат в темата ми и ще ми помогнат при избора  bouquet

# 1
  • София
Здравей, skorpi!
Аз имам впечатление само от Огнян Симеонов. Първия не съм го чувала даже.
Доволна съм, макар че свалянето е под неговите очаквания. Първата консултация продължи час и половина и струваше 60 лв. За мен тези пари са много добре похарчени пари. Мога да кажа, че буквално житейския ми мироглед се промени след срещата с него. Много съм доволна, продължавам с диетата, не е трудно да се спазва, не се гладува. Освен това ми даде много други съвети и видео материали-за пиенето на вода, за поемането на минерали и витамини, за белия хляб, за положителната нагласа към живота като цяло и т.н.
С чиста съвест мога да го препоръчам на други хора.

# 2
Благодаря ти merian64 ,
чувала съм,че при него не се гладува,нещо което е добре.... Wink не че се страхувам от глада толкова колкото от това че все пак сме майки и маме нужда от енергия за да се грижим за децата си,а енергията идва от храната Grinning
Би ли споделила един примерен ден от неговата диета?
Ще съм ти благодарна ако ми дадеш някакви координати Peace

# 3
  • София
Здравей, тел му е 0899937677. Адресът където приема е в близост до Военна болница, но в момента не се сещам точно. Ако е нужно ще го дам довечера.
Относно храненето-аз имам 6 приема през деня. Той ми препоръча 5 първоначално, но едновременно с това, не би трябвало да усещам глад, така че възприех модела с 6 приема. Аз закусвам сутрин и нямам проблем с това. За тези, които трудно закусват сутрин 5 приема са ок. Винаги се взима нещо малко преди лягане с цел да се задържи нивото на кръвната захар през нощта.
Храната е разделена на блокове, като всеки блок включва точно съотношение въглехидрати, белтъчини и мазнини. Основното е, че трябва на всяко хранене без изключение да се поемат от трите вида храни. Вредните мазнини като животинска мазнина и олио са заменени с полезни като ядки, зехтин и маслини. Наситените въглехидрати за забранени с изключение на малко мед от време на време, аз лично правя изключение като си взимам тъмен шоколад, понеже шоколада ми е страст. Него го комбинирам с някаква мръвчица и ядки и така.
Огнян прави таблици, които помагат да си разпределяш храната през деня. За целта е необходимо да си закупиш цифрово домакинско кантарче с много точни грамажи и тара, за да може да се сложи чинийката, да се тарира кантарчето и след това да се измери храната. Това е общо взето.

# 4
Педполагам,че ако се поровя тук,ще открия адреса му Simple Smile
До тук казаното то теб ми звучи добре.Някой от нещата са в моя полза,аз нямам проблем със сладкото,то не ми е страст и мога и без него,под каквато и да е форма,даже се чудя на хората,в случея и ти,как ядат шоколад Wink при мен едно парченце ми държи влага ця;л месец,просто не обичам.МАзнините съм ги избягвала винаги,следя какво ям.
Ще чакам още отзиви,не ми се вярва че само ти ще се отзовеш Grinning
Благодаря ти за споделения опит.

# 5
Предполагам че голям процент от вас имат мнение по въпроса,но явно не ви се занимава..... Sad

# 6
  • Пловдив
"Симеоновска" диета:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404783.0

Режимите на Ипократис:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=416404.0

Това са последните активни теми. В първия пост на всяка от тях има линкове към всички останали. Може да се информирате от там.

# 7
Здравей , skorpi!
Аз съм посещавала и двамата и честно казано предпочитам режимите на Ипо като ще обясня и защо. Нямам нищо против Огнян,както бе6е споменала дамата по-горе той е много внимателен ,отделя достатъчно време да те чуе ,не претупва клиентите си ,наистина дава много допълнително инфо -говори за Тайната и пр.Единствения недостатък е ,че режимите му за мен лично са трудни за прилагане ако не си у дома постоянно ,защото няма как да ида в ресторант и да искам точни грамажи от ястията. При Ипо нещата са доста по-лайт вариант,което не значи ,че не действат, Горе- долу 1.5 кг надолу седмично ,което мисля е ок. Ипо също е много приятен ,вдъхва доверие и те мотивира много . За мен най-важно беше .че не ми забрани чашата вино ,която обикновено присъства на трапезата ми вечер. Решението ще си вземеш ти ,дано съм ти била от полза .Успех! Hug

# 8
Благодаря ЗлаВещица ,
видях всичките постове,но честно да си призная нямам време да ги чета всичките Blush .Да знам,ще си кажеш,че всеки ли който няма време да чете,ще пуска нов пост,и ще си права.....просто исках тези които имат интерес да споделят мнението си,но явно няма такива за мое съжаление.

# 9
bubolina_17   bouquet
Може би точно ти си моя човек Simple Smile ходила си и при двамата.
Това за чашата вино ми хареса,защото при мен пък е бира,но в крайна сметка съм съгласна и от нея да се откажа ако се наложи,макар че раздялата ще е мъчителна(шегувам се).
За Ипократис съм чувала че му е много еднообразна диетата,незнам дали е така.А как се чустваш по време на неговата диета?Много ли имаше да сваляш,защото по килограм и половина на седмица си е направо добре Peace
Интересува ме още нещо,би ли ми дала координатите на Ипократис и каква е сега цената при него?Как следи тои своите пациенти и резултатите им?
Благодаря ти от сега Grinning

# 10
  • Пловдив
Благодаря ЗлаВещица ,
видях всичките постове,но честно да си призная нямам време да ги чета всичките Blush .Да знам,ще си кажеш,че всеки ли който няма време да чете,ще пуска нов пост,и ще си права.....просто исках тези които имат интерес да споделят мнението си,но явно няма такива за мое съжаление.

Ами да, ще кажа точно това. Защото например виждам, че в темата за Ипо в първия пост е дадено какво се яде. Въпрос за по-малко от 5 минути е да се види. И когато човек има интерес може да отдели поне толкова за това. Ти си човекът с интерес, не останалите Simple Smile

# 11
Така си е,но не ме изяждайте с парцалите сега.
Ако е нужно затворете темата.
Всеки гледа лесния начин Peace

# 12
Не е еднообразно ,той ти дава възможност да си разнообразяваш до колкото е възможно разбира се . Недостатък е ,че се набляга на по-суха храна,а аз предпочитам супи или нещо готвено ,но от много предпочитания се ошишках добре  Laughing .Координати други нямам освен мейла му - papadimitrakos@gmail.com ,имаше и сайт Здравословна почивка -пусни го в гоогле и ще го намериш. Аз ходех при него още докато беше в Младост ,така че не ми е актуална информацията. След първия преглед имаш още 3 контролни измервания и това е доста мотивиращо .Аз ходих само веднъж ,защото след това влязох в болница и приключих с диетата ,но около мен много приятели я правиха и резултатите бяха страхотни . Ако имаш други въпроси казвай ! Simple Smile

# 13
Здравейте момичета, аз съм нова тук, но исках да споделя мнението си за Ипократис, тъй като съвсем наскоро бях при него.
Не съм ходила преди при диетолог преди, но сега отидох при него с цел здравословно и балансирано хранене (е няма да е зле да сваля и 2-3 кг). Направи ми добро впечатление как ми обясни подробно за метаболизма, за храните, кои са вредни, кои не, за пиенето на вода, пита ме какво обичам, какъв е моят режим през деня и на другия ден ми изпрати режима на хранене. Честно казано отначало ми се видя доста свободен, т.е. мислех си 4е няма да гладувам, обаче доста честичко се чувствам гладна. Надявам се след първата седмица това да отмине Grinning
Можете да го намерите на този емаил: papadimitrakos@gmail.com, също на този: www.zdravoslovnapochivka.com (тук можете да намерите по-подробна информация с какво се занимава и организира). Иначе се намира на ул. Стара Планина номер 5 мисля 4е беше, 8 етаж. (точно до кръстовището на Дондуков и Раковска)

# 14
devoi4eto много,много,много благодаря,както и на другите които откликнаха на въпроса ми  bouquet
По писаното разбирам,че съвсем скоро си го посетила.Аз също не съм ходила до сега на диетолог,но вече е наложително.След раждането на втората ми дъщеря положението е извън контрол.Силно се надявам,че с общи усилия с диетолога ще постигна това което искам.
Трудно ли се записва час при него и работи ли в събота?А каква е сега цената?
Разглеждам сайта който ми даде.Гледах на скоро по телевизията в предаането "Денят е прекрасен" точно за това.Идеята е много хубава,но един средностатистичести българин малко трудно точно сега ще може да отдели пари за това,за жалост.Та затова те опитах по горе каква е цената на консултацията при него.
Благодаря ти още веднъж,че се отзова Peace

Общи условия

Активация на акаунт