Идеи за бизнес - 10

  • 54 524
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • LOST
  • Мнения: 12
Ако има някой живеещ в гръцко  и занимаващ се с някъкъв дребен бизнес да сподели какво мисли...

# 121
  • Мнения: 6 207
Проблемът с парти центровете е че тази Наредба 1 регламентира много хубаво нещата
80% от детските центрове в Пловдив не отговарят на нея, но когато започне контролът по нея и изтече гратисния срок - няма да има избор и ще трябва да затворят и да се преместят, както аз направих с първия ми център, защото си има специфични изисквания за помещението.
ето например гледам новата наредба за тютюнопушенето - пак имаме 4 центъра в града, в които се пуши. да не говоря за ресторантите, които празнуват детски рдта. в наредбата ясно се казва - където имат достъп лица под 18 год, не може да се пуши - точка. ще видим какъв ще е контролът.
преди дни гледах уникални парти центрове в гърция. уникални просто.
новият ми център също става много, ама много хубав, не че си е мой... дано имам пазар и кой да го оцени.
трябва да спомена само, че застраховката и таксата по инспекция за безопасност като сума надминават плановете за цяла инвестиция на много девойки, които са с идея да отварят такова място. вече не се хабя и да се обяснявам

# 122
  • LOST
  • Мнения: 12
Наближава деня, в който ще отворя павилона-кафе, затова ми трябват вашите мнения относно това:

каква марка кафе обичате да пиете, отнася се  за тези, които купуват кафе "на крак"?

# 123
  • Пловдив
  • Мнения: 344
Марката кафе също има значение, но има и по важни неща като например : Винаги слагай точната доза за кафето, а не по - малко, за да не става воднисто и слабо. Когато сложиш дозата в цедката я притисни силно и хубаво, а след това остави кафето да се стича по ръба на чашата. Тези хитринки отнемат малко повече време, но ако го направиш ще предлагаш кафе "на крак" (както ти каза"), но с вкусовите и външни качества като в скъпите заведения. Това е съвет от мен - бивш барман в едно от най - скъпите и посещаеми заведения някога в Пловдив, а и ме е обучавал най - добрия. Ех, ама и аз минутка за реклама си направих  Joy

# 124
  • Пловдив
  • Мнения: 79
Наистина е много важно да е добре направено кафето и с хубав каймак и вкус. Но, лично за себе си, когато взимам кафе за "на крак" - си взимам експресо от машните със стотинки.

# 125
  • LOST
  • Мнения: 12
Марката кафе също има значение, но има и по важни неща като например : Винаги слагай точната доза за кафето, а не по - малко, за да не става воднисто и слабо. Когато сложиш дозата в цедката я притисни силно и хубаво, а след това остави кафето да се стича по ръба на чашата. Тези хитринки отнемат малко повече време, но ако го направиш ще предлагаш кафе "на крак" (както ти каза"), но с вкусовите и външни качества като в скъпите заведения. Това е съвет от мен - бивш барман в едно от най - скъпите и посещаеми заведения някога в Пловдив, а и ме е обучавал най - добрия. Ех, ама и аз минутка за реклама си направих  Joy


Е, това наистина ще го направя, знаех си че ще ме"светнете" и е имало някой , който се е занимавал с тази дейност.
А какво кафе да купувам, защото аз кафе не пия и незнам как да определям. Каквото ми кажат разни познати в този бранш  това ще купя.

# 126
  • Мнения: 1 088
Марката кафе също има значение, но има и по важни неща като например : Винаги слагай точната доза за кафето, а не по - малко, за да не става воднисто и слабо. Когато сложиш дозата в цедката я притисни силно и хубаво, а след това остави кафето да се стича по ръба на чашата. Тези хитринки отнемат малко повече време, но ако го направиш ще предлагаш кафе "на крак" (както ти каза"), но с вкусовите и външни качества като в скъпите заведения. Това е съвет от мен - бивш барман в едно от най - скъпите и посещаеми заведения някога в Пловдив, а и ме е обучавал най - добрия. Ех, ама и аз минутка за реклама си направих  Joy

Кафето са е прясно смляно. Най много от сутринта. Чашите и ръкохватките да са горещи!

# 127
  • Мнения: 159
Също и машината да е чиста - миенето ежедневно.Цедките като се измият вечер се потопяват в съд с вода - да не нощуват пълни с кафе! Относно дозата: ще изпробваш различни гребки и различни размери смляно кафе. Нормалната доза, върху която се ценообразува е 6 грама, но ако е по-ситно смляно може и 5грама, но ще гледаш да излиза плътно кафе от цедката. Струйката по стената на чашката и аз одобрявам. Голяма играчка е докато напасваш всичко. А ако ти остане някоя чашка кафе/несполучливо например/ си я остави за капучино. Когато вдигнеш млякото на парата, то става горещо и като изсипеш в него студено кафе, тогава капучиното става двуцветно.
Някога работех с нова бразилия, обаче бях ведомствено кафене и такова искаше гаджето на шефа. Сега чувам, че "Крафт Якобс Сушард" продават кафе в големи количества от сорта на лавацата. По едно време имаха някаква робуста. В никакъв случай не вземай кафе от чувалите в магазините, а си купи професионална кафемелачка и си я настрой сама. И трябва да пропиеш кафе, за да го правиш хубаво, ама то и от много работа дано започнеш да се изморяваш и да имаш нужда от едно ободряващо силно кафенце!

# 128
  • LOST
  • Мнения: 12
А, дано Hug
Само че има и нещо друго което се чудя как да го направя и това е цената. Иска ми се да го продавам по-евтино от конкуренцията.
Те го продават на 0,30 и 0,40 ст. дали да не го пусна на 0,20-25 ст.? Белким с кафето да си купят и нещо друго. Дали да заложа на по - ниска цена или пък сега на 0,20ст. а след известно време  да го вдигна на 0,30ст.въпреки,че не ми се струва удачно Thinking.
Мисля и така на 0,30ст, но и добавка късметче или пък някаква бисквитка или нещо като бонус.? Незнам? Споделете....

# 129
  • Мнения: 159
не го пускай по-евтино, нелоялно е. Прави го хубаво

# 130
  • Мнения: 803
не го пускай по-евтино, нелоялно е. Прави го хубаво

не е нелоялно - глупаво е!
Запишете един от Дедовите съвети: - Никога не разчитай на най-ниска цена. Винаги ще се намери някой да извади по-ниска!

# 131
  • Мнения: 157
Никога не разчитай на най-ниска цена. Винаги ще се намери някой да извади по-ниска!

и аз туй давах като съвет в миналата тема, ама...
Дано да има кой да чете.

# 132
  • Мнения: 5 462
не го пускай по-евтино, нелоялно е. Прави го хубаво
Eвтино и боклучаво под път и над път.
Предложи качество , а не ниски цени и бълвоч.

# 133
  • Мнения: 4 999
и според мен не е добра идея такава цена за кафе, то е ясно че  няма да е добро при положение че  машините със стотинки дават кафе за 40ст и е ясно че не са на загуба
аз лично помлях 2 кила кафе от проби докато докарам мойто и то на професионална машина от най - добрите , конкуренцията я остави настрана , ако предлагаш добър продукт на разумна цена  хората го оценяват
друго което мога да те посъветвам е да го предлагаш в хубави чаши Peaceи да има избор от консумативи

# 134
  • Пловдив
  • Мнения: 344

Дали да заложа на по - ниска цена или пък сега на 0,20ст. а след известно време  да го вдигна на 0,30ст.въпреки,че не ми се струва удачно ..

Точно така не е удачно. Това е голяма грешка да пуснеш нещо ефтино и качествено и като набереш клиенти да увеличаваш цената и влошиш качеството. Потребителите следят тези неща и веднага сменят производителя (продукта / услугата).

Общи условия

Активация на акаунт