Идеи за бизнес - 10

• 54 447
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • LOST
Направо ме побиват тръки.... 15000лв са много пари...много нагли бя, добре , че сте реагирали адекватно и на време.

# 151
Имах такъв случай преди години. Ама май бяха аматьори. Ядосахме някаква клиентка, била данъчна. Показа си картата, ама много бързо си я дръпна, не можах да й видя името. Провери ми касовата книга и каза, че ще изпрати проверка. На другия ден дойде едно познато момче и каза, че тази, която съм ядосала вчера била негова близка и била на ръководна длъжност в НАП.Искаше много пари, за да спре проверката. Не ги дадохме, решихме по-добре да ни проверят, но това така и не се състоя. Лошото е, че когато имаш собствен бизнес всеки може да дойде и под някакъв начин да иска да измъкне нещо от теб...И ние си плащаме, за да не ни създават проблеми и да можем спокойно да работим.Уж..

# 152
Преди няколко теми ви разказах за един магазин в който се продаваха гривнички от тези за енергия (или нещо си там). Аз се изумявах как плащат толкова висок наем и как издържат с един продукт само. Вие ме убеждавахте, че става номера и хората се лъжат.. Лъжат се - да , но колко да се лъжат... Магазина вече е затворен (има няма два месеца) и на негово място е открит друг за разни  джунджурийки...

Вчера пък открих един магазин - за столове. Аха! Правилно - само столове - няма маси, няма канапета, етажерки или  фотьойли. Само столове! Всичките стени са  направена с три рафта (разделена на три) и на трите са наредени столове с които е опасан магазина от всякъде. ... За пръв път виждам такъв магазин...

# 153
В Бургас има такъв от доста години. Дори самата витрина е подредена така: столове на три етажа. Магазинът се вижда като влизаш в Бургас откъм София, вдясно се пада.

# 154
Здравейте!
Интересува ме има ли някой, който да е запознат с продукта Summer cart (готова програма за онлайн магазин) и ако може да сподели лични впечатления?

# 155
Здравейте!
Интересува ме има ли някой, който да е запознат с продукта Summer cart (готова програма за онлайн магазин) и ако може да сподели лични впечатления?

Аз съм доволна. Има какво да се желае, но пък за тези пари е супер. Минусът е, че доста неща не са описани никъде и трябва да плащаш ако искаш да ти ги кажат. Техническата поддръжка е безплатна само първите 3 месеца, така че се постарай максимално да работиш и тестваш с нея, за да не те цакат после, защото излиза доста и нереално солено. На практика няма документация, а опис на менютата. Има реално доста неща, които няма как да се сетиш как стават, ако някой не ти ги каже - в случая само фирмата, защото аз поне не открих форум, където хората да си споделят проблемите. Ако ти се наложи да плащаш постоянно за техническа поддръжка, по добре плати на някой да ти направи магазин какъвто искаш - по-евтино ще ти излезе.

# 156
Здравейте!

Аз съм доволна. Има какво да се желае, но пък за тези пари е супер. Минусът е, че доста неща не са описани никъде и трябва да плащаш ако искаш да ти ги кажат. Техническата поддръжка е безплатна само първите 3 месеца, така че се постарай максимално да работиш и тестваш с нея, за да не те цакат после, защото излиза доста и нереално солено. На практика няма документация, а опис на менютата. Има реално доста неща, които няма как да се сетиш как стават, ако някой не ти ги каже - в случая само фирмата, защото аз поне не открих форум, където хората да си споделят проблемите. Ако ти се наложи да плащаш постоянно за техническа поддръжка, по добре плати на някой да ти направи магазин какъвто искаш - по-евтино ще ти излезе.
smile3525

# 157
Момичета, в някоя от темите се обсъждаше идеята за магазин за цветя. Търсех, но не можах да я открия. Можете ли да ми изпратите линк?  bouquet

# 158
  • LOST
Аз дълго време исках да направя такъв / и все още търся /, но наемите си остават високи, а за мазгазин или ателие за цветя мястото трябва да е перфектното за да върви.  И оттам и наемът, ще е висок,  за да ги избиеш първо парите за наем, и за да посрещнеш и др. разходи /най-вече фирата за увехналите цветя/ ще трябва  доста парички да отделяш  всеки месец / а те ще са поне 6м. със сигурност/.

# 159
  • София
В старите теми бях писала - брака на рязан цвят е = на 1 Мерцедес годишно. Представи си среден по години, читав  Мерцедес заминал в контейнера за боклук.
Тогава многознайките без практика се нахвърлиха върху мене.
Мина времето на цветарските магазини. Който е успял да се наложи вече е име и е търсен от клиентите. А клиенти не са само цветя и саксии. Трябва да разполагаш  и с ландшафтен архитект на хонорар и на повикване - за да предложиш външно или вътрешно озеленяване.
Отделно трябва да имаш и бригада от 2-3 млади пенсионери за да го построят ако клиента се навие. Защото много си тръгват само след получен идеен проект.
А сега се готви някакво ограничение - ландшафните архитекти да могат да работят само съвместно със  строителен архитект.
Продавачките е желателно да са студентки от Лесотехническия, трябва да знаят как да се грижат за саксиените цветя. Отделно собственичката трябва да следи яко да не я крадат - възможности бол.

# 160
  • софия
аз съм ландшафтен, но не работя по специалността от години, все пак имам поглед и вярвай ми не си заслужава нито търчането нито инвестицията, тъжно но факт !

# 161
Момичета дали има някой тук който притежава бизнес за мебели втора употреба? И какво мислите за това, ще ми е любопитно да чуя мнения.

# 162
Вчера пък открих един магазин - за столове. Аха! Правилно - само столове - няма маси, няма канапета, етажерки или  фотьойли. Само столове! Всичките стени са  направена с три рафта (разделена на три) и на трите са наредени столове с които е опасан магазина от всякъде. ... За пръв път виждам такъв магазин...

Вероятно принадлежи на мебелна фабрика която само това произвежда. Какво чудно има?

# 163
На мен ми е странно защото когато избирам столове ги избирам заедно с маса,... примерно. Или в тон с другото обзавеждане.

# 164
Мен ме вълнува следния въпрос - Лоялни и коректни ли сте в бизнеса си - спрямо клиентите и спрямо конкуренцията?
Случва ли ви се да прецакате клиент и да предпочетете да спечелите или предпочитате да загубите, но да запазите доброто си име? А с конкуренцията правите ли си мръсни номера? Или винаги сте коректни с всички? И накрая кой е по-добре - този, който е коректен или този, който гази в името на печалбата - какви са вашите наблюдения в сферата, в която работите? Как се получава в реалността?

Общи условия

Активация на акаунт