Януарски мами броят килограми! - 13 тема

• 33 585
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Имам обаче от моето детство ето такова подобно в оранжево, затова не мисля друго да купувам - http://jjcolecollections.com/original-bundleme#

О,това е супер,не съм виждала такова,има ли ги в някой магазин в София?

# 316
Ей това кафенце чудно ми се отразява   bouquet

За покупките и аз съм до под кривата круша  ooooh! В момента съм в чуденка за козметиката, насочила съм се към Веледа, някой може ли да даде препоръки?

# 317
И като стана на въпрос за бебешка козметика, каква козметика трябва да носим в болницата за бебчето? Никъде не са отворени скоби с обяснения, само "бебешка козметика"...  Thinking

# 318
Веледа не са никак лоши - разбирайте го като доволна съм, въпреки, че момичетата, които държат на 100% Био твърдят, че част от продуктите на Веледа не били чисти...

От това, което съм взимала от БГ пазара съм най-доволна от А-Дерма! Страхотни продукти, на пръв поглед не са евтини, като почнеш да ползваш оценяваш колко малко е нужно и колко са добри - за мен си заслужават всяка стотинка.

Най-често ползвам Мустела (има ги в БГ) - много доволна и California Baby (не знам дали ги има - добри са). С каквато и козметика да е гледам да не прекалявам и да не се видиотявам на тема стерилност/чистота... имах и такива моменти, но после тя проходи и почна да целува всички кучета, които докопа, та ми мина  Crazy

В болницата не съм носила нищо, но не мога да си представя да искат нещо повече от шампоан и крем за дупе  Shocked

# 319
Здравейте мами,

ободрихте ме,  Simple Smile ще гледам позитивно на нещата...обещавам Wink

но още нищо не съм купила, все си викам има много време, и направо се чудя как някой от вас са купили всичко. Но съм харесала доста неща. И ще почна скоро.

За болницата мисля,че козметика за бебето не искат. Надали някой ще маже бебето с нещо. Може би един бебешки сапун. Ако е нормално раждането ,не мисля,че трябват памперси. Еднократните гащи сигурно вършат същата работа и като едни по евтини памучни, които ако се захабят можем и тях да хвърлим.

Бира с таратор и аз така си взех отпуската. По закон нямат право да ти откажат. Само ,че трябва 2 седмици да пуснеш по рано заявление, че искаш да си я вземеш, но ако пък се разбереш с шефа може и същия ден да излезеш в отпуска.

senedra73 много се радвам ,че бебчо се е обърнал. Как искам и моята кукла да се обърне.

# 320
Здравейте момичета.
За гащите и памперсите  - в някои болници не дават да се обува бельо след раждането и по тази причина се придпочитет. От гледна точка на това, че превръзката е трудно да се крепи без нищо.

# 321
Здравейте бременелки!
ДА взема да дрсана и аз два три реда ,че само чета и не мога да ви изчета .
Като гледам тревпгите и радостите ни са кажи речи еднакви.И аз имам от време на време киселинни дни и нощо Laughing дооооста неприятно.Установих ,че пържено (бях си попрекалила с пържена рибка) и сладко не ми се отразяват добре ,а също така и кафето не ми действа добре .От време на време и аз психясвам ,даже от вчера съм така.Едни мисли ,едно чудо .Като се замисля предния път в 8 месец май беше същото ,тогава такива сънища има ,че жив роднина и познат не ми остана  #Crazy Laughing
Бебка ритка ,но аз и се радвам.
И аз имам няколко драматични случая около себе си на бременни и може би затова са и тези отрицателни мисли.Старая се да ги прогоня от главата си .
Нищо не съм копувала ,освен агнешкото чувалче .Даже не съм прегледала какво точно ще става от каката за да си направя сметка какво точно да купя.Иначе количка ще трябва да купя ,защото моята я няма вече .Така се главоблъскам с тази количка ,че вече ми пуши главата.Но съм решила да я взема скоро време ,че сега са пуснали приятни промоции .
В петък бях на преглед бебка е 2кг,аз съм вече в средата на 31 седмица.Говорихме с д-р Яков вече за дата ,защото покрай празниците ще е по-добре предварително да я запишем (със секцио ще съм)Като гледам ще се засечем с Тони-Барбарони в болницата живот и здраве .Гласят ме между празниците засега ,дано и бебка да смята така  Simple Smile

# 322
Здравейте момичета, днес съм много по-добре. Ходих да ни видят добре сме, маймуната спеше. Като се върнах започна пак да тропа и да се обажда. Голяма ми е хитруша, започна с номерата от сега. Като извикам баща и да я види как рита и спира, а като излезе от стаята започва пак Joy Не знам как го усеща. Но  явно от тук нататък няма да сме от кротките. Най-интересното е, че си е още с главата надолу в изходна позиция, но крачетата са в бедрата ми, а тях не ги чувствам. Мърда само ръцете и главата или поне само тях усещам аз. Мога да каза аз как я обърнах надолу с главата от седалищно. Вечер по малко макс час си слагах възглавница под дупето да в под наклон и си вдигах краката на таблата на леглото, а главата ниско долу без възглавница и така докато след една седмица я усетих кога се обърна. Прочетох го в гоогле една мама англичанка правеше нещо подобно.

ПС: Даже съм си запазила статията ето я : http://wellnessmama.com/173/dear-baby-breech-please-turn-love-mom/

# 323
  • София
ей човек да не ви остави за два дена - сума астраници сте изписали
Аз имах много ползотворен уикенд - купихме малко дрешки, кошарка, матрак за кошарата, комбинирана количка Bebeconfort, протектор за матрак, одеало..... абе много съм доволна. Сега трябва да си избера корито и да взема малко козметика (спряла съм се на Бюбхен) и ще съм почти готова  Simple Smile
Иначе бебо си подритва, а аз се боря с гадния вирус

Ето и покупките:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6559
http://www.bebeconfort.com/collection/UK/prom_poussette_streety_pack.htm

# 324
  • София
Едно късно здрасти и от мен Simple Smile

Мерси за кафенцата  Hug

Бира има едни еднократни подложки за преповиване, май това ти искат  Peace

Mish и нашата маймунка се плашеше преди от баща си, но сега като почне да ми гали корема и да й говори всеки път му отвръща с един ритник, там където му е ръката  Heart Eyes
Не се е обърнала още и яко ме рита по пикочния мехур, но има още много време, така че хич не го мисля  Wink

# 325
  • Варна
Пелена "памперс" ни искаха от яслата за малкия и представлява-пелена с размери около 70-70см./може да има и различни/,материята е като на превръзка,памперс.Идеята естествено е да не се цапат чаршафите.Това с памперсите за възрастни предполагам е бъзик Mr. GreenАз лично не смятам да си вземам от еднократните бикини,не мисля че са нужни.В болницата,в която раждах, веднага след това ни слагаха лигнин,като около 1д след раждането се стои с него/естествено се сменя,като се напои де/.Идеята е като минава израждащият ви или друг д-р на визитация да има по-лесен достъп PeaceИначе поне при мен,кръвотечението беше като при по-обилна менструация/мн гадничка дума Crazy/ и с нощни превръзки е ОК. За козметиката и по-рано съм писала,че съм ползвала на А Дерма и Мустела,и двете са мн добри.
За покупките съм назад/поне от повечето "колежки" тук/.Като говорих оня ден с приятелка,която ще ражда този месец и я питах за покупките,чак се учудих като ми каза,че  след 1-2 дена ще започва.Честно казано и аз съм на мнение,че е малко прекалено 2-3месеца преди термин да се накупува всичко.Да не говорим,че посред зима количка например,ще ни трябва чак след....месеца.Кошница за кола или портбебе/за първите 1-2 консултации/ да,но друго "превозно"средство просто няма смисъл.Все пак всеки си решава сам естествено Peace
Все пак пиша това за мамите,които "изостават с обиколките" поради каквито и да са причини/или без такива/.
Днес ще ходя на ендокринолог, да видим защо ми е завишена кръвната захар Thinking
Утре съм при АГ и там,ще ми е по-интересно,че не съм виждала мишката вече месец и направо НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ!  

# 326
Аз също още не съм купила абсолютно нищо за бебка, даже и шапчица. Grinning

В някои болници наистина не се разрешава носенето на бельо, за по лесен "достъп" на лекарите.

В болницата където ще раждам за бебето не се носи абсолютно нищо освен комплекта за изписване, а срещу заплащане осигуряват и него.

# 327
  • София
Здравейте!

Отдавна не съм писала, но и нямам много за разказване.

На първо място - ударих 70те килца вече  Embarassed. Никога не съм тежала толкова. По мои сметки до края на бременността поне още 5 ще кача, и то ако последните 3-4 седмици не качвам, както става обикновено.

В петък бях на трета ФМ при Томова - всичко си беше ок, беба се е обърнала с главата надолу, този път излезна, че е 3-4 дена по-голяма, иначе все по-дребна я изчисляваха. Явно голямото плюскане си е казало думата  Mr. Green.

Проблемите със съня продължават, тази сутрин сме станали с Бобо в 5.  Shocked

Последните няколко дни започнах много често да пишкам и то по малки количества. Нямам болки или парене, все си мисля, че бебето притиска пикочния мехур и затова съм така, но в сряда ще си поискам от гинеколожката да ми пусне една урина за всеки случай.

Днес ходих на очен лекар, нали е добре да се отиде преди раждане, а аз по принцип съм късогледа. Всичко е наред, от утре ще съм с нови очила.  Simple Smile

И аз много харесвам козметиката на А-дерма и Мустела. Като по-евтин и български вариант препоръчвам Бочко.  Peace

Все още никакви покупки нямам за бебето, само съм извадила трите чувала с бебешки дрехи от Бобо и племенника и чакам да ми дойде музата да ги прегледам, изпера и изгладя.

Време ли е вече да звъним на банките за стволови клетки или още е рано?

bouquet

# 328
  • Велико Търново
Здравейте, момичета!

Памперс пелените са много удобно нещо.  Предния път си бях донесла от немския ДМ, сега виждам че ги има в бг-аптеките, малко по-кофти вариант са от ДМ-ските. В различни размери са. Всъщност може и в нашите ДМ да ги има вече. Ползвах ги върху повивалника, на тях преобличах бебо, практични са, като се поопишкат ги хвърляш. Също съм ги подлагала като протектор вечер където сложа бебо да си порита гол без памперс. Много се кефят, когато са голички  Sunglasses

Козметика съм ползвала на Веледа, мисля че е добър вариант, не е безумно скъпа, а уж е био. На А-дерма - миещото блокче е чудесно. И двете си деца в началото съм мазала с премита свинска мас, и за това ще си приготвя да имам, нищо че ще строя пак и една камара кремчета, олиа и др.подобни.   

Да похваля и аз анатомичната ваничка на САМ, с гумената подложка. Имаме такава, много ми беше удобна, в нея къпех бебо до над годинка, доста е широка. 

За покупките - още не знам какво ще оцеле от баткото дотогава и какво ще върне сестра ми от нейното бебе, май единствено шезлонга ни сдаде багажа предния път, та сега ще купуваме нов. А, и концепция нямаме още за това кой къде и на какво ще спи. Много искам да направим стаята за баткото, за да го отделим - като се роди 3 номер, той тъкмо ще е навършил 2 годинки. Но като гледам, май ще го оставим за напролет, та дотогава не знам.

# 329
  • София
Alluria, къде ходиш на очен, аз по принцип нямам проблеми с очите, но въпреки това мисля да се прегледам, но не знам къде

Общи условия

Активация на акаунт