Идеи за бизнес - 10

• 54 453
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Оффф - Клео, то не останало! Само да не ти идва в главата идеята за бейби център  Grinning  bouquet

# 136
  • LOST
Става въпрос за качествено и евтино, не искам в никакъв случай да е "бълвоч" сега ще кажете каква ти е сметката тогава ? Има сметка и тя е около 5 ст.но все пак има печалба. Нали трябва да се разчита на оборот...така че мисля евтино и качествено , но в обикновенни чашки -прозрачни  защото все пак не забравайте, че се намирам на пазар и то, на  който пазаруват и цигани /такъв ни е квартала/.

# 137
Направи си проста сметка, ако себестойноста на кафето ти е 15 ст (чашка, бъркалка, захарче, ток, вода....и още)
10 кафета по 0.5 ст = 5 лв на теб средно ти остават 2.5
20 кафета по 0.20 ст =  4 лв на теб ти остава 1 лв

Ако си мислиш, че човек, който е отишъл за кафе ще си купи кафе и кола - няма да стане в 95 от 100

# 138
  • Пловдив
Оффф - Клео, то не останало! Само да не ти идва в главата идеята за бейби център  Grinning  bouquet

Hug А, няма опасност вече от такива идеи. Мен ми дай реклама, PR .... а на децата им се радвам много, ама ще си гледам моето и кръщелниците (големи са сладури и си ги обичаме като наши). И хайде вече, дай боже скоро да се похваля, че нямаме търпение да го нагушим бебока толкова много е чакан и изтрадан.  Heart Eyes

# 139
Направи си проста сметка, ако себестойноста на кафето ти е 15 ст (чашка, бъркалка, захарче, ток, вода....и още)
10 кафета по 0.5 ст = 5 лв на теб средно ти остават 2.5
20 кафета по 0.20 ст =  4 лв на теб ти остава 1 лв

Ако си мислиш, че човек, който е отишъл за кафе ще си купи кафе и кола - няма да стане в 95 от 100

С подобни суми какъв оборот ще прави и как ще покрива разходите си ?? Shocked newsm78
И освен кафе какво друго ще предлага там?

# 140
  • LOST
Да припомня, че става въпрос за павилон  от 10 кв.м с артикули над 100вида /захарни изделия, кафе, ядки, гризини, солети и т.н,т.н/алкохол - около 30 вида марки вина, ракия, водка, бира и безалкохолни+мин.вода. Отделно- сандвичи принцеси,  сандвичи тип франзела с пълнеж, хот-дог, при поискване и пици/замразени обаче/. Кафе,чай, и др. топли напитки. За сега бнез цигари, по натам и тях.

# 141
Markrit случаен пример е това. Тя може да прави повече кафета, но нека си даде реална представа колко точно ще  трябва да продава на ден.
florisima  бас ловя, че асортимента ще намалее поне на половина

# 142
Като стана въпрос за кафе, вчера седнах в "Маркрит" на "Патриарха". Кафе - Лаваца. Заведението претендира за изключително лъскаво, особено откъм цени. Кафе с мляко е 2,70. Shocked Е кафето е точно трета цедка - рядко, гадно, отвратително! Нямам против да платя 3 лв. за кафе, стига да е наистина хубаво. Нямам обяснение на тази политика - дайте да пестим от материал, нищо, че кафето е 2 лв.! Ако е от квартално павилионче и е 0,50 ст. - ок, не очакваш кой знае какво, ама в случая просто.... Та няма да повторим, де.

# 143
Като стана въпрос за кафе, вчера седнах в "Маркрит" на "Патриарха". Кафе - Лаваца. Заведението претендира за изключително лъскаво, особено откъм цени. Кафе с мляко е 2,70. Shocked Е кафето е точно трета цедка - рядко, гадно, отвратително! Нямам против да платя 3 лв. за кафе, стига да е наистина хубаво. Нямам обяснение на тази политика - дайте да пестим от материал, нищо, че кафето е 2 лв.! Ако е от квартално павилионче и е 0,50 ст. - ок, не очакваш кой знае какво, ама в случая просто.... Та няма да повторим, де.

# 144
  • LOST
florisima  бас ловя, че асортимента ще намалее поне на половина

Със сигурност, в началото аз ще предлагам каквото може да се побере в павилиона, след това каквото търсят най-много. То ще си покаже.

# 145
  • LOST
Или ти др.имаш впредвид?

# 146
Markrit случаен пример е това. Тя може да прави повече кафета, но нека си даде реална представа колко точно ще  трябва да продава на ден.florisima  бас ловя, че асортимента ще намалее поне на половина
Знам де и аз точно това имах предвид.

# 147
  • Варна
Доживях данъчен да ми иска 15 000 лв.  Shocked Още не мога да дойда на себе си.Що за наглост? Бачкаме цял ден да си изкараме прехраната а такива като него си живуркат. Радвам се че го заловиха.Акцията беше много трудна, защото се оказа че са група.

# 148
Доживях данъчен да ми иска 15 000 лв.  Shocked

Този ли?  Shocked
Браво на вас!   bouquet

# 149
  • Варна
Доживях данъчен да ми иска 15 000 лв.  Shocked

Този ли?  Shocked
Браво на вас!   bouquet

Да, същия.  Беше трудно , но си струваше. Един ден висяхме в съда да ни разпитват и да разрешат СРС. На другия ден окичиха мъжа ми с хиляда жици когато трябваше да се види с данъчния и да му даде парите. Данъчния ни искаше тези пари за да не ни прави ревизия като физически лица.  Rolling Eyes Отделно си имаме акт от 7000 лв.освен поисканата сума. Тоест акта си е акт, а 15 000 които искаше са за да не ни рови в личния живот и територия. Решихме,че няма кво да изрови и че е много нагъл да иска тези пари. Освен това е данъчен от 92 година , предполагам се е нагушил вече доста.Стига му толкова. Аз ако имам 15 бона ще ги вложа пак във фирмата, няма да ги давам на кретени като него. Ако ви се случи подобно нещо, дори за 200 а не за 15 000 лв. подавайте сигнали. Не се потдавайте, защото корупцията я създаваме самите ние, ние сме ги научили да даваме и затова искат. Това трябва да се изкорени постепенно.

Общи условия

Активация на акаунт