Идеи за бизнес - 10

• 54 115
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
на мен идеята  т.е нох-хауту:) както го наричате ми харесва много) Идея за винтидж шоп.
само че тук не знам от къде могат да се намират такива неща:)
знам 'вехтошарници" за предмети, има страхотни неща. Искам и аксесоари, чанти.. ама къде да ида да си избирам:))

в моят град не знам как ще се приеме, защото е имало такова нещо преди 20тина години и са умрели ( 2нд хенд)
Но пък сега е модерно да си винтидж, да имаш акцент, нещо от други времена и хора. Може да е пълен провал, или да триумф:)
Според мен, ако се направи естетски и подредено, интересна атмосфера може да е голям хит

Имам една клиентка, която е младо момиче и така или иначе работим по гардероба й, което значи, че досега  минаха 171 кг нейни  дрехи. Всичко е марково, модерно, доста разчупени кройки. Говорихме си с нея , че дрехите 42 може да ги даде на Каритас, защото сега е 46. Ами щастливец е този, който ще продава дрехите й в шопа си:))

# 616

Цитат
и си личи кога е Данчо и Гергана, кога е Долче и Габана.

Joy Joy Joy  Това много ме развесели

Начинаещите бизнес предприемачи сега да не тръгнат да отварят наред Винтидж (каквото и да означава) магазини.Както казва Lady_ Blu, това би било успешно в София, допълвам големи градове, на централно място. Друг проблем е, че масово в Моловете и по търговските улици цените на новите дрехи са намалени.Вчера видях супер туника в Тера Нова, под 20 лв.Цените на втората употреба  във винтидж магазин ще излязят горе долу като на нови дрехи на популярни марки.Не знам българина дали има тази култура да си купува втора употреба, но в пъти по-качествена дреха или предпочита нова на същата цена, но със съмнително бъдеще след второто пране еднодневка.

# 617
Защо не:) Начинаещи всички са били.
Vintage можеш да прочетеш какво е
Според мен разликата м/у един витидж шоп и един магазин за дрехи 2ра ръка е в клиантелата.
В първият хората влизат не защото е евтино, а във вторият влизат, защото е евтино.
Друга разлика е, че в магазините за 2ра ръка влизат хората, за да намерят нещо 'ново и модерно', а във винтидж шоп влизат, за да намерят нещо по-старо, но уникално. Двете концепции не биха се 'били', защото са различни, тая мацка от екрю май си дава сметка каква й е таргетната група и виж, че няма вид да бърка. За нея пишет в софиявю, не за лейди блу, примерно ( че само нея се сещам с магазин за 2нд хенд)

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 12:04 от 10 c's

# 618
  • най-шареното място
Vintage няма нищо общо със втората ръка. И тера нова няма нищо общо с vintage и втора ръка. По правило класата и качеството на изработката върви така - vintage, втора, тера. А новината на материала, по обратния ред.

# 619
Vintage няма нищо общо със втората ръка. И тера нова няма нищо общо с vintage и втора ръка. По правило класата и качеството на изработката върви така - vintage, втора, тера. А новината на материала, по обратния ред.

Vintage clothing is a generic term for new or second hand garments originating from a previous era. The phrase is also used in connection with a retail outlet, e.g. "vintage clothing store." It can also be used as an adjective: "This dress is vintage."
The word vintage is copied from its use in wine terminology, as a more elegant-seeming euphemism for "old" clothes.
Generally speaking, clothing which was produced before the 1920s is referred to as antique clothing and clothing from the 1920s to 1980s is considered vintage. Retro, short for retrospective, usually refers to clothing that imitates the style of a previous era. Clothing produced more recently is usually called modern or contemporary fashion. Opinions vary on these definitions.
Most vintage clothing has been previously worn, but a small percentage of pieces have not. These are often old warehouse, or more valuable than those that have been worn, especially if they have their original tags.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vintage_clothing

# 620
  • най-шареното място
За едно и също нещо говорим, Примам го като висше доверие Wink, че си го копирала определението, където също пише, че втората ръка не е vintage. Аз нямах време да слагам някое определение. Втората ръка и жинтаге си приличат колкото страта кола на съседа и Мустанга на на някой богаташ.

# 621
10 c's, в Софиявю пишат, защото е Софиявю, а не Долно Камарцивю  Grinning
А и все нещо трябва да пишат хората.
И то в стила на сайта, така, както са го започнали.

Екрю-то си е откровен магазин за дрехи втора ръка /за аксесорари - не знам, не разбирам/ и нищо vintage - нищо старо, от началото на миналия век, да речем.
На практика винтидж и секънд хенд е едно и също, но в секънд хенд-а може да си купиш блуза на Оnly от миналия сезон, а във винтидж-магазина блуза от началото на миналия век. В Секънда водеща е предимно цената /макар, че познавайки част от своите клиенти, между тях има и истински ценители/, във Винтиджа - кройка, материя, шев и история.

Арт мама, по повод на Оnly-то, вчера се сетих за теб, като разглеждах една пратка дрехи. Имаше риза-пачуърк и ти я снимах  Grinning
След малко ще ти кача снимки. Може и като идея за бизнес да го приемеш, освен като реверанс от моя страна към това, което правиш.

# 622
Не съм съгласна, че са едно и също, но няма да споря.
Мацката ме кефи много , намерила е нишата, направила е селекцията, на всичко отгоре отваря в 12  Mr. Green
Арт-мама, очевидно говорим за едно и също, може би не съм се изразила разбираемо.

# 623

Мацката ме кефи много , намерила е нишата, направила е селекцията, на всичко отгоре отваря в 12  Mr. Green
И мен.
10 c's, и двете с Арт-мамата сме написали, че на повърхността, дори и да изглеждат едно и също - не са.

# 624
http://lifestyle.ibox.bg/news/id_1182902870

Не е за мен това  Peace  Дядото на мъжа ми все ме убеждава да взема едни дрехи, които пази от неговата майка и да ги нося, аз не та не , пък то винтидж било  Joy  .Шегата настрана, факт е, че е нещо оригинално и различно.Само че ме съмнява тези дрехи да се намират с обикаляне по вторите употреби, не виждам как ще се докаже че дрехата е винтидж, демек от преди 50 години, а не модерна, от близките 20.Измислила го е жената, прави го, евала.

# 625
За тези от вас, които имат регистрирани търговски марки, ето нещо ново, което не ни улеснява живота и със сигурност ще ни увеличи разходите. На първо четене го приемам като поредния реверанс към патентните представители, чиито услуги и без това са изключително скъпи, но без тях не може. чудно ми е как ще изглежда и тарифата на ПВ след промените. Дали ще си свалят цените?
И тази промяна колко пъти ще скъси процеса по регистрация?
 Twisted Evil
Ето.
Нова процедура за регистрация на марки и защита на регистрираните марки
Уважаеми дами и господа,
С настоящето ви уведомявам, че условията, при които ще се регистрират марките в България се променят значително. Това става след 10 март 2011г., когато влиза в сила въвеждането на т.н. опозиционна система.
Какво означава това и как ви засяга? Най-общо и кратко казано това означава, че
• се въвежда промяна в разпределение на задълженията на публичния и частния сектор за предоставяне на закрила върху марките;
• се премахва служебната проверка за наличие на предходни права върху регистрирани марки;
• се въвежда т.н. „опозиция”, което е възможност за предотвратяване на евентуална регистрация на заявен сходен или идентичен знак на ваша марка.
Очаквания ефект е оптимизиране на регистрационния процес чрез участието на пазарните субекти в него и ускоряване регистрацията на марките.
Патентното ведомство няма да извършва служебно, както до сега, проверка за наличие на предходни права върху регистрирани марки. Задължението и отговорността за това се предоставя на притежателите на тези марки. По този начин маркопритежателите стават активни участници в процедурата по регистрация на марките.
В случая се приема, че вие като притежатели на марки най-добре можете да прецените дали дадена чужда марка (знак) може да представлява някаква заплаха за марковото позициониране на пазара на дадена ваша стока, разпространявана под регистрирана марка и какви последствия би имало за развитието на вашия бизнес при появяването на пазара на марка, идентична или сходна на вашата.
Така се избягва възможността за неправилна преценка на експерти от Патентното ведомство, които често нямат информация за реалното пазарно състояние.
Какви са възможностите? В случай на заявен от трето лице знак, сходен или идентичен на ваша марка, след публикацията на заявката, от ваше име като притежател на регистрирана марка, може да се подаде опозиция срещу регистрацията на заявения знак. Ако не се предприемат опозиционни действия в определения от закона срок и вид, то Патентното ведомство ще приеме вашето бездействие като съгласие и ще регистрира този знак като марка.
Какво следва да бъде направено? Да се организира наблюдение (следене) за заявени сходни и/или идентични марки. Вариантите са: това действие да се извършва самостоятелно от вас, или да ни възложите на абонаментен принцип ние да го извършваме. Разбира се, има и трети вариант, който въобще не е за предпочитане – да не се интересувате за евентуалните действия на конкурентите ви и по този начин да им предоставите възможност да придобият права за вашата/ите марка/и.

# 626
Да ви кажа, аз съм доста отчаяна. 3 месеца вече, само октомври имах печалба, висчко друго досега е покриване на разходи. Наистина, че имаше извънредни, но.. а тепърва осигуровки, счетоводител, ток, ДДС...
Не знам дали ще я бъде тази. Колко време според вас трява да си давам кураж, че трябва да се разработи и прочие, аз вече се чувствам доста изтощена и демотивирана. Просто ако още веднъж чуя, че е 'криза' ще се застрелям...
ако активно се работи 3 месеца в годината, по-добре да приключвам след пролетта, вместо да затъвам. Confused

# 627
За химическото чистене ли говориш? Какво предлагате - пране и химическо ли?

# 628
# 629
От тук ще ми е много трудно да ти предложа нещо, тъй като не познавам навиците на италианците относно потреблението на твоята услуга.
Но ми се струва възможно да им се предложи нещо в плюс, което другите не предлагат, така да им хванеш вниманието и при теб да идват. Може би ако организираш някакъв начин да взимаш нещата от офисите им/домовете им. За да печелят време. Или ако включиш дребни корекции и поправки на дрехи. Въпреки че те вероятно ги хвърлят в кофата при скъсан цип. Знам ли. Стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт