Идеи за бизнес - 10

• 56 134
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • LOST
florisima , на три места в Пловдив (сигурна съм, че има и на още много) съм пила кафе от това в пакетчета - такова кръгло пакетче, пълно с кафе, което поставяш на мястото на мляното кафе. Качеството много ми хареса, с тази разлика, че цените варират от 0.50 ст (със сметана) и 0.80 ст (като си купуваш сметаната) Mr. Green, естествено това е в центъра. Ако те интересува може да поровиш в нета.
Другото, което ми идва на ум, може би е споменато, ще ме извиниш ако е така, но е важно машината да е загряла много добре и да е постоянно включена, което сигурно знаеш.
Лек ден!

Да, така правя - включена цял ден и първото и второто кафе - воднисти /докато загрее машината/. Реших или че ще сменя машинката или да намаля цената на кафето на 0,25ст, сега е на 0,40ст Белким си купуват  и не роптаят, че не е хубаво. Може и пък да ме научат като "с най-евтиното кафе". Ще видя още малко ще помисля ooooh!

# 436
  • На дивана, под юргана
florisima , на три места в Пловдив (сигурна съм, че има и на още много) съм пила кафе от това в пакетчета - такова кръгло пакетче, пълно с кафе, което поставяш на мястото на мляното кафе. Качеството много ми хареса, с тази разлика, че цените варират от 0.50 ст (със сметана) и 0.80 ст (като си купуваш сметаната) Mr. Green, естествено това е в центъра. Ако те интересува може да поровиш в нета.
Другото, което ми идва на ум, може би е споменато, ще ме извиниш ако е така, но е важно машината да е загряла много добре и да е постоянно включена, което сигурно знаеш.
Лек ден!

Да, така правя - включена цял ден и първото и второто кафе - воднисти /докато загрее машината/. Реших или че ще сменя машинката или да намаля цената на кафето на 0,25ст, сега е на 0,40ст Белким си купуват  и не роптаят, че не е хубаво. Може и пък да ме научат като "с най-евтиното кафе". Ще видя още малко ще помисля ooooh!

florisima, както ти беше писал Дедо - "Не разчитай на ниска цена - винаги ще се намери някой да те надцака с още по-ниска!" Виж машините с капсули - там вероятността да се сбърка кафето е почти изключена, дори и да не разбираш или пиеш кафе ти самата.

# 437
капсулираното кафе в София е 1 лв. или 1 и 50 лв. , днес видях такова ,
не съм забелязала да върви особено ,
25 ст. е евтино дали ще е що-годе качествено ?
на доста места предлагат различни видове кафе на различни цени , клиентът си избира , но все пак и най-евтиното е сносно .

# 438
Флорисима, прави хубаво кафе, а не най-евтиното. И аз така мисля.
Всичко останало те доближава до масовото поведение на търговците на твоя пазар, които продават същото като съседа, но на по-ниска цена. ooooh! Познавам много хора, които спряха да пазаруват там заради безобразното поведение на продавачите. Провокирано както от образуваните им нерви от безбройните пенсионери, така и от "прецакването" между тях самите. Peace

# 439
  • LOST
Капсулите са скъпи и кафето ми идва на продажна цена 0,70лв.  и повече. За пазар е скъпо. И на мен ми се ще да им продавам хубаво кафе и що годе на прилична цена като например 50 ст. Ама явно ще трябва да сменя машинката. Предпочитам по- малко кафе да продавам , но качествено.

# 440
Имам питане относно воденето на курсове с деца. Имам книжарница, продавам хоби материали и има интерес за демонстриране на техниките. Когато става въпрос за възрастни хора - няма проблем, но когато става въпрос за деца - изискват ли се някакви специални разрешителни и условия? Къде мога да проверя? Благодаря предварително.

# 441
От прочетеното за несгодите на онлайн търговците мисля , че се заформя нова идея за бизнес - агенция, която да се занимава с по-гореспоменатите проблеми. Търговеца плаща  малка месечна вноска и те се задължават да защитават интересите му. Винаги съм смятала, че не бива сами да се разправяме с някои дадени ситуации, а да има кой друг да върши това.
Не е зле някой да помисли за създаване на такъв тип бизнес - така продавача няма да се чувства сам и изложен на всичките саморазправии, а агенцията определено ще има доходи също. Grinning
има такъв посредник отдавна, банката, но никой не иска да плаща за услгите.

Флорисима, кафето ти може да не е най-хубавото на пазара, но да не е най-лошото и да е цена като на останалите. Обичам кафе и никога няма а пия такова, което не харесвам заради 20ст. по-малко. На кафеджиите им е много  важно сутрешното кафе.

# 442
  • Бургас
Капсулите са скъпи и кафето ми идва на продажна цена 0,70лв.  и повече. За пазар е скъпо. И на мен ми се ще да им продавам хубаво кафе и що годе на прилична цена като например 50 ст. Ама явно ще трябва да сменя машинката. Предпочитам по- малко кафе да продавам , но качествено.

Според мен най-добре смени машината, щом имаш тази възможност. След като си пробвала различни кафета и настройки на кафемелачката , може в кафемашината да е проблема. Няма машина която да прави хубаво кафе докато не е загряла, чакаш да загрее и тогава. Има вероятност машината да не прави достатъчно налягане....
Варианта с по-евтино, но воднисто кафе за мен не е приемлив. Ще си загубиш клиентите.

# 443
  • На дивана, под юргана
От прочетеното за несгодите на онлайн търговците мисля , че се заформя нова идея за бизнес - агенция, която да се занимава с по-гореспоменатите проблеми. Търговеца плаща  малка месечна вноска и те се задължават да защитават интересите му. Винаги съм смятала, че не бива сами да се разправяме с някои дадени ситуации, а да има кой друг да върши това.
Не е зле някой да помисли за създаване на такъв тип бизнес - така продавача няма да се чувства сам и изложен на всичките саморазправии, а агенцията определено ще има доходи също. Grinning

има такъв посредник отдавна, банката, но никой не иска да плаща за услгите.

Не е точно така. Банките в България се държат, все едно сме още в 20-ти век, а не в 21-ви...

# 444
  • най-шареното място
Ами като им погледнеш цените на банките, избиващи зазгубата на обороти с високи цени...
И никак не ти се иска наистина. Обърнали ли сте винимание колко такси бяха качени и колко нови въведени?

# 445
Тигър, не знам как е в банките относно он лайн плащанията. Но относно ПОС устройствата даваха много различни предложения, може би трябва да се провери всяка банка по отделно, пък от някъде може и да изскочи добра оферта? Thinking

# 446
  • На дивана, под юргана
Тигър, не знам как е в банките относно он лайн плащанията. Но относно ПОС устройствата даваха много различни предложения, може би трябва да се провери всяка банка по отделно, пък от някъде може и да изскочи добра оферта? Thinking

Казано честно, ПОС-терминалите не ме вълнуват, защото още не съм направил хипермаркет  Wink
А Банка ДСК имаше също такова "атрактивно" предложение и за ПОС-терминал - да се чудиш къде живеят тези хора...

# 447
Исках да кажа, че може би е добре да се види всяка банка какви условия дава за интегриране на система за он лайн плащания.
Защото моят личен опит е с ПОС терминалите ни. И всички ни даваха различни условия.
Не че ти предлагам да слагаш ПОС. Simple Smile

# 448
  • На дивана, под юргана
Исках да кажа, че може би е добре да се види всяка банка какви условия дава за интегриране на система за он лайн плащания.
Защото моят личен опит е с ПОС терминалите ни. И всички ни даваха различни условия.
Не че ти предлагам да слагаш ПОС. Simple Smile

Е, аз не че не искам да направя хипермаркет - просто ще ми трябват още няколко века.  Laughing
Иначе си права за различните условия при банките.

# 449
всички банки по света, подчертавам по света, взимат тези проценти - между 2,5 и 4 за постерминалите
и това е, който иска
банка дск си е много добре даже
имала съм терминали на други банки и само с дск не съм имала проблем, за пощенска мога да напиша роман
наскоро на прокредит ми предложиха постерминал, вярно малко по-хубави проценти, но 15 лв месечна такса ако си под 2000 лв оборот
така че, който иска да работи както трябва - слага, който не иска - не слага
толкова е просто

Общи условия

Активация на акаунт